„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
HírekKörnyezetvédelem, energiatakarékosság

Napelemes tetőcseréppel az ingyen energiáért

Végre egy magyar sikertermék! A kp.hu gratulál a kifejlesztőknek.

Világsikerünk a napelemes cserép

A Münchenben bemutatott napelemes tetőcserép forgalmazása iránt eddig harminchat országból érdeklődtek. A forradalmi újításnak számító napcellás cserépből évi egymillió darabot gyártanának, a Borsod megyei Harsányban.
A napelemes tetőcserepet a nyár elején rendezett szakkiállításon ismerhette meg a nagyközönség. Tóth Miklós, a technológia kitalálója három éve kísérletezik olyan megoldással, amely kiváltaná a jelenlegi napelemes rendszereket, mostanra pedig biztossá vált, hogy ősszel megindulhat a találmány tömeggyártása is.

Bárhova beépíthető!

A napelemes tetőcserép előnye, hogy egyenként cserélhető és bővíthető. Az egyes elemek vezeték nélkül is összekapcsolhatók, teljesítményük összeadódik. A meghibásodásról a cserép világító éle tájékoztatja a tulajdonost, ezután a megrongálódott darab egyszerűen kiszerelhető, így nincs szükség az összes elem cseréjére.

hagyományos napelemes megoldások hátránya, hogy nem túl esztétikus, táblás kivitelben szerelhetők fel, jelentős többletsúllyal terhelve a tetőszerkezetet. Drágák és a működtetésükhöz szükséges rendszer kiépítése is költséges, ráadásul a napelemtáblák javításakor gyakran az egészet kicserélik. Ezzel szemben a napelemes cserép minden tetőtípusra felszerelhető, műemléki környezetbe is beilleszthető, legyen szó gótikus templomtoronyról, kastélytetőről vagy kínai pagodáról. Bármilyen formában, méretben és színben gyártható, nincs szükség a födém átalakítására sem. A napelemes cserép súlya körülbelül egyharmada a hagyományosnak, a cellák viszont akár negyven százalékkal nagyobb hatásfokon is teljesíthetnek, mint a jelenlegi rendszerek. A szórt fénynek akár nyolcvan százalékát is felhasználják.
Néhány darab is vásárolható!

A technológia magában hordozza a bővíthetőséget, a vevő pillanatnyi anyagi helyzete szerint akár néhány cseréppel is elkezdheti a rendszer kiépítését, később pedig további elemeket vásárolhat hozzá. Egy számítógép üzemeltetéséhez már négy darab cserép is elegendő, egy hűtő működtetéséhez nyolc cserép szükséges. Három-ötszáz darab már biztonságosan kiszolgálja egy átlagos családi ház energiaigényét, beleértve az elektromos hálózatot és a fűtési rendszert is.
A világ százhatvan országában élvez védettséget az új találmány


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A napelemes tetőcserép megalkotását egy hétköznapi problémának köszönhetjük. Tóth Miklós felesége folyton bosszankodott a magas villanyszámla miatt. Az elektronikai szakember ezért olyan, új módszeren kezdett dolgozni, amelynek felhasználási területe jóval szélesebb, mint a hagyományos napelemes eszközöké. Közben felmerült, hogy miért ne lehetne maga a tető a rendszer része? Így született meg a napelemes tetőcserép ötlete. A szabadalmi hivatalban kiderült, hogy nincsen hasonló oltalom beadva, ezért Tóth levédette a terveket, így az új találmány a világ százhatvan országában élvez védettséget.

Egy év alatt megtérül…

“A napelemes cserepet májusban mutattuk be az InterSolar nemzetközi kiállításon. A rendezvény rangját jelzi, hogy ezerkettőszáz kiállító, köztük négy magyar cég részvételével szervezték meg, viszont büszkén mondhatom, a legnagyobb sikert a mi termékünk hozta. Harminchat országból érdeklődtek a kereskedelmi jogok iránt. Jelenleg úgy néz ki, hogy kaliforniai, német és szaúd-arábiai partnerektől kapunk konkrét megrendeléseket. Előre meghatároztuk, hogy országonként kizárólag egy cég, legfeljebb tíz évre szerezheti meg a forgalmazói jogokat. A befolyt összegből ősszel gyártóüzem felépítését tervezzük. A tervek már elkészültek, a harsányi önkormányzat jelképes összegért ajánlott fel egy telket, a Bükk-Makk LEADER-vidékfejlesztési társulás pedig pályázatot nyújtott be. Mivel pozitív elbírálás esetén sem biztos, hogy szeptemberig hozzájutunk a pályázati támogatáshoz, előfordulhat, hogy lízing vagy hitellehetőséget is igénybe veszünk az építkezés megkezdéséhez. Az üzem felépítése körülbelül százmillió forint, további százötvenmillió pedig a géppark beszerzéséhez szükséges. Számításaink szerint egy éven belül megtérülhet a befektetetés, ezért két-három év múlva valószínűleg egy nagyobb kapacitású üzemet is felhúzunk.” – mondja Tóth Miklós.

forrás: http://www.vallalkozoinegyed.huKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

19 hozzászólás

 1. Jövő nyárra szeretnénk építtetni egy kb. 50 m2-es könnyűszerkezetes, egyszintes nyaralót, nagy fedett terasszal – legalább 20 m2-es – a Balaton déli partján. Ehhez jól jönne a napelemes tetőcserép, de tartok tőle, hogy amire elkészül a nyaraló, addig még nem fogják gyártani. (Meg jó lenne tudni az árát is!!) Nincs még tervező és kivitelező sem, minden segítség jól jönne.

 2. T Uram!
  Egyszerű lesz a kérdésem. Tetőcsere előtt állok, már régi a régi. Erről még nem is hallottam,
  de a napelem már eszembe jutott.Csupán az ára még nagyon magas- gondolom a tetőcserépé is.
  Bár ugy képzelem el hogy nem kell az egész tetőt ezzel fedni csak kb annyi m2-t, mennyi energiát szeret-
  nék, de mennyi az ,mennyibe kerül,hol lehet kapni és ez speciális szerelést igényel vagy bárki megtudja csinálni ?
  Vagy hogy fog kinézni ha csak pár m2- lesz ebből és a tető többi része rendes cserépből ?:Egyáltalán
  mennyi energiát termel ? Vagy nem kell állandóan attól rettegnem hogy mire haZAérek ellopják ?
  Sajnos Bp mellett lakom és itt már nincs olyan ház ahová nem törtek be vayg nem próbálták meg.
  Ha ráér kérem legyenszives válaszoljon. Köszönettel
  Kedves Erzsébet

  1. Kedves Erzsébet!
   Sajnos az árakról még nem tudunk felvilágosítást adni, de várjuk a gyártó válaszát.
   Az, hogy nem fogják-e ellopni, attól szerintem nem kell tartani, hiszen ennyi erővel a napelemeket, napkollektorokat is el tudnák lopni, de ilyenről még nem hallottunk.
   Ahogy az árakat megkapjuk, azonnal tájékoztatni fogunk mindenkit itt az oldalunkon keresztül.

 3. T. Horizont szakértő uram!

  Maga ne legyen ennyire biztos, hogy nem fogják ellopni. Mindent lopnak, ami mozdítható.
  A feltalálónak sürgősen módosítania kell a terveket: riasztót is bele kell építeni minden cserépbe, vagy pld. minden tizedikbe, vagy legyen egy típus, amely riasztós, és a kedves vevő minden 10 négyzetméteren berak egy ilyent. Apropó, ez az én privát ötletem, ha szabadalommal levédik, kérek én is csekély 10%-ot a haszonból. Azonosítani úgy tudnak engem, hogy írnak egy levelet a címemre. Persze, ez ráér.

 4. Kérdésem lenne,

  Mivel hogy a cserép és a napelem is már ugy nevezett “public”. mi ellen van le védve a napelemes cserép? Azzal hogy őssze ragasztom a kettőt már védelem alá kerül?
  A másik hogy minden fajta cserépre védett?
  Kőszőnőm.
  Kovács. Ch. USA.

  1. Kedves Charles!

   Teljesen jogos, hogy a cserép és a napelem is használatos dolog az életben. Itt a működési elv védett, meg az, hogy ezt valaki egybe valósította meg.
   Egy-egy ilyen dologban az innováció az érték, melyet nyilvánvalóan nem mutat be a gyártó mindenre kiterjedően. Ha valaki napelemes autót készít, és az adott technológiát levédeti, az még attól csak egy napelem és egy autónak tűnhet, nem látjuk a mögötte rejlő egyedi találmányokat, fejlesztéseket.
   De várjuk a Kedves Feltaláló hozzászólását, mert pár nappal ezelőtt hozzászólt a róla készült cikkéhez.

 5. Tisztelt Feltaláló!

  Gratulálok Önnek találmányához szeretném kérni válaszoljon nekem, mikorra várható a megjelenése a piacon.A kész házam szeretném takarékos fűtésre és hűtésre alakítani, úgy hogy esztétikus külső is meg maradjon és ehhez az Ön találmánya kiváló. A már működő gázfűtéssel vegyes tüzelésű kazánnal központi vizes rendszer olcsó energia ellátását és a gáz és az áram folyton növekvő ár emelését szeretném kikerülni / fizesse aki eladta rendszerűnket és kiszolgáltatott bennünket az uzsorának/ . Várom válaszát és kérdezném van-e segítség a felrakáshoz és üzembe helyezéshez.
  Köszönettel:
  Kiss Lénárdné

  1. Kedves Hölgyem!
   A cserép megjelenése a piacon a jövő év elején várható.
   Amennyiben pontos árakat és paramétereket tudunk közölni, azt megtesszük a leggyorsabban az oldalunkon keresztül.
   Tisztelettel:
   Kp.hu

 6. Üdv!
  Érdeklődni szeretnék, hol tudom felvenni a kapcsolatot a gyártóval viszonteladói lehetőségek után érdeklődve.

  Tisztelettel:

  Telek Gábor

 7. Tegnap este hallottam erről a csodálatos dologról, és gratulálok hozzá. Végre valami, aminek a gyártását nem adtuk el, és szegény kis hazánknak lesz belőle haszna, és a feltalálónak, aki nagyon megérdemli. Boldog új évet mindenkinek!

 8. Én még az ősszel, a rádióból értesültem a találmányról. Nagyon izgatott lettem, hiszen, ha valóban 300-500 tetőcserép megoldhatja egy családi ház teljes energiaszükségletét, azt hiszem mindenkinek elemi érdeke, hogy tiszta olcsó energiával lássa el magát. Tisztelt Feltaláló gratulálok Önnek, hiszem,hogy találmányával kis hazánknak nagy segítségére lesz. Azért azt még tudni szeretném, hogy körülbelül mennyibe kerül egy ilyen rendszer kiépítése. Kíváncsian várom a fejleményeket. Mégegyszer gratulálok:

 9. Kedves Feltaláló!
  Tiszta szivből kivánok minden jót,és gratulálok a találmányához:Csatlakozom azokhoz akik örülnek,hogy végre valaki itthon tartja a találmányát,mindenki elérhetésére.Ebben az energia zabáló világban felbecsülhetetlent alkotott.Figyelemmel kisérem a weboldalukat,épitkezés előtt vagyok én is,szivesen olvasnék arról hogy a cserépen kivül milyen rendszert kell telepiteni a tároláshoz,mekkora a helyigénye stb. és a rendszer kialakitását kik tudják,fogják végezni?Kivánok a munkájához sok sikert és nagyon jó egészséget tisztelettel Kerekes Gabi Ivánc

 10. Tisztelt feltaláló:
  Kb két ével ezelőt találkoztam először a napelemes tetőcserépel POMÁZON egy energia takarossági
  bemutatón.Nagyon megtetszet az ön altal kifejlesztet termék, épen abbó az okból,hogy ez a legoptimálisabb megoldás.Amenyiben a villamos energia kötségeit drasztikusan csökkenteni lehet
  szinte mindent erre lehet építeni, energia szempontjából.A fűtes és melegviz szolgáltatást csupan az álandó mennyiséget kell biztosítani.Nagyon érdekel az új energia hasznosítás szeretném majd amikor már teljessen kivandolgozva az egész rendszer megismerni, ugyanis tervezem a családiházam tető felujítását és ennélfogva ezt az új technológiát már beépíteni.
  Egy ötletem van agyár felépítéséhez., a tetőcserepet igénylők segítségével (anyagi)lehet, hogy gyorsabban épülne agyár, mert mindekinek ez a érdeke.Feltalálónak-gyártónak-és a hasznosítónak is.Minnél előb indul a gyártás annál gyorsabban termeli vissza a belefektetett pénzt és energiát.Merem remélni,hogy az új kormány is támogatja majd ezt a
  világraszóló találmányt.Nagyon jó egézséget kívánok önnek és kedves feleségének is,nélküle lehet, hogy soha nem lettvolna ekkora lehetősége magyarországnak.Sok aikert kívánok:Tisztelettel Párth Károly.

 11. Tisztelt szakértő Úr!

  Nagyon tetszik ez a nap elemes cserép találmány.
  Csak az ára kb meg fog egyezzni a mostani nap elemek árával?
  Vagy később lessz olcsóbb is ha megfelően beindul a tömegtermelés?
  Ha megépülnek a gyárak sok embernek adnak ez által munkát?
  Lehet e majd kis tételben is vásárolni a terméket pl: 3-4 db-ot vásárolni?
  A kevésbé tehetősebb családok is meg tudják e venni majd ezt a terméket?
  És mikor elindul a teljes normális gyártás a kezdeti nehézségek után mert gondolom lessznek vagyis fell kel készülniük maguknak ezekre is.
  Meg próbálják e magyarországon is minél több helyre eljuttatni e cserepet?
  Látok benne fantáziát és remélem idővel sok házra ezek kerülnek az olcsóbb és tiszta környezet szennyezés nélküli energiaforrások.

  Kellemes napot és további jó munkát kívánok

  Tisztelettel: Mecsei János

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb