„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Prior Ecclesia: egy ókori templomból lett irodaház

Az ingatlan Alcamo történelmi központjának varázslatos határai között található, egy igazi építészeti kincsben rejlik tiszteletreméltó múlttal.

Egy 16. századi, mára felszentelt templom kopott falai figyelemreméltó felújítási törekvést szültek, amely ügyesen mutatja be és értelmezi át a történelmi lényeget, avantgárd módon. Erőfeszítéseink csúcspontja a történelem és a modernitás harmonikus fúzióját eredményezte, ahol a fényesség minden mélyedést áthat, hívogató és vibráló hangulatot ápolva. Ez a projekt bizonyítja az építészet mélyreható képességét, hogy új életet leheljen a történelmi terekbe, és mindenki számára kiemelje azok belső szépségét.

Az ürességben kialakított vasbeton váz formálódik, amelyet egy központi oszlop díszít, amely aprólékosan osztja a padlókat négy különálló birodalomra. Ez a robusztus szerkezet az alapkőzet, amelyen ennek az ingatlannak a metamorfózisa épül fel.

Az ügyfél által a Studio DiDeA tervezőcsapata elé állított kihívás az volt, hogy ezt a teret modern irodává alakítsák, amely minden sarkot természetes megvilágítással itat át. Ennek az elképzelésnek a megvalósítása érdekében egy merész bravúrt hajtottak végre: eltávolították az egyik mennyezetet, kihasználták a dupla magasságú teret, és bevezettek egy égi tetőablakot, amely finoman szórja szét a fényt az egész helyiségben.

A belső térben az átlátszó válaszfalak dominálnak, lehetővé téve a fény áttáncolását, elősegítve a zökkenőmentes áramlást. Ezenkívül a szilárd építészeti elemeket művészien funkcionális konténerekké alakították át, kibővítve környezetüket.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Tervezési filozófiánk sarkalatos oldala volt, hogy tisztelegjünk e megszentelt föld dédelgetett maradványai és emlékei előtt. Az ókori templom nagy falazatának és a kortárs keretnek a szembeállítása magával ragadó párbeszédet vált ki a letűnt korok és a jelen között, végső soron sajátos és magával ragadó hangulatot kölcsönöz a projektnek.” – mondta az építészeti cég a projekt kapcsán.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb