„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Kingston Lafferty Design “érzéki” vörös kvarcit konyhát épített be egy felújításnál

A dublini Kingston Lafferty Design stúdió átalakította ennek az írországi Cork városában található családi ház építészetét és belső tereit, amely az 1970-es évek stílusát idéző formákat és színeket Verner Panton tervező munkái alapján alakította ki.

A Lovers Walk dombon elhelyezkedő, Cork városára néző városházat – a Lovers Walk nevet – a Kingston Lafferty Design újította fel. A stúdió eredetileg csak a belső terek frissítését tervezte, de az otthon szerkezeti instabilitásainak felfedezése után úgy döntött, hogy nagyobb építészeti átalakításra van szükség.

A Kingston Lafferty Design eltávolította az összes padlót, amelynek betonlapja nem alapozott és szigetelést kapott, és teljesen átalakította a kétszintes ingatlan elrendezését. A földszintet úgy alakították ki, hogy egy nyitott terű konyhát tartalmazzon, amelyet pult, sziget és eres vörös kvarcittal díszített splashback határoz meg.

A geometrikus szekrények elkészítéséhez rubin tónusú fát használtak. Ha kvarcittal rétegezzük, „katasztrófának tűnik, de öröm nézni” – mondta a tervező.

A stúdió által “érzéki vörös tónusú ékszerkonyhának” nevezett tér a Lovers Walk földszintjén található számos helyiség egyike, amelyeket a központi, tölgyfával bélelt folyosó köré alakítottak ki. A nappaliban kék bársony ülőgarnitúrák találhatók, és egy zöld, kavargó, könyvhöz illő márvánnyal burkolt fal, amely egy finom kandalló számára fenntartott fülkével volt ellátva.

A csiszolt kőfal megalkotásakor a műterem az 1929-ben Mies van der Rohe modernista építész által elkészült, alapvető barcelonai pavilonból vett jelzéseket. Az emeleten a fő hálószoba és a saját fürdőszoba ugyanolyan eklektikus belső teret kapott, mint a közösségi terek. A padlótól a mennyezetig érő fejtámla, amelyet gyémánt alakú zöld csempével díszítettek, eredetileg Gio Ponti 20. századi építész tervezte, keretezi az ágyat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Léggömbszerű, színes üvegvázákat helyeztek el két éjjeliszekrényen, amelyek tetején ugyanazok a Rosso Levanto márványlapok, mint a geometrikus mosdóasztalon. A lakók gyermekei számára kialakított hálószobában egy alternatív ágy található – egy játékos zöld szerkezet, két egymásra helyezett szinttel és félholdnyi nyílásokkal, amelyek az alsó szinten egy hangulatos hálóhelyet tárnak fel.

Az egész otthonban megtalálható egyéb akcentusok közé tartozik a bogfa, a terrazzo, a gipsz és a sárgaréz. Az 1970-es évek stílusú vastag bolyhos szőnyegek ismétlődése kiemeli a lakás texturált anyagpalettáját. 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb