„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmány

Referencia családi házunk bemutatása

A PuzzleHome családi házat Pest megyében építettük, az alapozástól a kulcsrakész állapot eléréséig minden munkafázist a cégünk készítette el.

A családi házunk élőben megtekinthető előre egyeztetett időpontban.

Elkészült a vakolat színezése és a kertépítők is megvalósították a Megrendelők álmát
PuzzleHome acélszerkezetes fenntartható családi ház fotója vakolatszínezés előtt

A PuzzleHome családi ház egy közel nulla energiával működő fenntartható otthon, mely a nagy méret ellenére egy nyugdíjas házaspár vesz most birtokba. Az épület ökológia lábnyoma az építés és az épület teljes életciklusára vetítve negatív előjelű, azaz legalább karbon semleges. Tehát a ház környezeti terhelése sem az építés közben, sem majd az életciklusa alatt nem terheli feleslegesen a környezetünket.

Elkészült a készház, a modul szauna és a medence is a kertépítéssel együtt

A két kép között mindössze egy hónap telt el, de látványos a különbség

Kertépítés és medence készítés folyamatban – háttérben a moduláris szaunával

A PuzzleHome otthon szerkezete:
Ez az otthon egy készház, másnéven könnyűszerkezetes ház. Annak ellenére, hogy könnyűszerkezetes az elnevezése, a tömegét tekintve hasonló, mint egy modern falazóblokkos szerkezetű épület, de azonos falvastagság mellett a hőszigetelése ennek legalább 50%-kal jobb, a hőtároló tömeg esetében hála a természetes fa alapú hőszigeteléseknek szintén magasabb, mint a falazóblokkos házak értéke.
Az épület egyébként egy vékonyfalú acélszerkezetes megoldással valósult meg, melyet egy CNC vezérelt gépsor előregyárt és minden eleme mm pontosan előre elkészült, így az épület rendkívül méretpontos lesz.
A falakon kívül GlasrocX, belül Habito lap került felszerelésre, melyek tűzállóak és páraállóak és a normál gipszkartonnál legalább 5x erősebbek. Az épület tűzállósága hatszorosa a hazai előírásoknak, azaz legalább 1,5 óra. Ez az épület a Richter skálán mért 8,8-as földrengésnek is ellenáll, ezzel szemben a falazott házak már a 7,5 körüli földrengés esetén komoly károkat szenvednek, de 8-as erősség esetén összedőlnek.
Az épület tetőszerkezete a falakkal megegyező acélszerkezetből készül rácsos tartó kialakítással. A falak és a tetőszerkezet akár 200 év feletti élettartamot biztosítanak zárt környezetben.

A PuzzleHome otthon HŐSZIGETELÉSE:
Az épület falszerkezete és födémszerkezete 35 cm vastagságú hőszigeteléssel ellátott.
A falakban és a födémszerkezetben fenntartható erdőgazdálkodásból származó STEICO, bio minősítéssel ellátott fújt farost szigetelésével valósítottuk meg, mely nem csak nagyon jó hőszigetelő, hanem a hanggátlás tekintetében is kiváló, ezenkívül ki kell emelni, hogy cca. háromszor jobb hőtároló tömeggel rendelkezik a farost, mint a piacon kapható szálas üveg vagy kőzetgyapot szigetelések.

A PuzzleHome készház GÉPÉSZETE: Az épület hűtés- és fűtésrendszere mennyezeti és padló hőleadással működik és hőszivattyú látja el a hőközpont szerepét, mely a fűtés- és a hűtésrendszert látja el energiával. Fontos kiemelni, hogy a hőszivattyú a gázfűtéssel vagy az elektromos fűtésekkel szemben többszörösen kíméli a környezetet, mivel a levegőből vonja el a szükséges hőenergiát és cca. 20%-a a megtermelt energiának a külső energia igénye, így a működése és a károsanyag kibocsátása
1/4-ed-1/5-öde a villamos árammal történő vagy gázzal működő fűtésrendszernek. A fűtés- és hűtésrendszer előre programozható, akár távolból is beállítható.

Árnyékolástechnika: A még kiválóbb hővédelem érdekében minden nagy nyílászáróra motoros árnyékolástechnika készült.

Világítás: Minden lámpa modern LED technológiával működik, hogy a fény a lehető legkisebb energiával kerüljön előállításra.

Hővisszanyerés és szellőztetés: Az épületben minden helyiségben egy hővisszanyerős szellőztető berendezés működik, mely a kidobott és elhasznált levegő hőmérsékletét felhasználja a bejövő levegő előfűtésére vagy éppen hűtésére, hogy a bent lévő levegő energiája ne vesszen kárba a szellőztetésnél és mindig friss levegővel látja el az otthont, ráadásul a port megszűri és nem engedi be az épületbe.

NYÍLÁSZÁRÓK:
A külső nyílászárók VEKA 82 mm-es műanyag profilból készültek acélbetét merevítéssel, az üvegezés 3 rétegű. A nagy nyílások toló-emelő szerkezettel valósultak meg teljesen küszöbmentes megoldással. Az általunk használt VEKA nyílászárók kívül és belül fóliázottak és speciális, szinten észrevehetetlen sarokhegesztéssel készülnek.
A külső és belső párkányok gránit természetes anyagból valósultak meg.
A betéri ajtók prémium MDF ajtók, CPL lapos frontokkal.

REKREÁCIÓS rész: A kertben elhelyezésre került egy moduláris szauna egység, mely teljesen külön épületburokban foglal helyet, itt tusoló és pihenőtér is kialakításra került és ez biztosítja a medencének is a kiszolgálását.
A medence lőtt betonból készült és ma még csak a szerkezete van készen. A medence fűtését külön levegős hőszivattyú látja el, mely a ház gépészetével megegyező módon energiatudatos megoldás, mert az energia 80%-át a környezetéből nyeri 20% villamos energia befektetéssel.

A modern otthon arculati kialakításánál figyelembe vettük a Megrendelő kérését, mely szerint rejtett ereszrendszert szeretne készíttetni, így a házon körben a szélső részeken egy alacsony hajlásszögű tetőt készítettünk rejtett vápacsatornával.

Az épületben egy nagy kertkapcsolatos nappali, konyha, kamra, gépészeti helyiség és három hálószoba kapott helyet, az egyikhez külön gardrób szoba is csatlakozik és külön WC-val és fürdővel rendelkezik. A másik nagy szobának is külön fürdője és WC helyisége van.

Az épület alaprajza:

A lenti képünk a készházunk egyik fürdőszobáját mutatja be. Kád és zuhanyzó is elhelyezésre került. A kád egy modern akril szerkezetből valósult meg, míg a kabin egy tálca nélküli megoldással készült és egy üvegfalat is beépítettünk a víz fröcskölésének megakadályozására. Az egész lakás egyébként teljesen küszöbmentes megoldásokkal készült.

A PuzzleHome készház fürdőszobája kulcsrakész állapotban

Ezt a képet a PuzzleHome készház vázszerkezetkész állapotában készítettük. Jól látható a tüzihorganyzott vázszerkezet:

PuzzleHome acélszerkezetes készház vázszerkezete és annak GlasrocX lap borítása

Az épület belső falainak és tetőszerkezetének acélszerkezetes vázszerkezete:


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ez a kép a készházunk külső színezése előtt készült.

Készház majdnem készen, már csak a vakolat színezése van folyamatban és a füvesítési feladatok
Ezen a képen már elkészült a vakolat színezése és a kertépítés is

Beköltözés közbeni fotók a modern otthon belsejéből:

PuzzleHome könnyűszerkezetes ház nappali fotója a bejárat távlatából
Egy kép a könnyűszerkezetes házunk folyósójáról
Konyha és az étkező fotója bútorozás közben

Az egyik szoba költözés közbeni fotója

Fotó a kulcsrakész WC helyiségekről:

2-es számú nagyméretű fürdőszoba fotói. A fürdőben padlófűtés és modern törölközőszárító is megtalálható.

Gépészeti helyiség képe. A bal oldalon a hőszivattyú fotója.

Az udvar látképe a hátsó rész felől a medencével, nagy fedett terasszal és a szauna házzal

Amennyiben Ön is szeretne egy ilyen szép családi házat, keresse kollégáinkat akik már a telekválasztásban, építésztervezésben is tudnak segítséget nyújtani. A kivitelezési kapacitásunk fele még szabad a 2024-es évre, tehát kalkulálhat velünk, ha egy szép és kiemelten energiatakarékos és fenntartható készházat szeretne építtetni.

2024-es családi ház építési árainkat ide kattintva érheti el.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb