„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A demokrácia és a maja építészet ihlette a guatemalavárosi amerikai nagykövetség épületét

A The Miller Hull Partnership tervezőstúdió a maja építészetből és az amerikai demokrácia “nyitottságából és optimizmusából” merített inspirációt a guatemalai fővárosban működő amerikai nagykövetség épületének megtervezésekor.

A város történelmi központjától körülbelül kilenc kilométerre található nagykövetségi komplexum egy lejtős, 9,4 hektáros területen található, és egy fő irodaházat, tartószerkezeteket, garázst, edzőtermet és sportpályát foglal magában, ahol körülbelül 300 ember dolgozik.

A seattle-i székhelyű The Miller Hull Partnership által tervezett komplexum változó méretű, egyenes vonalú térfogatok sorozatát tartalmazza, amelyek egy gazdagon növényzett tájon helyezkednek el.

A telek fő eleme az irodaház, amely a domboldalon lefelé ívelő, összefüggő bárokból áll. Az alsó szintek szürke gránittal vannak burkolva. A felső része egy üvegezett torony, amely áttetsző üvegből készült, rozsdamentes acél vasalatokkal burkolt brisze-talpba van burkolva.

A tervezés során az építészek figyelembe vették a környező kontextust is, amely magában foglalja a hegyeket, az erdős szakadékokat és a közeli ökológiai parkokat. Az építési terület annak meredeksége miatt kihívásokat jelentett, ezért a csapat teraszos megközelítést alkalmazott a domborzat stabilizálására és az egyetem megszervezésére.

A terület bőséges növényzete, köztük számos zöldtető, célja, hogy “víz utánpótlást, és védelmet nyújtson a természeti katasztrófák ellen, mint a földrengések és a trópusi viharok, és menedéket nyújtson a biológiai sokféleségnek” – mondta a csapat.

A belső anyagpaletta a bazaltkő padló, a beton, a dió és a machiche fa gazdag választéka. Számos kültéri területet acél és üveg előtetők árnyékolnak be. Az épület brise-soleil csökkenti a napenergia-nyereséget, miközben továbbra is megőrzi a környező táj látványát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fenntarthatóság volt a fő szempont a csapat számára, és az egyetem célja, hogy túllépje a szövetségi kormány energiahatékonyságra és megújuló energiára vonatkozó céljait. A csapat szerint a tervezés 27 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást egy hasonló projekthez képest.

A két különböző épületben található fotovoltaikus tömbök a fő kancellária épületének energiaszükségletének körülbelül 10 százalékát biztosítják. Az előcsarnokban egy digitális kijelző mutatja, hogy a tömbök mennyi energiát termelnek.

Guatemala város korlátozott szennyvíz-infrastruktúrája miatt a csapat beépített egy helyszíni rendszert a szennyvíz kezelésére és öntözésre történő újrafelhasználására. A visszatartó tartályok segítenek a csapadékvíz elfolyásának kezelésében.

A nagykövetségi projektet a Miller Hull Emission Zero nevű kezdeményezése vezérelte, amelynek célja a szén-dioxid-kibocsátás megszüntetése tervezésen, oktatáson és érdekképviseleten keresztül. Ennek a kezdeményezésnek a részeként a cég kiszámította a követségi projekt során keletkezett szén-dioxid-kibocsátást. Ezt követően a szén-dioxid-kibocsátás mintegy 33 százalékát kitevő szén-dioxid-kibocsátási krediteket vásároltak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb