„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Hotel Somiatruites: régi bőrgyárból lett fenntartható hotel, tyúkóllal és egy 400m2-es tetőkerttel

A Hotel Somiatruites két testvér, egy építész és egy szakács közös projektje, azzal a szándékkal, hogy együtt induljanak el egy olyan útra, ahol a konyha és az építészet együtt kibontakozva továbbítják az integráció közös értékeit egy nagyon sajátos társadalmi-kulturális kontextusban.

A Xavier Andrés Arquitecte projektje 2013-ban a Rec de Igualada negyedben található régi bőrgyár felújításával kezdődött. Az épület falai és a folyó között elhelyezkedő Rec szomszédság több mint ötszáz éven keresztül cserzőműhelyeknek adott otthont a folyóparti kis kertek mentén. Bár egyes bőrgyárak jelenleg is működve a világ egyik legjobb bőrének számító termékeket produkálnak, az egymást követő válságok jelentős építészeti örökséget hagytak üresen a környéken.

A projekt egyik előfeltevése a szomszédság megújulásának elősegítése volt, a történelmi kapcsolat és gyökerek megőrzése mellett. A szálloda az étterem projekt továbbfejlesztése, amely helyet biztosít a helyi cserzőműhelyeknek, vendégeik elszállásolására. A Hotel Somiatruites projekt másik fő szándéka, hogy fenntartható módon épüljön be a környék építészetébe, a globális gasztronómia részévé válva.

Az épület könnyű fémszerkezetként van kialakítva, amely a régi bőrgyár tetején ül, megőrizve annak eredeti állapotát. A két szerkezet között a felső szint túlnyúlása jelzi az időbeli kontrasztot. A bővítés homlokzatán elhelyezett árnyékolók a régi bőrgyárak szárító területein található rácsok ihlették, melyek nem csupán árnyékot biztosítanak az erős nap ellen, de esztétikai szerepet is játszanak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tetőt teljes egészében lefedő kertben összefutnak a szomszédság múltbeli gyökerei- a cserzőüzemek között található kis kertek, mely közvetíti a testvérpár elkötelezettségét a szomszédság jövőbeli fenntartható átalakítása iránt. A 400 m2-es kertet az ott élő csirkék trágyázzák, és a gyár alól származó kútvíz öntözi. A tetőkert közvetlenül bőséges terméssel látja el az étterem konyháját, és ezzel egyidejűleg hőszigetelésként is szolgál.

A hotel összesen hét hálószobával rendelkezik, mely mindegyike kényelmes és barátságos hangulatot kínál, rengeteg napfénnyel, és többnyire neutrális anyag- és színpalettával. A vendégek többsége üzleti célból érkezik a hotelba, ami azt jelenti, hogy a szobák nem egyszerűen alvóhelyiségként, hanem tárgyaló- és nappali helyiségként is funkcionálnak. A teret a kézi mechanizmus segítségével a mennyezetig emelhető ágyak és felhajtható asztalok teszik átalakíthatóvá és dinamikussá, hogy azok minden igény kielégítsenek.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb