„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Miriam Barrio “organikus és természetes” belső tereket készített a barcelonai fodrászat számára

A barcelonai székhelyű Miriam Barrio Studios egy modernista épület belsejét alakította át a Curly Lab szalonjává, egy göndör fodrászüzletté, amely ívelt formákat és réztónusú felületeket foglal magában. Az Enric Sagnier katalán építész által 1895-ben tervezett gótikus és modernista épület tövében található Curly Lab Diputaciónban található, Barcelona Eixample kerületében.

A Miriam Barrio Studios úgy tervezte meg a Curly Lab 65 négyzetméteres belső terét, hogy “organikus és természetes nyelvet” közvetítsen. A korábban ingatlaniroda által elfoglalt teret most gazdag textúrák jellemzik, amelyek ellentétben állnak a környező építészettel.

Folyamatos mikrocement burkolatot alkalmaztak a szalon világos tónusú padlóján és terrakotta tónusú falán, hogy határozott hátteret hozzanak létre. Ezt a mikrocementet helyben szerezték be és Barcelona környékén gyártották. Az új elemek közé tartoznak az ívelt formák, amelyek a szalonpultok, bútorok és világítótestek szerkezetét alkotják, utakat és útvonalakat hozva létre a különböző munkaállomásokon.

Polírozott rézcsempék díszítik ezeket a pultokat, amelyek harmonikusan illeszkednek a kiállított történelmi jegyekhez. A korábbi belső tér maradványai még mindig láthatók a felújított térben. Köztük látható téglafalak és katalán boltíves mennyezet eredeti virágfestményekkel, amelyeket a stúdió a jelenlegi állapotában őrzött meg.

Ez a folyamat alapos tisztítást tartalmazott. A stúdió ezt követően egységes színekkel egységesítette a mennyezet hátterét, majd matt és átlátszó patinás felhordást. A tér világítását úgy alakították ki, hogy kiemelje a belső tér kulcsfontosságú építészeti és dizájnelemeit, így éjszaka szemet gyönyörködtető látványt keltve a szalon kívülről nézve.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Barrio a legtöbb lámpatesthez fekete fémet használt a világításon kívül, beleértve az ovális alakú tükröt a fésülködőasztalokon és a Color Bar bútorokon. Egyéb figyelemre méltó kiegészítők közé tartoznak a kerámia lámpák és a bársony kanapék.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb