„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Nyolc látványos medence átlátszó falakkal és padlóval

Hotel Hubertus, Olaszország, NOA

A Hotel Hubertus 25 méter hosszú medencéje egy sípálya fölé nyúlik ki az olaszországi Dél-Tirol tartományban. A medence 12 méterrel a föld felett, kéregtől megfosztott ősfenyőfákkal van alátámasztva. A medence végén egy részen egy üvegezett nyílás található a medencefenéken.

Sky Pool, London, HAL

Két épületet összekötve a 10. emeleten a londoni Embassy Estates fejlesztésén belül, a HAL építészeti stúdió hozta létre a Sky Pool projektjét, mely a világ első teljesen átlátszó medencéje. Az “úszható híd” teljesen átlátszó akrilból készült, így az úszók 35 méterrel lejjebb láthatják az utcát.

Medusa House, Spanyolország,Wiel Arets Architects

A holland Wiel Arets Architects által tervezett marbellai ház egy tetőtéri medence alatt épült. Az üvegfenekű medence egy félig zárt teraszon nyúlik ki, amely hullámzó fényhatást biztosít az otthonban.

Anaha Complexum, USA, Salamon Cordwell Buenz

A chicagói székhelyű Solomon Cordwell Buenz stúdió által tervezett Anaha komplexum Honoluluban, Hawaii-on található. A rezidencia egy üvegfenekű medencével rendelkezik, amely az épület hetedik emeletéről nyúlik ki. Az átlátszó alap lehetővé teszi, hogy az úszók 23 méterrel lejjebb láthassák a járókelőket.

Panorama, Brazília, Fernanda Marques

Fernanda Marques tervezte a Panorama lakást, melyhez egy akváriumszerű úszómedence tartozik. A 10 méter hosszú medencét vastag üvegtáblák választják el az apartman fő lakóterületétől, így az úszók “a szobában úszhatnak”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Casa B, Málta, Architrend Architecture

Az utcáról látható az üvegoldalú- és fenekű tetőtéri medence, mely a máltai Architrend Architecture által tervezett betonház tetején áll. A medence a ház bejárati előcsarnoka felett helyezkedik el, ami természetes fényt közvetít a térbe, az otthon tartózkodók pedig láthatják a medencében úszókat.

Market Square Tower, USA, Jackson & Ryan Architects

A houstoni Market Square Tower felhőkarcoló egy kereszt alakú medencével rendelkezik, amely az épület oldalán húzódik. A 40. emeleten épült üvegfenekű szakasz 153 méterre helyezkedik el a föld felett.

Emiliano Hotel, Brazília, Oppenheim Architecture & Arthur Casas Studio

A Rio de Janeiro-ban található hotel medencéjének üveges fala lehetővé teszi az úszók számára, hogy kiélvezzék a város híres Copacabana strandjára nyíló kilátást. A tetőtéri medencét az Oppenheim Architecture és a Arthur Casas stúdió tervezte az Emiliano Hotel számára.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb