Home / házépítési tudnivalók / Minél energia-takarékosabb egy ház, annál olcsóbb

Minél energia-takarékosabb egy ház, annál olcsóbb

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Egy átlagos hőszigetelésű ház az élettartama alatt akár az építési költségének a többszörösét is felhasználja fűtési energia számlaként.

Ezzel szemben egy kiemelten energiatakarékos családiház akár nulla energiával is képes működni.

Érdemes végigolvasni a cikket, mert bemutatja, hogy egy aktívház olcsóbb, mint egy rossz hőszigetelésű családiház.

Legyen az új családiháza kiemelten energiatakarékos –  ne engedjen a megtévesztő reklámoknak, hogy a “B” kategóriás ház is megfelelő!

Napjainkban az energia árak egyre csak nőnek és soha nem is lesznek olcsóbbak.
Mivel hazánk nem a mediterrán régióban van, ezért ez egy kiemelten fontos kérdés.

A ház árát egyszer mindenképpen ki kell fizetni.
De azt, hogy utána mennyibe fog kerülni az üzemeltetés, az nagyban attól függ majd, hogy a ház mennyire volt energiatakarékos.

Az energiatakarékos ház és az energiatakarékos ház között nagyon nagy szóródások vannak.

Sokan az “B” energetikai kategóriába sorolt házakat is energiatakarékosnak nevezik. Ez viszonyítás kérdése, mert a “D” kategóriás háznál valóban sokkal energiatakarékosabb a “B” kategóriás ház.

Napjainkban “A” vagy “A+” energiaosztályba sorolt épületeket érdemes kiviteleztetni, de akinek a pénztárcája megengedi érdemes az “A++” kategóriába sorolt házakat választani.

A háztartási gépeknél is meg van adva, hogy melyik kategóriába tartozik az energiahatékonyság területén. Soha meg sem fordul az emberek fejében, hogy “C” kategóriás automata mosógépet válasszanak, de a családiházak esetében a legtöbb házat kivitelező család még ma is “C” kategóriás házat kiviteleztet.

Egy “D” és egy “A++” családiház között a téli hónapokban hatalmas különbséget tapasztalhatunk.

A “D” kategóriás ház 80 ezer forint körüli gázszámlát produkál egy 100 m2-es családi ház esetében.
Az “A+” os családiház ezzel szemben havi 11-12 ezer forint gázszámlát fog a családra terhelni.

A különbözet a téli hónapokban egy átlag magyar fizetés felét emészti fel.

Na de mi a különbség egy modern kiemelten magas hőszigeteléssel ellátott ház és egy átlagos ház között nyáron, mikor nagy meleg van?

A helyzet hasonló, mint a tél esetében. Csak annyiban, hogy az átlagos szigetelési értékkel megáldott házban nyáron ha kint 40 Celsius fok van, akkor bent is hasonló hőmérséklet lesz, ami elviselhetetlen állapot.
A kiemelten energiatakarékos “A+” otthonban biztosan nem fog a hőmérséklet 26-27 Celsius fok fölé emelkedni. Ennek az oka szintén a kiemelt hőszigetelésre vezethető vissza, valamint arra, hogy egy modern “A+” ház kivitelezésénél már nem csak a szigetelésre figyelnek oda, hanem a nap elleni védelemre is, azaz az árnyékolásra és ha szükséges, egy hővisszanyerős berendezést is beépítenek.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Egy átlagos hőszigetelésű ház a magyar piacon, ami “C” kategóriás értéknek felel meg, négyzetméterenként nettó 145 ezer forintért elérhető áfa nélkül kulcsrakész kivitelben.
Ezzel szemben egy kiemelten hőszigetelt ház 165-180 ezer forint között mozog.

A fentiek figyelembevételével elmondható, hogy egy energiapazarló 100m2-es ház 14,5 millió forintból, ezzel szemben egy kiemelten energiatakarékos ház 16,5 millió forintból kivitelezhető. (+ÁFA)

A megtakarítás egy ekkora ház esetében mintegy 2-2,5 millió forint lehet. Ezt a látszólag nagy pénzmegtakarítást az átlagos ház 6-8 éven belül elveszíti és utána minden egyes nap csak rontja a helyzetet.

Egy biztos! A foszilis energia soha nem lesz olcsóbb, minden évben drágulásra kell felkészülni. A két ház közötti ár olló egyre nagyobbra fog nyílni.

Kijelenthető, hogy a legdrágább a rossz hőszigetelésű ház, hiszen az az élettartama alatt többszörösen elfüstöli majd az eredeti bekerülési költségét.

Nézzük csak meg, hogy 50 év alatt hogyan alakul egy átlagos, egy kiemelten energiatakarékos családiház, valamint egy aktívház költsége.

Egy átlagos  hőszigetelésű családiház ára 100 m2 esetében: 14,5 millió forint + ÁFA
Az éves fűtési igénye: 480 ezer forint.

Egy kiemelten energiatakarékos családiház ára 100 m2 esetében 16,5 millió forint + ÁFA
Az éves fűtési igénye: 100 ezer forint.

Egy kiemelten energiatakarékos (aktívház) családiház ára 100 mesetében 22 millió forint + ÁFA
Az éves fűtési igénye: 0, azaz nulla forint ezer forint. Az aktívház évente nem csak a fűtésszámlánkat nullázza le, hanem a háztartásban szükséges energiát is előállítja. Esetünkben vizsgált aktívház évente a fűtésrendszer kiszolgálás mellett 250 ezer forint értékű elektromos áramot állít elő.

Ház ára a kivitelezés tekintetében:

50 év energia igénye:

(nem számoltunk energia áremeléssel, de minden évben ez a tétel 7-9%)

50 év energia igénye + a ház bekerülési költsége:

(nem számoltunk energia áremeléssel, de minden évben ez a tétel 7-9%)

Megdöbbentő, de egy átlagos szigetelésű házat vizsgálunk és hasonlítunk össze egy kiemelten energiatakarékos házzal, akkor kiderül, hogy 50 év alatt az átlagos szigetelésű ház 42,4 millió forintot jelentett bruttó áfásan a család kiadása tekintetében, addig egy kiemelten energiatakarékos ház csak 25 millió forintot, az aktívház az energiatermelésének köszönhetően alig 16 millió forintot jelentett.

Kijelenthető, hogy minél energiatakarékosabb és modernebb egy új családiház annál olcsóbb – ha nem csak a mai pillanatot nézzük, hanem a jövőbe tekintünk!

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

családi-ház-építés-ár-2017

Családi ház építés négyzetméter ár 2017-ben

Családi ház építtetők legfőbb kérdése minden évben, hogy mennyibe kerül egy négyzetméter családi ház. Most ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.