„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Minimalista-mediterrán parasztház

Valeria Presicci és Carlo Pantanella D’Ettorre építészek tervezték az eklektikus otthont az olaszországi Orbetello városában, egyszerű kőburkolattal és visszafogott belső terekkel. A Casamanda rezidencia Toszkána tengerparti Maremma területén található, és célja a vidéki környezet maximális kihasználása, kilátással a környező vizes élőhelyekre.

A házat a római székhelyű Carlo Pantanella D’Ettorre és az Orbetello városában található stúdióval rendelkező Valeria Presicci tervezte. A régi épület helyén található kétszintes ingatlanban a helyi népnyelvre jellemző anyagpalettát és építészeti formát használtak, a külső és belső esztétika azonban ellentmondásos. Míg a ház kívülről teljes mértékben a meleg, mediterrán stílust tükrözi, a belső terekben igazán visszafogott, minimalista esztétikára támaszkodtak, hófehér falakkal és felületekkel, és minimális dekorációval.

A vidéki házhoz vezető út mentén egy régi homokkő fal húzódik, ez inspirálta az épület burkolatának kőválasztását. Az észak felé néző fal túlnyomórészt zárt a szomszédos út felé. A falba helyezett magas és keskeny ablak lehetővé teszi a fény bejutását a két emeletet összekötő lépcsőfeljáróba. A nyugati oromzat végén egy külső lépcső két különálló részből áll, melyben szintén tükröződik a minimalista és a mediterrán stílus. Az alsó rész a nyers betont ötvöz a fém korlátokkal, míg a felső része terrakotta burkolatú falazatból készült. A lépcső közvetlen hozzáférést biztosít az első emelet két fürdőszobás szobájának egyikéhez. A hálószobákat egy központi dolgozószoba választja el, amelyet egy tetőablak világít meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A földszinten egy egyterű helyiség tartalmazza a konyhát, az étkezőt és a lakóteret, amelyek francia ajtókon és üveg tolóajtókon keresztül a kertre néznek. A földszinten használt betonpadló a ház nyugati végén lévő fő hálószobába nyúlik, amely összeköti a saját zuhanyzót és az gardróbot. A két emeletet összekötő központi lépcső fémből készült, fából készült lépcsőfokokkal. Az egyszerű lépcső kialakítása hozzájárul a ház általános minimális esztétikájához, amely egyesíti a semleges tónusokat és a természetes textúrákat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb