„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Nagyobb beruházásoknál az ár a fő szempont nem a minőség

Ma sajnos az építőiparban szinte csak az ár számít. Habár a válság idején sem ugrott meg a minőségi problémák száma, szükséges lenne, hogy a beruházóknál a jövőben a jelenleginél sokkal fontosabb szempont legyen a minőség – vélekedett az mfor.hu-nak adott interjúban Karikás György, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) vezérigazgatója.

Ma korrupció tekintetében inkább a megbízói, semmint a kivitelezői oldalt kellene górcső alá venni – vélekedett a szakember, aki szerint előbbinél sokkal nagyobb fegyelemre, szakszerűségre lenne szükség. Emellett az állami pénzekhez kötődő eljárásoknak is sokkal korrektebbnek kellene lenniük. Nem tudták például elérni, hogy a közbeszerzések kiírásaiban egyértelműen előnyben részesítsék a jó minőségi tanúsítvánnyal rendelkező pályázókat.

Nem lát ugyanakkor erősödő tendenciát a minőségi problémákat illetően, habár sok cég valóban lenyomja a költségeit, hogy a szűkülő kereslet miatt alacsonyabb áron lehessen értékesíteni a lakásokat. Viszont az is elmondható, hogy csökkent az “egy-egy lakóparkra született” projektcégek száma, amelyek felszámolták magukat, és magukra hagyták a lakókat gondjaikkal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Mint mondta, vannak cégek, ahol az igénytelenség tetten érhető, és vannak, ahol nem. Tény, hogy ma sokkal inkább az ár, csak az ár számít. A megrendelő sok esetben összejátszik a kivitelezővel, csökkentik a színvonalat, hogy beleférjenek az adott pénzügyi keretbe. Ilyenkor csúsznak be problémák – magyarázta a lapnak. Azt reméli ugyanakkor, hogy az a közgazdasági alaptétel, miszerint a csökkenő keresletre a kínálat egyre jobb minőséggel reagál, előbb-utóbb a magyar piacra is érvényes lesz.

forrás: IngatlanmagazinKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb