„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Forest House: egy ecuadori család ház, mini fedett medencével

Zöldövezetbe épített betonoszlopok, acélgerendák könyvekkel töltve és egy kis medence jellemzője az ecuadori Quitoban található családi háznak, amelyet Aquiles Jarrín helyi építész újított fel egy család és kutyájuk számára. Jarrín az Forest House elnevezésű projektet egy 1970-es évekbeli, a város történelmi központjában lévő épületbe tervezte.

A pár fia kérésére, aki “mindig a ház részeként szeretné érezni magát”, először lebontották a házban lévő összes válaszfalat. Ezután a megmaradt falakról eltávolították a meglévő burkolatot, feltárva a durva mennyezetet, nyers téglafalakat és betonoszlopokat. Ez utóbbi a projektfejlesztés meghatározó részét képezte, Jarrín ekkor készítette el a Forest House koncepcióját.

“A megoldás egy költői dimenzió bevezetésével jött létre a projektben: az oszlopokat nem oszlopoknak neveztük, hanem fa törzseknek.” – mondta Jarrín. “A tér metaforizálásának ez a gesztusa meghatározta a projekt teljes megtervezését és megértését. Megszületett a gondolat, hogy már nem egy háziasított helyen vagyunk, hanem egy pusztább világba léptünk, az erdőbe.”

Jarrín rengeteg fekete-fém intervenciót adott hozzá a helyhez, ideértve a padló gerendáit, amelyek különböző szintre változnak, és a mennyezeti gerendákat, amelyek könyvespolcként, ültetvényesként és tárolóegységekként működnek.

“A fém volt a legmegfelelőbb anyag ehhez a projekthez, mert jellemzői lehetővé tették a sokoldalúbb felhasználást; a darabok egyszerre lehetnek szerkezeti elemek és a bútorok részei” – mondta az építész, és hozzátette, hogy ezek nagy részét a helyszínen készítették.

“A lakás egy műhellyé vált, ahol elkészítettük a projekt összes elemét.”
A különböző szintek padlóit a Dél-Amerikából származó sötét chonta fa borítja, amelyet a fekete acél árnyalataihoz igazítottak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A keresztező gerendák közti “rés” egy medencét képez a társalgó közepén. Ez határos egy zölddel megtöltött trópusi terasszal. A változó padlószintek a legalacsonyabb szinten lévő társalgó körbehatárolására használták, melyből tökéletes kilátás nyílik a környező városra. A konyha egy lépéssel feljebb helyezkedik el, mely egy egyedi fekete fém konyha szigettel rendelkezik.

A lakás hátulján a nagy szekrények elválasztó szerepet játszanak a két hálószoba és a két fürdőszoba között. A függönyök, melyek mágnesek révén a gerendákhoz kapcsolódnak, a privát szféra megteremtésére szolgálnak.

“Nincs ajtó, helyette mágneses függönyök vannak, amelyek vizuálisan bezárják a tereket, az intimitás érdekében, az erdő lakói körében” – mondta. Ez is része a sajátos megközelítésünknek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb