napi hírmorzsák

Csillagképek és mangrovefák inspirálták a St. Regis Resort Kanai tervezését

Az Edmonds International építészstúdió a mexikói Playa del Carmen közelében olyan szállodát tervezett, amely egy mangroveerdőbe ágyazott, egymásba kapcsolódó kör alakú formákból áll.

A pavilonok sorozatából álló szálloda a Sian Ka’an rezervátum közelében található a Yucatán partján, Playa del Carmen és Cancún üdülővárosok közelében. Annak érdekében, hogy az építkezés során kíméletesen bánjanak a kényes mangrove mocsárral, az Edmonds International előre gyártott elemeket használt, és szorosan együttműködött a helyi környezetvédelmi hatóságokkal.

Az eredmény egy sor kör- és félkör alakú pavilon lett, amelyeket a mangrove fölé emeltek, a homlokzatok tájolását pedig úgy tervezték, hogy az üdülőhely megnyíljon a természeti környezet és a tenger felé.

“A környező természeti tájat fizikailag védtük az építkezés során, miközben biztosítottuk a környező mangrove-erdők folyamatos természetes vízáramlását a kormány környezetvédelmi ügynökségének folyamatos irányítása és felügyelete mellett” – mondta a stúdió alapítója, Michael Edmonds.

“Az előregyártott elemek és az előregyártott betonalapok széleskörű használatát a szint feletti acélszerkezettel együtt alkalmazták, hogy elkerüljék a túlzott helyszíni betonöntést az építkezés során.”

Fehér, áttetsző panelek sora szegélyezi a szerkezetek tengertől elforduló oldalait. A szerkezetnek légies megjelenést kölcsönző panelek teflonbevonatú Ferrari textilből készültek, amelyet porszórt acélkeretekre feszítettek. Az üdülőhely lakóterületei félkör alakúak, míg a közterületek kör alakúak, középen udvarokkal, amelyekben a kényelmi szolgáltatások találhatók. A stúdió szerint a körkörös programra a maja kozmológia hatott.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

“Építészete a mangrove geometriájába való szerves beilleszkedésből ered, ahol található, valamint a maja elképzelésből, miszerint a plejádok formációját követve a struktúrákat központosítják” – mondta az Edmonds International. “A design két egymást metsző körként jelenik meg, amelyek a nyilvános területeket, a BOH-ot és három nagyobb sugarú félkört tartalmaznak, amelyek a mangrove felé és egy második síkban az óceán felé nyílnak.”

Az egész épületben egy sor magasított sétány köti össze a különböző programokat, és felülről nézve geometrikusan kiegészíti a félköríves lakóházi burkolatokat. Az udvarokon és a sétányokon kertek, medencék és egyéb vízi elemek szövődnek a társalgók és a kényelmi terek, köztük egy spa és nyolc különálló étterem között. Egy felhajtó vezet fel egy konzolos terasz alatti bejárathoz, amely a lobby területére vezet, amely több program találkozásánál helyezkedik el. A lobby egy háromszintes, részben szabadtéri tér, amelyet a mészkő, a diófa és a textíliák jellemeznek, amelyeket a Chapi Chapo Design belsőépítész az üdülőközpont egészén végigvitt.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb