Lakberendezés és stílus

Nickolas Gurtler az 1970-es évek olasz csillogását hozta el a perthi Youth Lab klinikára

Nickolas Gurtler ausztrál tervező az 1970-es évek milánói és firenzei éjszakai klubjaiból merített az ausztráliai Perthben található kozmetikai klinika berendezéséhez. Ez már a harmadik enteriőr, amelyet Gurtler a Youth Lab számára készített, egy olyan klinika számára, amely számos nem sebészeti kozmetikai kezelést kínál, többek között öregedésgátló eljárásokat, szőrtelenítést és bőrfiatalítást.

Míg a másik két helyszín – Claremontban és West Perthben – műemléképületekben található, addig ez egy 1990-es évekbeli kereskedelmi tömbben kapott helyet. Ez azt jelentette, hogy Gurtler merészebb megközelítést alkalmazhatott. Bár a designt részben a márka minimalista identitása inspirálta, játékos részleteket is tartalmaz, például tükörfalakat és egy nagyszerű geometrikus recepciós pultot.

A kiindulópontot az a forma- és anyagpaletta jelentette, amellyel Gurtler már korábban is dolgozott a márka számára, és amely dekoratív márványt, plüssbársonyt és fémszekrényeket tartalmaz. Míg a Claremont tér, amelyet Gurtler a márka számára tervezett, New York-i loft hangulatot áraszt, itt ezek az elemek olívazöld és arany árnyalatokkal párosulnak, hogy egy retróbb olasz hangulatot teremtsenek.

Az Arabescato márványt velencei vakolattal és csiszolt alumíniummal kombinálták a recepciós pult kocka alakú formáinak kialakításához, amely a Lost Profile Studio tervező által készített egyedi üveg és sárgaréz világítótest alatt helyezkedik el. A zöld selyemszőnyeggel, tömbszerű márvány dohányzóasztallal és szoborszerű fehér fotelekkel berendezett váróterem hátterét egy nagyméretű, rácsos tükörinstalláció adja.

Az aranyszínű mennyezeti lámpák sorai tükröződnek a tükrökben, megduplázva azok vizuális hatását, és Dina Broadhurst egy műalkotása egy újabb fókuszpontot teremt. Ahogy az ügyfeleket átvezetik a kezelésre, egy második tükörfallal, Jonathan Adler amerikai fazekas kerámiájával, egyedi fali lámpákkal és sárgaréz ajtószámokkal is találkoznak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tervező reményei szerint a tér “magával ragadó és érzéki élményt nyújt, amely éppúgy élénkítő, mint megnyugtató”.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb