„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Rácsos homlokzat és trópusi növények burkolják körbe a szingapúri otthont

Rácsos homlokzat és trópusi növények burkolják körbe ennek az otthonnak a falait, amelyet a helyi Wallflower Architecture + Design stúdió a Szingapúri Botanikus Kert mellett hozott létre.

A Touching Eden House névre keresztelt otthont úgy tervezték, hogy a környező zöld növényzetet ünnepelje, és sötét fa rácsozat veszi körül. A dúsan beültetett utcasarkon fekvő otthont egy durva textúrájú kőfal határolja, amely befelé ívelve találkozik egy kapuval, amely ugyanazt a geometrikus mintát viseli, mint a mögötte lévő homlokzat.

A rácsos paravánt a Wallflower Architecture + Design tervezte, hogy a kerti pavilonokból merítve ösztönözze a növények növekedését. A különböző szögekben elhelyezett függőleges elemeket úgy tervezték, hogy a fény játékát hívják elő a kültéren.

A fa rácsot kissé távolabb helyezték a fő külső falaktól, amelyek nagyrészt üvegezettek, és egy üres teret képeznek, ahol a stúdió fákat és egy sor helyi növényt helyezett el. A kapun és a térkövezett felhajtón túl egy süllyesztett bejárat vezet be a hosszú, megemelt platformra épített otthonba, amelyet a fenti szintek konzolja véd. Itt egy további rácsfal rejti el az otthon fő részét, ami extra magánéletet biztosít az útról.

A földszinten az előszoba mellett két konyha és egy étkező, valamint egy fürdőszoba található. Az otthon egyik oldala felé egy márványpadlóval és világos bútorokkal burkolt lakótér található, amelyet padlótól a mennyezetig érő üveg tolóajtók kötnek össze a hátsó kerttel és a medence területével.

A fából készült lépcsőházból és liftből álló közlekedő tér az otthon alaprajzának középpontjában helyezkedik el. A földszinten íves rácsfallal, a magasabb szinteken pedig üvegezéssel körülvett tér elválasztja a nappalit a földszinten lévő többi helyiségtől.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A következő szinten a közlekedő tér két szárnyra osztja az otthont, az egyik oldalon a gyerekszobák, a másikon a fő hálószoba és a családi szoba található. Az egész otthonban a stúdió meleg anyagokat, köztük fapaneleket és földszínű szöveteket, valamint márvány és travertin felületeket adott hozzá.

A legfelső emeleten található terek közé tartozik egy hosszú tornaterem, amelyet az egyik falon tükrökkel béleltek ki, és amelyet fa mennyezet koronáz, valamint egy otthoni iroda, amely a közlekedő tér másik oldalán helyezkedik el. A megemelt tető alatt, az épület két oldalán lévő terasztereket növényekkel töltötték fel, amelyek a külső falakon végigvonulnak, hogy segítsék a rezidencia beolvadását a környezetébe.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb