„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

szponzorált tartalom

Miért éri meg az elektromos fűtés 2023-ban is?

Fizetett cikk:

A hőforrás kiválasztása rendkívül fontos döntés, amellyel minden házépítést tervező befektető szembesül. Számos olyan megoldás létezik a piacon, amely nem csak akkor tud fejfájást okozni, ha teljesen ismeretlenek vagyunk a fűtőberendezések terepén. Mindegyik körül számos mítosz kering, az interneten fellelhető információk között gyakran találunk szélsőséges véleményeket is. Érdemes több álláspontot megvizsgálni, mielőtt meghozza a végső döntést. A hőforrás megszerzésének egyik módja az elektromos fűtésbe való befektetés. De vajon ez napjainkban is nyereséges?

Elektromos fűtés – mit érdemes tudni?

A különféle fűtőberendezések felhasználói körében az a mítosz él, hogy az elektromos fűtés a lehető legdrágább megoldás. Sokan azonban elfelejtik, hogy a magasabb költségeket az elektromos áramra csatlakoztatott készülékek generálják, a legnagyobb vevőegységek pedig a fűtőberendezések. Ha elavult technológiákat alkalmazunk, olyan készülékeket használunk, amelyek távolról sem energiahatékonyak, akkor valóban megnőnek a számláink. Nagyon fontos az is, hogy az áramszolgáltatók két zónában kínálják fel a települések villamossági szabályozásának lehetőségeit. Ha helyesen tervezi meg az energiaelosztást, és hőt felhalmozó fűtőberendezéseket használ, akkor igényelheti az olcsóbb tarifás áramot (vezérelt, régen éjszakai), és nem kell aggódnia a magas számlák miatt.

Mikor térül meg igazán az elektromos fűtés?

Ahhoz, hogy az elektromos fűtés jövedelmezőségéről beszélhessünk, az elején szükség lesz egy jelentősebb beruházásra. Olcsó fűtőberendezések, például hőt nem tároló elektromos készülékek vásárlásával olyan helyzetbe kerülhet, hogy a hét minden napján a drágább tarifát veszi igénybe, így megnőhet a villanyszámlája. Az elektromos fűtés egyik megkérdőjelezhetetlen előnye azonban, hogy bármikor bekapcsolható, anélkül, hogy más tevékenységet kellene végezni. Ez óriási előny. Az idő is értékes, és ezt nem szabad elfelejteni. Ha igyekszik fenntartani a mindennapi zavartalan léthez szükséges áramfogyasztást, mindenképpen érdemes a továbbfejlesztett energiatakarékos megoldásokra fogadni. Az utóbbi években népszerű padlófűtés magas hőmegtartó képességgel rendelkezik, ezt kombinálni a népszerű infra fűtés lehetőségeivel telitalálat. Szóval megéri az elektromos fűtés napjainkban? Igen, határozottan! De az általunk említett feltételeknek teljesülniük kell. Az elavult berendezésekkel vagy hőfelhalmozási potenciál nélküli radiátorokkal teli ház magas költségekkel jár.

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb