„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Technológia

Űrtechnológiás lakáshőszigetelés

nansulate-shield_19Szeretné, lakásának a hőszigetelését 20-30%-kal javítani, úgy hogy nem kell újravakolni a falakat?
Most már van rá mód, hogy 1mm-nél vékonyabb rétegben elérjünk 5 cm polisztirol szigetelés hatását.
A jó hír, hogy ezt akár a belső falakon is elkészíthetjük, úgy, hogy a meglévő fűtéstesteket nem kell leszerelni, hiszen 1mm-es a vastagsága.
A megoldás NANSULATE® nanotechnológiás hőszigetelő bevonat, melyet mindenki el tud készíteni saját kezűleg, ugyanis ecsettel, vagy hengerrel is felhordható minden fajta felületre, legyen az acél, beton, gipszkarton, vagy vakolt felület.
Kezdje el a megtakarítást akár lépésről-lépésre. Nem kell minden szobát vagy falat egyszerre hőszigetelnie, így a megtakarításokból folytathatja további falak utólagos hőszigetelését. Kezdje a leghidegebb szobával vagy fallal.
Tégla és panel épületek penészes felületeinek megtisztítása után a NANSULATE® hőszigetelő festék alkalmazásával örökre megszüntethető a penészesedés.
Fémszerkezetek felületét korrózióállóvá teszi.
Nansulate® bevonat a teljes kiszáradás, kikeményedés után – 30 tól 60 napig (függ a környezet hõmérsékletétõl és páratartalmától), éri el teljes hatásfokát. Anyagában 70% nanoanyagot tartalmaz, melyet Hydro-NM-Oxide – nek nevezünk.

Működése: A Nansulate szigetelő komponense a Hydro-NM-Oxide nevű anyag. Hőenergia átvitele a szigetelő rétegen keresztül úgy történik, hogy a gyorsan vibráló melegebb molekulák igyekeznek átadni energiájukat a hidegebb, lassabban vibráló molekuláknak úgy, hogy egyensúlyi helyzet álljon be. Ez a folyamat három módon történhet: vezetéssel, áramlással vagy sugárzással. Ez a három mód egyben fejezi ki az anyag hővezetőképességét. Mi termékünk messze a legjobb hőszigetelõ anyag, emellett kiváló penész-, korrózió-, illetve rozsda elleni védelmet biztosít, bele értve a szigetelés alatti korrózió ellenit is.
Hőenergia átvitele a mi esetünkben nagyon nehézkes, mivel az anyagrészecskék közötti kötőelemek, melyek a hőátadási utat biztosítanák, nagyon kisméretûek. Az anyagrészecskék térben (háromdimenziós) kötődnek egymással, és a hőátadást sok un. ” zsákutca” gátolja. Az anyagban levő levegő és gázok is hővezetők, de a gázmolekulák Kundsen effektusnak vannak kitéve, és ezáltal az energiaátadás szinte lehetetlen .
Sugárzással történő energiaátvitel limitált, mivel a rések kisebbek, mint amilyen tér szükséges a molekulák szabad ütközéséhez. Ezek a rések kissebbek a fény hullámhosszánál is és a molekulák így szilárd szerkezetbe, gyakran egymásba ütköznek. A nanoanyag kivételes szerkezete, sejt-, pórus- és elemrészecskék nagysága nagyon alacsony hőátadási képességet tesz lehetővé. A hősugárzás azért is elenyésző, mert a szigetelőanyag mennyisége a felülethez képest nagyon kicsi.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Nansulate termékek azért kivételesek, mert magukban foglalják a hőszigetelő, antikorróziós és penészedést gátló tulajdonságokat. Ezt a tulajdonságkombinációt a mai piac egyetlen anyaga sem képes teljesíteni.
A piacon jelenleg többféle hagyományos hőszigetelőanyag van forgalomban. Ilyenek pl. a polisztirol, üveggyapot stb. síkszigetelésre, továbbá polietilén, szintetikus kaucsuk stb. csövek szigetelésére. Léteznek továbbá vékony fóliák (Den Braven, DuPont, Sunflex Roof-in stb.) és hőszigetelő kenőanyagok (Super Therm, Insuladd, Thermolite, delta t, Thermoshied stb.), melyek feladata a hagyományos szigetelések minőségi javítása. E vékonyrétegű anyagok hőszigetelő képessége hővezetés és hőáramlás esetén elhanyagolható. A hőszigetelő feladat majdnem teljes mértékben a hagyományos hőszigetelőanyagra hárul. Ezek a vékony rétegek kis mértékben vállalnak részt az eredeti szerkezet hőszigetelő tulajdonságának megtartásában.
Nansulate az egyetlen forgalomban lévő szigetelőanyag, mely ellenáll a hőátadás mindhárom formájának. Továbbá, köszönet víztaszító tulajdonságának, kivételes képességû korrózió- és penészgátló is. Szigetelő képességét megőrzi egész élettartama alatt.
Éppen ez a minőségi garancia a gyengéjük a hagyományos szigetelőanyagoknak, mivel szigetelő hatásuk a légrétegen alapszik. Helytelen szerkezeti megoldások, esetleg elégtelen párazárás esetében ezen anyagok szigetelő tulajdonsága rohamosan romlik.
A hagyományos csőszigetelõ anyagoknál a szigetelő képesség csökkenésén kívül további probléma is jelentkezik, mégpedig az, hogy megjelenik a szigetelés alatti korrózió.
Éppen ezért a Nansulate szigetelő minősége csak nagyon nehezen hasonlítható össze a hagyományos szigetelõk minőségével. Nansulate-nak olyan sok előnye van, hogy paramétereinek megközelítésére hagyományos szigetelőanyagokból kombinált rendszereket kellene kialakítani
.
Jogos kérdés lehet ezután, hogy menniybe kerül egy négyzetméter?
A legkeresettebb, Nansulate Home Protect hőszigetelő anyag m2-re vetített ára kb. bruttó 3000 Ft alatt van ( 3 réteges felhordás esetén ). Annyi mint egy közepes csempe, lambéria vagy parketta m2 ára. Ha figyelembe vesszük a termék forradalmian új technológiáját, és azt, hogy milyen sok megoldatlan problémánkra nyújt természetes megoldást, mellyel megelőzhetjük esetleges betegségek kialakulását, és energiát spórolhatunk mellette, akkor kijelenthető, hogy megéri az árát. Ráadásul erre az árra munkadíj költség sem rakódik, amennyiben saját maga el tudja végezni a munkát.
Arról nem is beszélve, hogy a polisztirol szigetelést páratechnikailag nem szerencsés a belső falakon alkalmazni, de ha mégis mellette döntenénk akkor a meglévő fűtőtesteket le kellene szerelni a csövekkel együtt, mert nem férne el a polisztirol vastagsági mérete miatt, ezenkívül a polisztirol szigetelésre üvegszövetet kell ágyaznunk. Ha ezeket figyelembe vesszük, akkor a NANSULATE® lényegesen költségkímélőbb megoldás.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

64 hozzászólás

 1. Érdeklődnék, hogy ez a hőszigetelő festék külső falra is alkalmazható?
  Ha igen, akkor nem engedi felmelegedni a falat nyáron és télen lehülni?
  Érdemes új házak esetén is alkalmazni a Nansulate festhető szigetelést, vagy csak régi házak szigetelési tényezőin javít?
  Válaszokat előre is köszönöm!
  Fekete Attila

  1. Kedves Attila!
   Igen külső falra is használható. A külső falunk nem fog melegben átmelegedni, illetve télen annyira lehűlni.
   Érdemes új házakra is alkalmazni, hiszen a belső falakon egy melegebb falburkolatot kapunk, ami komfortosabbá teszi a lakást, valamint a jó hőszigetelt házat még kedvezőbb szigetelésűbbé teszi, természetesen nem akkora mértékben lesz érezhető, mint egy rossz szigetelésű épületnél.

 2. Érdekelne a hőszigetelő falfesték,ezért bővebb tájékoztatást kérnék.és azt hogy hol lehetséges a beszerzése.
  Tisztelettel:Gy Ferenc

 3. Tisztelt Szerkesző !
  Szeretném megtudni, hogy ezt az anyagot hol lehet beszerezni és négyzetméterre kivetitett ára mennyibe kerül. Ahhoz, hogy összehasonlitó számitásokba kezdjek tudnom kell, hogy milyen kötségen tudok egy normál házméretű épületet szigetelni. Az anyagot milyen kiszerelésben lehet megvásárolni. Az anyag környezeti hatása milyen. Káros hatással van-e az emberi vagy állati szervezetre. Milyen szinű választék kapható a forgalmazónál. Vagy egyáltalán van szine vagy teljesen szintelen az anyag? Ha lehetséges, akkor az e-mail cimemre kérnék több információt, mert felkeltette az érdeklődésemet. Tisztelettel: Bolyán Sándor ( Nyiregyháza).

 4. Visszajelzés: Propeller
  1. erdeklodnek,hogy menyibekerul 1n2 meter ezzel a tecnikaval.mijen kiszerelesben kaphato.kulso homlokzatra es belso falra .mijen szaktudast igenyel.
   elore is koszonom a valaszat.

 5. Felkeltette az érdeklődésem ez a hőszigetelő festék, ami nem derült ki hogy ez áttecő felületet
  képez vagy szinezést igényel? Hol lehet megtekinteni és beszerezni?
  Köszönettel K Szabó Sándor

 6. Tisztelt szerkesztő!
  Felkeltette érdeklődésemet, ez a szigetelő anyga! Szeretném megtudni, hogy 20 éves panellakás leszigetelhető e vele, és mennyi be kerülne ez, és hol tudnám beszerezni?
  Segítségét, és tájékoztatását előre is köszsönöm!
  Forrainé Németh Melinda

 7. Kedves Melinda!
  Természetesen lehet használni panel lakás külső falainak belső oldalának festésére a Nansulate anyagot.
  Hasonlóan, mintha alapozó réteget vinnénk fel.
  3 rétegben kell felhordani hengerezéssel, majd tapétázható, vagy festhető.
  A beszerzés ügyében emailt küldünk.

  1. Kedves Tamás!
   A Nansulate felhordása után meg kell várni a száradási időt, ezután a felület festhető, tapétázható.
   Előre egyeztetett időpontban megtekinthető, demo falunkon, hogy egy olyan cső, amiben 60 Celsius fokos víz van, annak Nanasuláttal felületkezelt részén a felületi hőmérséklet 45Celsius fok körüli, míg pár centiméterrel a kezelt felülettől a cső 58-60 Celsius fokos.
   Megdöbbentő, ezt akkor hiszi el az ember, ha látja.

 8. A 2-3 óra száradás után üzemszerűen (20-30év) vizbe helyezhető vagy sem?
  Oldódik magas hőmérsékletű vizben?
  Fagyállónak ellenáll vagy sem?
  Vizben is megtartja a hőszigetelő tulajdonságát?
  3-nál több réteg esetén növekszik a szigetelési tényező?

  Köszönöm! Jocó

  1. Kedves Jocó!
   Kicsit konkrétabban kellene kifejteni a kérdést, hogy mi lenne az alkalmazás konkrét célja.
   A Nansulate anyag egyébként minél több rétegben van felhordva az anyagra, annál jobban nő a szigetelési tulajdonsága.
   A Nansulate anyag nem festék, erre kell felhordani a végleges felületbevonatot.
   Ha az vízálló, akkor a Nansulate jó fog működni.
   Ha konkrétabb célt kapunk, akkor korrekten tudunk válaszolni a vizes kérdésre is, mert ebből nem redül ki, hogy hol lenne hasznosítva.

 9. Az volna a kérdésem,hogy külső kőporozott falra is fel lehet e vinni ezt az anyagot és az új nemes vakolat előtt vagy ütán.Mi a legcélszerúb felhordott réteg vastagság.
  Előre is köszönöm válaszát
  Bagyinka Ádám

 10. Kedves Ádám!
  A Nansulate bárhol lehet egy szerkezetben.
  Kívül, belül és középpen is.
  Azt javasoljuk, hogy ha a kőporra polisztirol lesz ragasztva, az be lesz hálózva, majd megkapja a vékonyvakolatot, erre lenne érdemes felhordani 2-3 rétegben a Nansulate szigetelést.
  A szigetelés vastagsága 3 rétegben kb. 0,1mm.
  Ezután kerüljön fel a végső színvakolat.

 11. Üdvözlöm. Egyenlőre kisebb kiszerelés érdekelne. (1-2kg) És az elérhetőséget ha kérhetném.
  Köszönöm

 12. Szeretnék érdeklődni,hol lehet beszerezni ill milyen kiszerelésben kapható a hőszigetelő anyag.
  Köszönettel:Juhász Attila

 13. Végre, Hajrá! Csodás a leírás, valószínű a termék is. Remélhetőleg ez a forradalmi technológia az embereken segítve akár a támogatott épület szigeteléseknek is megfelel. Ha nem, akkor ki kell lobbizni! A magyarországi panel-erdők szigeteltek lennének, az óriási számlák csökkennének. Már csak a távhő csöveire találjanak ki valamit A családi házak, a társasházak kívül-belül. Apropó: kívül-belül is lehet alkalmazni? Vagy felesleges, elég egy oldalon?. Nyilván nem én vagyok az egyedüli, akinek az agya pörög, hogy mit is lehetne az én lakásommal csinálni? 1000 kérdésem lenne, de ezt csak a cég kollégájától, illetve a termék tájékoztatójából tudhatjuk. Nem baj, így is tökéletes! GratulálokMég sok ilyet Üdv Harsányi Ágnes

  1. Kedves Ágnes!
   Örülünk, hogy egyre többen így gondolkodnak mint ahogyan Ön is.
   Ha van 1000 kérdése akkor azt itt felteheti, mi nagyon szívesen segítünk ezek megválaszolásában.
   Amennyiben szeretné, hogy kollégánk felhívja Önt, akkor a kapcsolat menüben (https://kp.hu/kapcsolat) kérjük adja meg elérhetőségét és rövidesen visszahívjuk.
   Visszatérve a kérdésére: Igen kívül, belül is lehet alkalmazni. Természetesen a hatásfok javul lényegesen, ha több rétegben van felhordva.
   Lehet csövekre is alkalmazni, mint ahogyan tetszett említeni a távfűtés esetében, és úgy, hogy az időjárásnak örökre ellenáll.
   Mert a most alkalmazott szigetelés a távfűtés csöveken valljuk be őszintén sok helyen hatástalan, hiszen a hó elolvad a nyomvonalon.
   Az a baj, hogy Magyarországon a legtöbb esetben nem a bajt megelőzvén támogatnak bizonyos dolgokat, hanem utólag, ami többszörösébe kerül az államnak.
   Ha egy új házra adna a Magyar Állam támogatást, például úgy, hogy aki energiatudatos könnyűszerkezetes, vagy passzív házat épít, annak nem kell illetéket fizetni, vagy áfa kedvezmény járna egy-egy ilyen technológia alkalmazására. Ugye ebben az esetben nem fordulna elő az, ami a paneleknél probléma. Megépültek 25 éve, de a szabványnak akkor sem igazán feleltek már meg, most pedig támogatják a becsomagolásukat polisztirol habbal és színezéssel. Ennek eredményeképpen a panel lakások le fognak penészesedni, mert ugye a szellőzést szinte sehol nem oldották meg.
   Ha azt mondaná valaki, hogy támogassuk azt az embert, aki olyan házat épít, ami a későbbiekben nem fog energiatámogatásért sorban állni, mert szinte energia nélkül üzemel a háza, akkor nem kellene 25 év múlva újra szembesülni hasonló problémákkal mint a panel esetében.
   Sajnos ebben az országban kormányzati szinten kevésbé foglalkoznak azzal, hogy az épületek, melyek újonnan épülnek jól szigeteljenek és korszerű legyen a gépészetük, mert ha mindenki ilyet építene, akkor lehet, nem kellene Nabukkó gázvezetéket építeni és csorbulnának az anyagi érdekek.
   Ha a kormány környezettudatosan gondolkodna, akkor hosszútávon akár 30-40%-kal is kevesebb energiára lenne szükség Magyarországon a lakások, irodák esetében.
   De ez nem jó biznisz az Állam bácsinak, mert ha mindenki megújuló energiával fűtene, és hibrid autóval járna akkor ebből nem lenne neki bevétele. Így nekünk kis embereknek kell a döntést meghozni és zsebbe nyúlni, de aki ezt bevállalja, az hosszútávon mentesül rengeteg felesleges kiadástól.

 14. Kedves Erdeklodok !

  A cikkben szereplo hoszigetelo rendszer nem ujdonsag a hazai piacon. Kesz festek mellett festekbe keverheto por formajaban is kaphato, igy ara kb egy otod resze az ebben a cikkben szereplo anyaghoz kepest.

  Nem uzletrontast szeretnek, csak kicsit irrealis az ara szerintem. Tovabba letezik az anyag szines kivalo minosegu falfestekkent elkeszitve is, igy az ar kb a harmada az itt reklamozottnak.

  Elnezest a hozzaszolasert, sok sikert kivanok a forgalmazashoz.

 15. Kedves Tibor!
  A Nansulate hőszigetelő bevonatrendszer nem az egyetlen anyag a világon, amelyet ecsettel kell felhordani a felületre és ezután fejti ki hőszigetelő hatását.
  Mi is ismerünk több félét. Vannak jók és kevésbé jók a piacon ebben a témában.
  A Nansulate szigetelés a nanotechnológiát használja fel a szigetelés elérésére, messze többet nyújtva a hasonló termékekhez képest.
  Létezik pl. olyan szigetelő anyag ebben a témakörben, amely darált bőr hozzáadásával készült. A festést követő napon olyan hatás lesz mintha bekárpitozták volna a falunkat. A falak valóban melegebb hatásúak lesznek. De a Nansulate esetében egészen más technika rejtőzik.
  Az ára nem olcsó valóban, de tökéletesen működik és legtöbb esetben nincs alternatívája.
  Természetesen 5 cm polisztirol olcsóbb, de azt a belső felületre nem szabad feltenni, de ha mégis megkísérelnénk, akkor a gázcsöveket, fűtéscsöveket, radiátorokat át kell alakítani, hogy elférjen.
  A Nansulate igenis újdonság a piacon, ez nem azt jelenti, hogy más anyag nem létezett eddig.
  Ha el akarunk jutni a-ból b-be megtehetjük lovaskocsin és gépkocsival is. A Nansulate ebben az esetben a gépkocsival tudnám jellemezni.
  Ha valakit érdekel, írjon részünkre és bemutatjuk az anyagot élőben.
  Az általunk épített Horizont könnyűszerkezetes készházak nem igénylik a Nansulate alkalmazását, mert igen jó hőszigeteléssel rendelkeznek.
  Mi azért forgalmazzuk az anyagot, hogy téglaházban élő, penészesedéssel küszködő embereknek segítsünk.
  Ha valaki tud olyan anyagot, amelyik jobb a Nansulate anyagnál, kérjük írjon és leteszteljük.
  Ha jobb akkor megígérjük, azt is felvesszük örömmel a palettánkra.

 16. Tisztelt Horizont Szakértő!

  Köszönöm szépen válaszát.
  Kicsit kellemetlenül is érzem magam, mert úgy tűnik negatív hozzászóló volnék.

  Igazából csak szerettem volna felhívni a figyelmet egy olyan termékcsaládra, amely bizony hasonló az Önökéhez. Ez áll egy Festékadalékból, melyet szinte bármilyen festékbe keverve kb 20-25% fűtésmegtakarítás érhető el. Ez egy NASA technológián alapuló anyag. Előnye, hogy nem kell három réteg belőle plusz még a festék rá, hanem két rétegben megfelelő, de a két réteg már maga a festék. Tehát olcsó anyag, plusz kevesebb munkadíj.

  A termékcsalád rendelkezik kész festékekkel, fehérrel, illetve színessel, mely a NASA féle adalékon felül tartalmazza a nanotechnológiás adalékot, amit házi módszerrel lehetetlen elvagyíteni festékben.
  Beltéri és kültéri festék is készül.
  Azt hiszem ez válasz mások által feltett kérdésekre is.

  Köszönöm a lehetőséget, hogy bemutathassam az anyagokat, hamarosan fogok vele élni, mert örömmel tölt el, hogy Önök elkötelezettek az energiatakarékos épületek iránt. Ha pedig Önökön keresztül a lakossághoz is eljut, az tiszta nyereség.

  Üdvözlettel:

  Szeder Tibor

  1. Kedves Tibor!
   Köszönjük a lehetőséget. Várjuk az anyagot, hogy kipróbálhassuk.
   Ha jól működik Örömmel megosztjuk a Kedves látogatókkal, és elérhetővé tesszük számukra a vásárlást.

 17. Az Önök által bemutatott termék felkeltette érdeklődésemet. Szeretném tudni, hogy az anyagot milyen kiszerlésben forgalmazzák és a négyzetméterre kivetitett ára mennyibe kerül. Érdekelne, hogy amennyiben belső falfelületre használom, akkor kell -e valamilyen megelőző tevékenységet ( felületkezelést ) végrehjatni a felhordás előtt? Továbbá, a száradása után bármilyen színes falfesték használható – e rá, vagy csak speciális szinezőanyagot lehet rá felhordani. Mennyezetet lehet -e vele szigetelni? Hol lehet megtekinteni a referenciát és mennyi időt vesz igénybe a beszerezése?

  1. Kedves Szabolcs!
   A termék egyetlen kiszerelésben kapható.
   Kb: 16 m2-re elegendő 1 dobozzal.
   Az árakat itt találja: https://kp.hu/egyeb-termekeink
   Természetesen bármilyen festékkel lehet festeni a Nansulate anyagra.
   Nagyon fontos, ugyanúgy, mint bármely más festéknél, hogy a felület legyen zsír és pormentes.
   Teljesen úgy viselkedik, mint egy festék, csak az anyaggal történő bevonás után az alap réteg tejes színű lesz, ezért kell festeni.
   Budapesten a Gubacsi u. 47. szám alatt lehet megtekinteni a terméket.
   Előzetes egyeztetés esetén természetesen bemutatót is megtekinthet a műhelyünkben.

 18. Tisztelt Horizont szakértő!

  Két dolgot szeretnék kérdezni a nanotechnológiás hőszigetelővel kapcsolatban. Az egyik az, hogy azt olvastam a cikkben, hogy 30-60 nap a teljes kiszáradási idő. Ez azt jelenti gyakorlatilag, hogy utána esetleg 2 hónapig nem lehet ráfesteni színező festékkel? (Vagy ha ráfestünk a teljes kiszáradási időn belül, akkor nem lesz olyan jó a hatásfoka?)
  A másik, amit kérdezni szeretnék, hogy ezt padlóra is lehet alkalmazni? Nekünk sajnos nem túl jó az aljzatszigetelésünk és szeretnénk valami megoldást találni anélkül, hogy újra fel kéne verni és készíteni az aljzatbetont.
  Válaszát előre is köszönöm.

 19. Volt szerencsém élőben is látni ezt az anyagot. Egy úr mutatott egy 120 fokos vas csövet, amiben víz volt és arra kért, hogy érintsem meg. Gondoltam egy 120 fokos csövet csak nem fogok meg, de ő erősködött, végül belementem. Meglepődtem, alig volt melegebb 30-40 foknál. Szóval ez bent tartja a meleget, az tuti!! 🙂

  ugye jól emlékszem és ez az az anyag?

 20. Kedves Péter!
  Mi is a bemutatótermünkben egy vascsövön mutatjuk meg a Nansulate anyag hatékonyságát.
  Egy olyan cső, melyben 60 Celsius fokos víz kering, 2 réteg Nansulate réteg esetén 48-50 Celsius fokos.
  Ha 3 réteg Nansulate van a csövön, a kezelt felület hőmérséklete akár 15-16 Celsius fokkal is kisebb lehet. Ennél nagyobb hatásfok is elérhető, abban az esetben, ha a rétegek számát fokozzuk.
  3 rétegben 0,1mm-es a hőszigetelő bevonat vastagsága.

 21. Tisztelt Horizont szakértő!

  Valószínűleg elkerülték figyelmét a március 23-i kérdéseim, így engedje meg, hogy újból megkérdezzem az alábbi dolgokat:
  Azt olvastam a cikkben, hogy 30-60 nap a teljes kiszáradási idő. Ez azt jelenti gyakorlatilag, hogy utána esetleg 2 hónapig nem lehet ráfesteni színező festékkel? (Vagy ha ráfestünk a teljes kiszáradási időn belül, akkor nem lesz olyan jó a hatásfoka?)
  A másik, amit kérdezni szeretnék, hogy ezt padlóra is lehet alkalmazni? Amennyiben igen, úgy a száradási időn belül (30-60 nap) nem lehet a padlóra lépni?
  Válaszát előre is köszönöm.

 22. Kedves Brojcsi!
  Elnézést a megkésett válaszért.
  Nyugodtan rá lehet festeni hamarabb, de a jó hőszigetelő tulajdonságát ennyi napon belül éri el.
  Szobahőmérsékleten a rétegeket 3-4 óra után fel lehet vinni. A festékbevonattal ajánlatos 2 napot várni.
  Hasonlíthatnám a betonhoz. Igaz, hogy szilárdságának jelentős részét 6 hetes korig éri el, de egész életében kötni fog, ettől függetlenül már 2 hetes korában egy alapot nyugodtan lehet egy családi ház esetében terhelni.
  A másik kérdés, az, hogy a betonra használható-e a Nansulate, a válasz igen használható, 4-5 cm polisztirol szigetelésnek megfelelő hatása van.

 23. A NANSULATE alkalmazható-e üvegfelületre pl. üvegtégla, világítóablak hőszigetelésének javítására, illetve mennyire áll ellen a közvetlen napfénynek, UV sugárzásnak?

  1. Kedves Érdeklődő!
   A Nansulate minden felületre alkalmazható, de üvegtégla esetében esztétikai okokból nem javasoljuk, hiszen opálossá válik a felülete.
   Olyan helyen ajánljuk a Nansulate hőszigetelés alkalmazását, ahol festést kívánunk a felületre felhordani.
   A hatását kifejti üvegen is és az UV sugárzásnak is ellenáll.

 24. Ez a termék akkor jobban szigetel, mint a vakuum, azonos vastagság mellett?
  Ha jól értem, itt 1mm 50mm polisztirollal ér fel. 10mm vastag vakuum pedig kb 100mm polisztirollal.
  Végigolvastam a leírást, de a működési elvét nem értettem meg, pedig energetikával foglalkozom.

  Vakuumnál hővezetés és hőáramlás nem lehetséges, mivel nincs közvetítő anyag. Hősugárzást pedig vissza lehet veretni egy alacsony emissziós tényezőjű bevonattal. Ennél jobbat nem tudok elképzelni. Kapható vakuumos szigetelés, csak sokkal drágább m2-ere, mint a falazat.

  Csábító szó az hogy “űrtechnológia”, de nekem kicsit többre lenne szükségem ennél, hogy megvegyem. Jelenlegi tudásom alapján ez nem lehetséges, de ez nem zárja ki.

 25. Kedves Gáspár József!

  Ön azt írja: “Vakuumnál hővezetés és hőáramlás nem lehetséges, mivel nincs közvetítő anyag.” Ebben az esetben viszont teljesen mindegy, hogy a vákuum 1mm, 1cm vagy esetleg 1m vastag, a hővezetés és a hőáramlás mértéke egyformán 0. Vagy tévedek?

 26. Nem teljesen igaz, mert tökéletes vakuum nincs. Az a bizonyos minimális hővezetés, hőáramlás, ami létrejön, az a vakuum tökéletlensége (benne lévő részecskék) miatt van. A világűrben sincs tökéletes vakuum, bár ott jóval kevesebb részecske jut azonos térfogatra, mint a vakuumos szigetelésnél.
  De jó észrevétel!

 27. Míg egy átlagos polisztirol lambda értéke 0,04, addig ez a vakuumos szigetelésnél 0,004. Ebből adódik a 10szeres vastagság. Ha tökéletes lenne a vakuum, akkor lenne 0,000, és akkor valóban mindegy, hogy 1mm, 1cm vagy 1m vastag.

  1. Kedves Gáspár Úr!
   Amennyiben bővebb információ érdekli a Nanulate anyagról, akkor az irodánkban a valóságban is megtekintheti az anyagot, és annak hőszigetelő képességét.
   Valójában nehéz a Nansulate-ról állításokat megfogalmazni, mert a minőség ellenőrző intézetek is sokszor értetlenül állnak egy-egy ilyen anyag láttán.
   Például ha a Nansulate-val kezelt cső magasabb hőmérsékletet mutat infra hőmérővel, mint ami nincs lekezelve, pedig a Nansulate-val kezelt csövet meg lehet fogni szabad kézzel, a másikat nem.
   A modern technika nem tudja megmérni pontosan a nanotechnológiás felületet, csak akkor kapjuk meg a pontos adatot, ha egyforma anyaggal mindkét csőrészt leregasztjuk, például szigetelő szalaggal.

 28. Köztudomású, létezik olyan hőszigetelési eljárás, amikor egy átlátszó bevonatot visznek fel az üvegre, és a 4/16/4-es üvegezés 2,8-as u értékét 1,4-esre csökkenti. Az a hősugárzást veri vissza. Érthető az elv.
  De nekem ez az “ultra-nano-űr-valami” kicsit gyanús.

  Aki már megvásárolta, van valami tapasztalat róla?
  Ha van radiátor cső a falon
  -egy fél méteres részt le kéne kenni vele 3 rétegben, aztán mondjuk 2réteg fehér diszperzit.
  -egy másik fél méteres részt csak diszperzittel 5 rétegben.
  És néhány olyan embert megkérdezni, melyik a melegebb, aki nem tudja, melyik mivel volt kezelve (Ezt a megoldást persze csak akkor, ha nem tudjuk pontosan megmérni a felületek hőmérsékleték).

  Szerintem sokan kíváncsiak lennének az eredményre.

 29. Kedves Gáspár József!

  Sajnos a Nansulate “működésének” leírása tényleg nem túl bizalomgerjesztő. Korábbi tanulmányaim alapján azonban azt gyanítom, hogy valamiféle “nanohab” jellegű dologról lehet szó. A “nanohab” üregei kisebbek, mint a benne levő gázmolekulák átlagos szabad úthossza, azaz a Knudsen-szám nagyobb 1-nél. Ez azt jelenti, hogy a gázmolekulák főleg az üreg falaival ütköznek, nem egymással, azaz konvekciós hőátadásról nem beszélhetünk. Az üregek fala pedig valószínűleg molekuláris vastagságú, ami a hővezetés számára elég kis keresztmetszetet eredményez. De hangsúlyozom, mindez csak spekuláció, mindazonáltal nem tartom elképzelhetetlennek az extrém, technikai vákuummal összemérhető hőszigetelési képességet

 30. Kedves Von Tolla és Gáspár Úr!
  Én kipróbáltam az anyagot egy szobában.
  A külső fal egymás mellett lévő szobák tekintetében 9 celsius fok különbséget mutat.
  Engem meggyőzött az anyag jó tulajdonsága, arról nem is beszélve, hogy nincs penész azóta az ablak körül.
  Tisztelettel:
  Zoli

 31. Tisztelt Von Tolla!
  Én sem tartom elképzelhetetlennek hogy a vakuummal összemérhető, csak nem értem, de attól még lehet…
  Tisztelt Horizont szakértő!
  A hőmérsékleti eredményeket megkaphatjuk, hiszen a szigetelőfesték felületére további két réteg festék kerül. És hogy a rétegek száma is egyezzen, a másik részre szintén 5 réteg festék kerül. Még a színük is azonos, ami a hősugárzás tekintetében nem mindegy.

  Ha esetleg valakinek van ilyen és kipróbálja, a pár hozzászólással fentebb leírtak szerint, és működik, biztosan egyik nagy reklámozója lesz az anyagnak.

  1. Tisztelt Gáspár Úr!
   Természetesen lehetséges ilyen tesztet csinálni, ehhez az anyagot is biztosítjuk díjmentesen, ha megírják tapasztalatukat.
   Véleményem szerint egy-két m2-es felületen is jól letesztelhető.
   Mi tudjuk, hogy jó és működik, ha szeretné tesztelni, mi a lehetőséget megadjuk.

 32. Tisztelt Horizon szakértő!

  Az Ön által leírt “érdekes” jelenségek magyarázata elég kézenfekvő. A kezelt cső energiavesztesége kisebb, mint a kezeletlené, ezért a felületi hőmérséklete magasabb. Az infrahőmérő pedig a hőmérsékleti sugárzás spektrumát méri, és nem az intenzitását. [Egy hasonlattal élve: egy autó reflektora ködben sokkal halványabb, mint köd nélkül, noha a hőmérséklete (színe) nem változik meg. A Nansulate valószínűleg a ködhöz hasonlóan visszatartja a sugárzás jelentős részét.]
  A szigetelés hatékonyságának méréséhez az energiatranszportot kell mérni, célszerűen úgy, hogy a kijövő energiát valamilyen anyaggal elnyeletjük, és annak a hőmérsékletét nézzük. Ez történik akkor, ha megfogjuk a csövet kézzel, vagy lefestjük vagy vizet melegítünk vele, stb.

 33. Tisztelt szakértő

  Szeretném kérdezni kertitóban is alkalmazható,pl kibetonozom és bekenem?
  A másik házat kivül nem kell szigetelni ha belül használom?

  1. KedvesBosi!
   Igen a Nansulate anyagot akár egy kerti tóban is lehet használni. Az a kérdés, hogy mi a cél ezzel?
   Családi házak esetében rendkívül jól alkalmazható a belső felületen is a Nansulate szigetelés, de hogy ez elegendő-e, ezt eldönteni a jelenlegi falszerkezeti rétegrend tükrében lehet megmondani.
   Ezentúl tudni kellene, hogy mi a cél? Egy jól szigetelt lakás, vagy egy jobban szigetelt lakás.
   Amennyiben meg tetszik írni a paramétereket, abban az esetben korrektebb választ tudunk adni.

 34. Tisztelt Horizont Szakértő! Ez az első téli időszakunk ebben a házban,és ahogy elkezdődött az esőzés,és a hidegidő , megjelentek a falon a penészgombák vagyi salétromos a házunk ? Ha igen mi a teendőnk? Megfelel e az önök ajánlata ( NANSULATE) erre a problémára? Szeretném ha válaszolna kérdésemre .Tisztelettel Dóróné.

  1. Kedves Hölgyem!
   Több dolog is okozhatja a penészesedést egy új hagyományos módon épített családi házban.
   – Lehet, hogy a falak még nem száradtak ki.
   – Lehet, hogy az épület hőhidas.
   A Nansulate alkalmazása mindenképpen megoldás a problémára, de nem ez lenne a legelső, amit meg kellene próbálni.
   Mielőtt rengeteg pénzt belefektetne a házon jelentkező penészesedés eltüntetésébe, mindenképpen ajánlanék egy hőkamerás vizsgálatot, ahol ki lehetne szűrni a hiányos hőszigetelésű részeket.
   Ebben Mi is tudunk segíteni.
   Tisztelettel: Kp.hu

 35. Tisztelt Címzett!
  Érdeklődni szeretnék a termék iránt. Én Panel lakás belső falfelületén szeretném alkalmazni a terméket. Ebben az esetben hány rétegben kell felvinni szigetelő anyagot, és a termék melyik típusát ajánlják? Csak és kizárólag hőszigetelés lenne a célom (nincs penész). Milyen szállítási költségekkel kell számolnom és mennyibe kerül egy doboz szigetelő anyag?

  Válaszukat köszönöm!

  1. Kedves Böbe!
   Mi már nem foglalkozunk a termékkel.
   Egyébként 3 rétegben kell felhordani.
   Kérem keressen rá az interneten a beszerzési lehetőségekre.
   A terméket ajánlani tudjuk, mert nagyon jó anyag.

 36. Hol lehet beszerezni,mennyibe kerül,és milyen kiszerelésben van az űrtechnológiás lakáshőszigetelő?(NANSULATE.)
  Köszönettel:Pilkó Rudolf
  Makó:2010.09.19.

  1. Kedves Rudolf!
   Mi már nem forgalmazzuk ezt a nagyszerű anyagot.
   A Magyar piacon kicsit nehéz egy ilyen árfekvésű anyaggal kereskedni.
   Az ár egyébként szerintünk nem túlzó, figyelembe véve azt, amit az anyag nyújt a használójának egyedülálló módon.
   Ajánljuk a cég weboldalát felkeresni és onnan megrendelni az anyagot.
   http://www.nansulate.sk
   Tisztelettel: Kp.hu Ügyfélszolgálat

 37. Kedves Szakértő,
  a hőszigetelő festékkel kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének:
  -festékszóróval felhordható-e?
  -összességében hány réteg normál diszperziós falfesték festhető rá(mi van akkor ha én 2 évente újra festetem a szobát)?
  -jelenleg a házunkon nincs kivül hungarocell szigetelés (44cm-es porotherm+2cm perlites vakolat), mivel nem szerettük volna bedunsztolni a házat. ha belső felületre felhordjuk ezt a hőszietelő anyagot, akkor hogy fog megmaradni a ház természetes szellőzése(pl: penészesedés)?
  szíves válaszát várva
  üdvözlettel:
  szántai csaba

 38. Kedves Hozzáértők!

  Kérdésem lenne:

  Problémamentesen lehet-e lambériát szerelni a nemes vakolattal fedett könnyűszerkezetes falra?
  Jelenkezeik-e megtakarítás,

  A válaszokat köszönöm előre is.
  Miklós

 39. Érdeklődnék , hogy ez a szigetelőanyag milyen kiszerelésben van mibe kerül külső -belső szigetelésre.
  Üdv:László

 40. Segítségüket kérném egy számomra aggasztó ügyben!Házam már a 110. évét tapossa!Amióta tudom a családom tulajdona és az ősok építették!Négy éve belekezdtem a felújításba és próbáltam mindent saját kezűleg megcsinálni rajt!Ablakcsere ,áll mennyezet,új szigetelt ajzat,új víz,villany,fűtés…stb és még sorolhatnám!Tégla ház 50cmes falakkal!Az első telünk a kísérletezéssel a rendszer állogatásával telt kisebb nagyobb sikerekkel!Végül beállt de egy probléma mégis jelentkezett!Lányom szobája míg a többi szoba 4fokot veszt egy éjszaka alatt az övé 27röl lemegy 19-re reggelre!északi szoba és a fal miatt mert már minden más kizárva!négyzetméterben 21nm!Hol lehet beszerezni ezt az anyagot és mennyiért?Jó lehet az én problémám megoldására?Válaszukat várom és köszönöm!Tisztelettel Poór Csaba

  1. Kedves Csaba!
   Lehet, hogy a gond kisebb, mint amit tetszik gondolni.
   Meg kellene nézni, hogy az ablakok jól zárnak-e.
   A nansulate anyaggal mi már nem foglalkozunk, de ajánljuk, mert egy nagyon jó termék.
   Az interneten rá kell keresni, több cég is forgalmazza.
   De ha nanotechnológiás szigetelésre tetszik keresni, arra is sok találat jön.
   Nem csak ez a cég forgalmaz hasonlóan jó anyagokat.
   Mindenképpen konzultáljon a forgalmazó céggel és ők végezzék el a szigetelő anyag felhordását a garancia miatt.
   Tisztelettel:
   Készházportál ügyfélszolgálata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb