„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Környezetvédelem, energiatakarékosság

Ökológiai lábnyomunk legfontosabb terepe; a tér ahol élünk

image36A huszonegyedik század új morális kihívásokat állít elénk. Ennek középpontjában ökológiai lábnyomunk áll. Az a kérdés; mennyi energiát használunk fel életünk során, miként tudunk beilleszkedni a természetbe, és mennyire tudjuk lecsökkenteni annak zavarását. A válasz életmódunkban rejlik. Ennek része táplálkozásunk, közlekedésünk és életterünk. Életterünk legfontosabb eleme lakhelyünk, az a tér ahol élünk.

Az ország energiafelhasználásának kb. 1/3-a a lakossági részesedés. A 2/3-ba is beleszólhatunk, pl. egy környezetvédő társadalmi szervezeten keresztül, de az 1/3-a rajtunk múlik.

Miután lakóépületeink túlnyúlnak egy életcikluson, a lakóterünkről való gondolkodást is ehhez kell igazítanunk, és a felmerülő költségekre is így kell tekintenünk.

Az ökológiai lábnyom, egyben ökonómiai lábnyom is. A legolcsóbb energia az, melyet nem is kell megtermelni, tehát az energia racionalizációval nemcsak a pénztárcánkon spórolunk, hanem kevesebb szennyező anyagot fogunk belélegezni, csökkennek majd a savas esők, csökken a fajok kipusztulása bolygónkon, és csökkennek a klímaváltozás áldatlan következményei is.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Közvetlen kapcsolatot kell teremtenünk, a technika és az ökológia között. Környezettudatosan élni azt jelenti, hogy a globális problémák megoldására, – erőnkhöz és lehetőségünkhöz mérten – elkezdünk helyben cselekedni, a saját portánkon sepregetni.

Droppa GyörgyKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Egy hozzászólás

  1. Üdvözlöm a kp.hu-n kedves György! Érdeklődve várom a cikkeit. Be is állítottam a rovatát az rssolvasómba 🙂 Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb