„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Parafatábla burkolat külső homlokzaton

Nate Dalesio építész egy parafával burkolt otthont készített magának és fiatal családjának New Yorkban, a meglévő alapokat újra felhasználva, de szinte az egész épületet kicserélve.

Dalesio, aki a Multitude Studio építészirodát is otthonából irányítja, felújította az eredetileg 1937-ben épült házat a New York állambeli Westchester megyei South Salemben. Az elhagyatott ingatlant szinte teljesen le kellett rombolni, hogy lakhatóvá tegyék.

Az egyszintes rezidencia T-alakú alaprajzú, az egyik karban a közösségi terek és a konyha, míg a másikban három hálószoba és két fürdőszoba kapott helyet. Az elkészült ház 232 négyzetméter területű.A telek lejtése miatt az otthon bejárati tornácára egy lépcsőn keresztül lehet feljutni. Odabent. egy kis előszoba nagy, beépített tárolószekrényekkel és egy púderszobával, amelyet egy pult választ el a konyhától – ezzel látóhatárokat teremtve a két terület között.

A belső terekben széles deszkás fehér tölgyfa padlólapok és fehérre festett falak találhatók. A tető profilját követő, meredek mennyezetek tágas érzetet adnak a helyiségeknek, és a rengeteg tetőablak segít megvilágítani a lakótereket.

“A boltíves mennyezetek az egész otthonban meglepően tágas térfogatokat hoznak létre, amelyek meghazudtolják a szerény alapterületet, a fehér tölgyfa burkolatok és padlók pedig melegséget kölcsönöznek a ropogós és szoborszerű fehér falak kontrasztjaként” – mondta az építész.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az otthon hátsó részén üveg tolóajtók nyílnak a teraszra. Dalesio úgy tervezte meg az épület külsejét, hogy az kapcsolódjon a környék mezőgazdasági építményeihez és pajtáihoz, de kortárs és minimalista esztétikát alkalmazva. A telken álló korábbi ház bádogtetővel és fa deszkából készült burkolattal rendelkezett, amelyeket fekete hullámos fémre és parafa táblára – egy sűrített parafából készült könnyű anyagra – cseréltek.

Az építész szerint a parafa további szigetelőréteget kínál, ami segít csökkenteni az otthon fűtési energiafogyasztását. A parafa hasznos építőanyag, mivel természetes módon ellenáll a nedvességnek és a penésznek. Emellett könnyű, és használat után újrahasznosítható.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb