„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

“Néma homlokzat” rejti a belső udvaros otthont

A szigorú külső elrejti a központi udvar körüli lakóterek sorát ebben a spanyolországi Citruénigo városában található otthonban, amelyet a helyi Lecumberri & Cidoncha stúdió és Ińigo Beguiristain építész tervezett. Az LR House egy alacsony házakkal körülvett telken helyezkedik el, melyre egy egyszerű, egyszintes, egyszobás lakást terveztek.

A Lecumberri & Cidoncha és Beguiristain által tervezett, befelé néző, introvertált otthon középpontjában egy kövezett udvar áll, amelynek közepén egy lefolyó található, amelyet a görög-római impluviumról mintáztak – egy házban lévő, esővízgyűjtésre szolgáló süllyesztett medence.

“A római impluvium felidézett képétől megvilágítva a projekt elkerülhetetlenül egy udvar köré épül, egy olyan üresség köré, amely megismétli és szabályozza az eredeti helyszín autonóm geometriáját” – mondták az építészek. “A stratégia a terület negligálásán alapul, egy finoman tompított homlokzattal és az új építészet igazolásával, hogy érdekességet és környezeti minőséget biztosítson egy önmagába forduló, magába forduló lakásnak” – folytatták.

Az LR-House összes mellékterét a sarkokba tolva, az udvar három oldalát üveg tolóajtók szegélyezik, amelyek a hálószobához, a konyhához és a nappalihoz kapcsolódnak. A keleti széle mentén egy pár faajtó rejtőzik a homlokzat alsó, lamellás fa részébe. Ezáltal a homlokzat durva vakolattal borított felső része alatt az utca felől nyílik az udvar.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az üvegből és fából készült mozgatható falak megelevenítik a nyitott és zárt, fedett vagy nem fedett terek folyamatos egymásutánját, amelyben a határok határozottan felhígulnak, amikor az udvar időnként az utcára nyílik, és bevezeti a külteret a házba.

Az LR House tetején állóhézagos cink tető van, amely a vizet a központi udvarba vezeti, és lefelé haladva a belső homlokzatok felső részét burkolja be. Az udvar téglafelülete átnyúlik a lakóterekbe, ahol a padló és a falak is ebből készültek, amit sötét fa szerelvényekkel kontrasztosítanak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb