napi hírmorzsák

Egy modern faház, mely ünnepli a régimódi kézművesmunkát

Gólyalábakon kiemelkedve az erdő fái közül, ez a szokatlan, modern faház a dél-afrikai Fokvárosban található. A helyi Malan Vorster építészeti és belsőépítészeti cég tervezte a „Paarman Treehouse” épülete beleolvad az azt körülvevő fák közé, mintha az szerves része lenne a buja tájnak. A két henger alakú torony homlokzatát függőleges fagerendák és a napfényben csillogó üvegablakok borítják.

A faház emelt kialakítása emlékeztet a családok hátsó udvarában és játszótereken található játszóvár-szerkezetek komplex elrendezésére, fiatalos és ártatlan külsőt eredményezve. Az ügyfelek azzal bízták meg az építészeket, akik korábban már dolgoztak a szomszédos épületeken, hogy az elegáns, kortárs stílust kombinálják a gyermekek titkos faházainak játékos megjelenésével. A cég minden elvárásukat felülmúlva végül egy nyugodt atmoszférájú, kabinszerű búvóhelyet hozott létre.

A Paarman Treehouse projektje három különösen feltűnő tulajdonsággal rendelkezik: nem szokványos alakja, működtethető üvegpanelei, amelyekkel az egész belső tér megnyitható a természet felé, és az egyes helyiségek egyedülálló kivitelezése, játékos elemeivel és ipari jellegű bútorzatával. A ház négy emelet magas, és több helyisége egészen a mennyezetig nyitott, olyan grandiózus légkört teremtve, ami megfeledkeztet róla, hogy a ház csupán egyetlen hálószobával rendelkezik.

Egy rozsdás acélból készült rámpa vezet a ház bejáratához egyenesen a nappaliba, ahol a látogatókat azonnal egy sor masszív, padlótól a mennyezetig érő ablak fogadja. Az emeleten lévő hálószoba szintén hatalmas üvegfalakkal büszkélkedhet, hogy a lakosok a lehető legteljesebb kilátást élvezhessék a környező vidékre. A Paarman Treehouse melegét és karakterét a nyugati vörös cédrusfa adja. Az elrendezés szempontjából a faház négy hengerből áll, melyek egy négyzet alakú szerkezet köré vannak rendezve.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az egyes hengerek tetejét acél kör díszíti, amely keresztezi az otthon fagerendáit, elképesztő geometriai hatást elérve. A faház szokatlan elrendezése néhány félkör alakú helyiség létrehozását is megkövetelte, többek között az első szinten található terasz, az étkező, a lépcsőház illetve a második szint fürdőszobája és hálószobája. A tetőtéri szint egy magasságban van a környező fák lombjaival.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close