„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Norman Foster és a Holcim moduláris lakóegységeket fejlesztett ki a kitelepített közösségek számára

A Norman Foster Alapítvány együttműködött a Holcim építőanyag-gyártó céggel az Essential Homes Project kidolgozásában, amely egy betonba burkolt moduláris ház koncepció a lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek számára.

A 2023-as Építészeti Biennálén Velencében bemutatott, alacsony szén-dioxid-kibocsátású és energiahatékony lakhatási prototípust úgy tervezték, hogy javítsa a becslések szerint 103 millió ember életkörülményeit, akik jelenleg világszerte elköltöztek.

A kitelepített családok évtizedekig élhetnek olyan településeken, amelyek csak átmenetinek számítottak. Az Essential Homes moduláris lakóegységei a Holcim fenntartható építési megoldásainak széles skáláját használják fel. Holcim szerint 70 százalékkal alacsonyabb szénlábnyomuk van a hagyományos szerkezetekhez képest.

Minden lakás alacsony szén-dioxid-kibocsátású hengerelhető betonlapokba van burkolva, amelyek külső héjként szolgálnak. A Holcim szerint a hengerelhető beton akár 95 százalékkal kevesebb anyagot használ fel, mint a szokásos alkalmazásoknál.

Az egységeket tömeges beépítésre tervezték a kitelepített közösségek támogatására. Egymás mellé telepítve a moduláris házak nyitott köztereket alakítanak ki. Ecopact alacsony szén-dioxid-kibocsátású betonból készült áteresztő utak kötik össze az otthonokat. Az energiafelhasználás és a fényszennyezés csökkentése érdekében a betont lumineszcens aggregátumokkal keverték össze, amelyek nappal elnyelik a fényt, éjszaka pedig visszaverik azt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A moduláris házegységek kialakítása magában foglalja a Holcim energiahatékony szigetelőrendszereit, beleértve az Elevate táblákat a belső padlón és az Airium ásványi szigetelőhabot a tetőn. Mindkét anyagot úgy tervezték, hogy optimalizálják a lakók hő- és akusztikai kényelmét.

Az Essential Home prototípus alapja a Holcim Ecocycle termékéből készül, amely újrahasznosított építési bontási anyagokat tartalmaz. A termék célja az otthonok megerősítése és időjárásállóbbá tétele. A lakóegységek nem igényelnek feltárást, mivel az alap a Holcim Elevate membránján fekszik, amely a cég szerint megakadályozza a nedvesség behatolását a szerkezetbe. Amikor az egységekre már nincs szükség, az Essential Homes modell minden alkatrésze leszerelhető és újrahasznosítható a jövőbeli építési projektekben.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb