„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Organikus megközelítéssel építették meg a Fachinetto Kerámia Múzeum épületét

A Fachinetto Kerámia Múzeum egy reális projekt a költségek és a konstruktív megoldások tekintetében, a térbeli és költői gazdagság megtartása mellett, amellyel egy ilyen múzeumnak rendelkeznie kell. A múzeum beépített területe 530 négyzetméter, ebből 330 négyzetméter a felső szinten, 200 négyzetméter pedig az alsó szinten található. Elhelyezkedése kihasználja a terep domborzati adottságait, mivel az utca melletti legmagasabb rész és a hátsó rész között 3 méteres különbség van, ami szinte természetes módon normál mennyezet magasság alkalmazását diktálja az első tömbben és dupla belmagasságot a hátsó részen.

Ugyanez az egyenetlenség, amely a természetes bazaltkőzet területén még hangsúlyosabb, a projektben egy nagy törés formájában jelenik meg, amely a terepet átszeli, áthalad az épület belsején. A tervezési szándék az volt, hogy az épületet úgy helyezzék el a talajon, ahogy van, nagyobb földmunka végzése nélkül. A Fachinetto kerámiatégla lett a Brasil Arquitetura által kivitelezett projekt szerkezetének és falainak alapanyaga. Beton csak az alapozásnál, a gerendáknál és a födémeknél lett használva.

Az oszlopokat egytől egyig vegyes (egész és törött) téglákból, rendhagyó organikus formákban készítették el, melyek kiemelkednek a térből, mint a nagy szobrok, amelyek a tetőfödémet támasztják alá. Egy nagy, 45 centiméter vastag téglafal irányítja a múzeum teljes kialakítását és a terek kihasználását. Ez a fal egy nagy, 35 méter hosszú, pontosan észak-déli tájolású gerincként funkcionál, teljes egészében téglából kialakítva, amelyet különböző típusú kötésekkel építettek, megmutatva az ősi falazási technika belső gazdagságát. Ez a muzeográfia szerves részét képezi.

A recepciótól és a fogadóteremtől kezdve – ahol egy öreg teherautó fogadja a látogatókat – egy állandó vagy hosszú távú kiállítás került telepítésre, amely a Cerâmica és a Fachinetto család történetét meséli el; a falat követően egy idővonal következik mindenféle kiállítási tárggyal, amelyek a kerámiát magát mutatják be az emberiség történetében (természetesen mindig a tégla és a cserép használatát hangsúlyozva); két útvonalat lehet követni; a fél emeletre, amely feltárja az egész alsó szintet, és a látogatót a kiállítótermekbe és az erkélyre vezeti, amely a család régi házára nyílik, annak buja növényzetével, vagy a lépcsőházba, amely a nézőtérre és az alsó szintre vezet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az alsó szinten a múzeum részvételi és interaktívabb terekkel és tevékenységekkel folytatódik, mint például könyvtár, kutatóműhely, kerámia műhely tanfolyamokhoz, kávézó, valamint didaktikai és szabadidős tevékenységek. A csoportok erről az alsó szintről indulhatnak szakvezetéses túrára a Fachinetto Ceramicsba. A lépcső mellett, kihasználva a terep egyenetlenségeit, egy 48 fős kis többcélú előadóterem kerül kialakításra. Az egész épületben nagy ellenállású sík cementpadlót használtak, amely alacsony karbantartási igényű és nagy hatékonyságú egy olyan környezetben, ahol emberek százai vannak jelen egyszerre. A tetőn egy kerti födém a hőszigetelő megoldás, amely szintén könnyen karbantartható.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb