„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Modern belsőépítészet a 120 éves rekonstruált nádfedeles parasztházban

Jan Henrik Jansen és Marshall Blecher építészek felügyelték egy 120 éves nádfedeles házikó gondos rekonstrukcióját és bővítését Észak-Németországban. A Nieby Crofters Cottage leromlott állapotban volt, amikor Jansen és Blecher ügyfelei, egy hambergi házaspár felkérte a koppenhágai építészeket a felújítás megtervezésére.

A projekt során az épület nagy részét átépítették, helyreállították az eredeti homlokzatot, de a belső elrendezést teljesen újratervezték. A korábbi disznóól helyébe egy üvegezett bővítményt építettek, amely helyet teremtett egy süllyesztett társalgónak, amely az új, családi méretű konyhából és étkezőből ágazik ki. A Geltinger Birk természetvédelmi terület szélén található házat eredetileg bérlő farmerek – úgynevezett crofterek – építették, akik egy közeli birtokon dolgoztak.

Az eredeti téglahomlokzatot szétszedték, hogy új betonalapot lehessen beépíteni, de szinte pontosan úgy állították vissza, ahogyan korábban volt. Új ablakokat helyeztek be, de azokat olyan pontokon helyezték el, ahol a téglafal már a korábbi bővítések miatt gyenge volt, vagy teljesen beomlott. A nádtetőt, amely már régen túl volt a várt 50 éves élettartamán, lecserélték, és az egyik végéből egy fekete acélkeretből készült nyeregtetővel egészítették ki.

Belül kiigazításokra volt szükség a mennyezetmagasság növeléséhez, amely helyenként kevesebb mint 1,8 méter volt. Ehhez az első emelet nagy részét el kellett távolítani, hogy kétszintes tereket hozzanak létre. A korábbi “aprócska kis szobák folyosóját” egy modernebb elrendezés váltotta fel, amely a ház középpontjában lévő nappali és étkező helyiségek köré szerveződik. A mennyezeti gerendák, az alacsonyan lógó függőlámpák és a nagy központi sziget segít a drámaiság megteremtésében. Az ablak melletti fülkébe egy beépített nappaliágyat is beépítettek.

A két hálószoba a ház északkeleti végén helyezkedik el; az egyik a földszinten található, saját fürdőszobával, a másik pedig közvetlenül fölötte. A déli sarokban egy háztartási helyiség és egy családi fürdőszoba található, míg a bejárati előteret egy szabadon álló tárolóegység keretezi. A belső burkolatokat úgy választották ki, hogy azok illeszkedjenek az építőanyagok tónusaihoz. A tölgyfa adja a padlóburkolatot, és néhány helyen a falak és a mennyezetek köré nyúlik. Más falakat agyagalapú vakolat borít.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A padlófűtés és a háromrétegű üvegezésű ablakok hozzájárulnak az épület hőteljesítményének javításához. A Nieby Crofters Cottage egyike azon projektek sorozatának, amelyeken a német származású Jansen és az ausztrál Blecher együtt dolgozott. A projektet a helyi székhelyű FF Arkitekten iroda támogatásával valósították meg.

A házikót jelenleg hétvégi pihenőhelyként használják a tulajdonosok, de a házaspár azt tervezi, hogy nyugdíjas korukban véglegesen beköltöznek majd.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb