„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az OMA bemutatta a tokiói üveghomlokzatú, lépcsőzetes bevásárlóközpont tervét

Az OMA nemzetközi iroda látványképeket tett közzé a Harajuku Quest nevű, lépcsős teraszokkal és zöld tetővel rendelkező bevásárlóközpontról, amelynek építése megkezdődött Tokióban.

Az OMA New York-i stúdiója és partnere, Shohei Shigematsu által az NTT Urban Development ingatlancég számára tervezett épületben kiskereskedelmi és éttermi terek, valamint egy élő falakkal ellátott tetőterasz kap helyet. A 8082 négyzetméteres Harajuku Quest a japán fővárosban, Omotesando és Oku-Harajuku között elhelyezkedő területen lesz, és úgy tervezték, hogy hidat képezzen a két terület között.

A homlokzata attól függően, hogy melyik negyed felé néz, más-más kialakítású lesz. Az Omotesando felé néző oldal üveggel burkolt “monolitikus, átlátszó homlokzatot” kap, amely a tetején és a földön domború formát hoz létre, míg az épület Harajuku felőli oldalán lépcsős teraszok lesznek. Ezt az elrendezést úgy tervezték, hogy a Harajuku felé néző homlokzat a kreativitásáról és jellegzetes ifjúsági kultúrájáról ismert környék felé nyissa az épületet. Az ezen az oldalon lévő lépcsős teraszok közül a második egy nyilvános datummal rendelkezik majd, amelyet a stúdió úgy tervezett, hogy kulturális rendezvényeknek helyet adó térként lehessen használni.

“Az Omotesando és az Oku-Harajuku összekapcsolódása a városi kontextus kettősségét, valamint Tokió divat- és kiskereskedelmi kultúráját testesíti meg” – mondta Shigematsu, az OMA partnere. “Lényeges volt, hogy az új épület hidat képezzen a két terület között, és két történetet fejezzen ki” – tette hozzá.

“Mint egy érme két oldala, egyetlen épület váltakozó személyiségeket közvetít, amelyeket egy új nyilvános folyosó köt össze. A Harajuku Quest az Omotesando és az Oku-Harajuku vizuális és programszerű találkozási pontjaként is működik – egy olyan találkozóhelyként, ahol a látogatók egyszerre tapasztalhatják meg a globális divat és a helyi kulturális színtér tevékenységeit és auráját.” – mondta.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Harajuku Quest építése megkezdődött, és a központ várhatóan 2025 februárjában készül el.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb