napi hírmorzsák

Építészeti inspiráció: ipari jellegű családi ház

A DX Arquitectos Credit House projektje egy egylakásos családi háznak felel meg, amely egy folytonos homlokzattal rendelkezik az elválasztó falak között, és Santiago de Chile Providencia kerületében található. A környező “Barrio Italia” nevű negyedet örökségi és felújított ingatlanok alkotják, amelyekből kiemelkedik a művészi és bohém szellem. Művészeti galériák, divatüzletek, éttermek és művészműhelyek tartoznak a kiemelt látnivalók közé.

Az eredeti javaslat a meglévő ház átalakítását célozta meg, egy központi keringési tengellyel, azonban az első helyszíni szemlék során az építészek megbizonyosodtak arról, hogy az ingatlanból hiányoznak az alapok és a szerkezeti falak, ezért úgy döntöttek, hogy a házat az alapoktól építik újjá, beépítve az akkor aktuális előírásokat, és a belső teraszok és teraszos tetők révén maximalizáljuk a lehetőségeit.

Az emeletek három szinten helyezkednek el, amelyek egy olyan útvonalat alkotnak, amely kiemeli a tetők zöldterületként vagy teraszként való használatát, kilátást teremtve az Andok hegyvonulatára és a San Cristóbal dombra, a főváros egyik ikonjára.

A ház programja az eredeti házhoz hasonlóan egy központi körforgalom köré szerveződik, amelyhez teraszok és szobák egymásutánja kapcsolódik, lépcsőkkel, amelyek összekötik a házat a három szinten, a ház belső programját a teraszok mennyezetével összekapcsolva. Hogy kihasználják a természetes fényt, északi fekvésű teraszokat alakítottak ki, amelyek természetes megvilágítást, szellőzést és beépítetlen üres tereket biztosítanak. Az építészek ezzel a város tipológiájának hagyományos lakhatási módját replikálják; újrateremtve a hátsó udvarok és burkolatok szekvenciáit, amelyek az ország központi övezetének építészetére jellemzőek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


Az uralkodó anyagszerűség acélszerkezetből áll, intumeszcens festékkel, erősített falazattal, együttműködő födémmel, aszfaltmembránnal, újrahasznosított őshonos fából készült belső terekkel, csiszolt beton padlóburkolattal és a ház eredeti csempéinek újrafelhasználásával. Az anyagokat csupaszon dolgozták meg, kerülve mindenféle bevonatot, ami a tereknek az egyszerűség és a hitelesség jellegét adja.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb