„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Fran Silvestre Arquitectos minimalista otthont hozott létre egy történelmi homlokzat mögött Spanyolországban

A Fran Silvestre Arquitectos által a spanyolországi Valenciában épített, szűkös és minimalista belső terek határozzák meg ezt az otthont, amely egy nagy, 20. századi lakóépület történelmi homlokzata mögött helyezkedik el.

A The Empty House (Az üres ház) nevű négy hálószobás lakást úgy tervezték, hogy “üres vászon” legyen a tulajdonosok számára, egyszerű belső terekkel, amelyek éles ellentétben állnak a meglévő épület hagyományos burkolatával, amelyet az önkormányzati előírások miatt meg kellett tartani.

“Kívülről nézve a homlokzat megtartja jellegét anélkül, hogy az utcaképet módosítaná, egyfajta díszletté válva egy másik korszakból” – magyarázta a stúdió alapítója, Fran Silvestre.

A küszöböt átlépve egy másik korban találjuk magunkat; az építkezés minden olyan aspektusa, amely nem lényeges a terek megértéséhez, így üres vásznakat hagyva, amelyeket az ügyfél életével lehet kitölteni. Az eredeti épületet teljesen kiürítve, annak földszinti alapterületét most egy fedett terasz foglalja el, amely egy nagy úszómedencére néz, amelyet két téglalap alakú szárny szegélyez, amelyek észak felé húzódnak a telken.

A nyugati szárnyban egy nagy nappali, étkező és konyha található, amely a teraszra néz egy teljes magasságú, toló üvegajtókból álló sarkon keresztül. Keletre egy kisebb, egyszintes szárnyban egy vendégszobát és egy műhelyt találunk, amelyhez a terasz egy keskeny, előtető alatt védett szakaszán keresztül lehet hozzáférni.

Mindkét szárny kívül-belül fehér vakolattal és festékkel készült, és hosszúkás formájukkal olyan tereket hoztak létre, amelyeknek “látszólag nincsenek határai”. A fedett terasz fölött két további fürdőszobás hálószoba található, míg a második emeleten egy skilittel ellátott többfunkciós helyiséget alakítottak ki.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“A megközelítés, amelyen a terek alapulnak, egyrészt a mediterrán hagyományból ered, amelyben a legértékesebb építőanyag a természetes napfény, amely minden teret eláraszt, és változó hangulatot teremt” – mondta Silvestre.

Belül a padlót mészkővel burkolták, amit a konyhában fa asztalosmunkák és fabútorok egészítenek ki, a fal- és mennyezeti rögzítéseket pedig a beágyazott világítással a minimálisra csökkentették.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb