„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Boyd Architects monolitikus fémformákat hoz létre a dél-karolinai rezidencia számára

Az amerikai Boyd Architects stúdió a dél-karolinai Summerville-ben állóvarratú fém- és fenyődeszkákba burkolt egy házat, és minden egyes formát népi csípőtetővel artikulált. A charlestoni székhelyű Boyd Architects 2023-ban fejezte be a 335 négyzetméter alapterületű Summerville House projektet.

A város történelmi negyedében található szoborszerű kialakítás kiemelkedik a szomszédságából, ugyanakkor szerény léptékével és visszafogott anyagpalettájával beilleszkedik az összképbe. A ház alakítása belülről egy téglalap alakú medencére összpontosít, beépített pezsgőfürdővel, és három egyemeletes épületből áll, amelyeket négy kötetnek tekinthetünk.

Az L-alakú fő ház mérete 223 négyzetméter, és két tetőformára oszlik. Az ingatlan túlsó szélét egy 84 négyzetméter méretű garázs és társalgó, valamint egy 33 négyzetméteres, négyzet alakú medenceház egyensúlyozza ki.

A főépületen az utcával párhuzamosan egy tetőforma fut, amely a nappali, a konyha és az étkező nyilvános zónái fölé magas boltíves mennyezettel emelkedik. E forma alá egy lineáris bejárati tornác is bebújik. Az utcára merőlegesen fordulva a magánterületek egy üvegezett folyosó mentén helyezkednek el, ahol az elsődleges lakosztály a ház elején található, a média- és társalgóterek pedig az üres helyiségeket töltik ki.

Egy nagy központi fedett tornác tartja a terv középpontját, amely egy “küszöbmentes, 3 paneles üveg tolóajtóval bővíti a lakóterületet, amely hatékonyan megszünteti a belső és a külső tér közötti határt”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fehér belső térrel ellentétben a külsőt sötét színű állóvarrású fémlemezekkel burkolták, amelyeket alacsony karbantartási igényük és falként és tetőszerkezetként való felhasználhatóságuk miatt választottak. A tetőkön nincs túlnyúlás. 

Eközben a tornác falait és az aljzatokat meleg tónusú, pácolt fenyőfából készült vázszerkezettel burkolták, amely “bedugul”, hogy kiemelje azokat a helyeket, ahol a lakók kapcsolatba lépnek az épülettel.  A nagyméretű üvegezés a belső udvari homlokzatok számára van fenntartva, az utcára néző felületek átláthatatlanok és privátak maradnak. 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb