„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Paul Rudolph klasszikus geometriai háza 4,45 millió dollárért van a piacon

Nem gyakran fordul elő, hogy egy vezető modernista építész által tervezett valaha volt egyik legnagyobb lakás az ingatlanpiacra kerül.

Paul Rudolph számos más nevezetes szerkezete mellett a merész és vélemény megosztó Yale Art and Architecture Building tervezésével vált híressé, mely egy brutalista beton szerkezeti csoda a Connecticut állambeli New Haven-ben. Most a tiéd lehet általa tervezett 1961-es floridai rezidencia, amely tökéletesen demonstrálja a tervező stílusát, mindössze 4,4 millió dollárért.

A Florida északkeleti partja mentén, a Ponte Vedra Beach-en található Milam Residency Arthur Milam ügyvéd és művészeti rajongó számára épült. Az Architectural Record által 1963-ban „Az év házának” kinevezett szerkezet minden bizonnyal kiemelkedik a környék hagyományosabb tengerparti otthonai közül. A leglényegesebb, hogy homlokzata egy túlméretezett geometriai betonkeretek hálózatából áll, amelyek drámaian körvonalazzák a csodálatos tengerparti kilátást az egyes helyiségekből.

A Rudolph egyik legsikeresebb lakóépületének tartott 632 négyzetméteres Milam-ház annak vendégeinek szórakoztatására épült, akiket mind a parti elhelyezkedés, mind maga a ház elkápráztat. Az otthon összesen öt hálószobát, öt fürdőszobát és egy mellékelt három autós garázst tartalmaz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A jelenlegi az első alkalom, amikor az otthon annak megépítése óta elérhető, mivel az jóval Milam halála után is a családban maradt. Az 1960-as évek belső tereinek eredeti fotóit a Paul Rudolph Örökség Alapítvány hozta nyilvánosságra, de egy új videó bepillantást enged a belsejébe, ahogy az ma kinéz:

A nehéz, brutalista betonszerkezetek merevsége ellenére kifejezetten frissnek tűnik, annak tiszta, kötetlen vonalaival, melyek a 20. századi modernizmust képviselik.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb