„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

1940-es houstoni templomból ázsiai barbecue étterem

Az amerikai Michael Hsu építésziroda célja egy texasi nyeregtetős templom karakterének megőrzése volt, miközben a Loro Heights nevű, élettel teli barbecue étteremmé alakította át. A projekt egy 1948-ban épült, vörös téglából épült templom átalakítását jelentette egy “aktív és laza hangulatú” étteremmé.

A nagyjából L-alakú alaprajzú épület nyeregtetős kötetekből áll, amelyek a szabadtéri teret övezik. Az eredeti elemek közé tartozott a boltíves mennyezetű szentély és a szabadon álló fagerendák. A helyi Michael Hsu építésziroda az épület történelmének tiszteletben tartása mellett a Loro stílusához és karakteréhez illeszkedő funkciókat kívánt beépíteni.

“Fontos volt számunkra, hogy megőrizzük a templom meglévő jellegét” – mondta Michael Hsu építész, aki 2005-ben alapította stúdióját. “A tervezés a hatalmas szentélyteret ünnepli, és megtartja a meglévő fagerendákat, míg más elemek közvetlenül kapcsolódnak a Loro márkához.”

Houstonon kívül a Loro lánc rendelkezik étteremmel Austinban és Dallasban. Az éttermek barbecue ételeket kínálnak ázsiai csavarral, például char pörkölt sertéshasat hoisin mártással és füstölt marhaszegyet thaiföldi fűszerekkel. Az éttermek hangulatát úgy tervezték, hogy a régi texasi táncteremeket és a “családi asztal körüli társasági együttlét üdvözítő érzését” idézzék fel – mondta a csapat. Ezeket a tényezőket szem előtt tartva Hsu és csapata újratervezte az épület külső és belső terét.

A homlokzaton az épület egyik oldalát nyugati vörös cédrussal és Douglas fenyővel burkolták, és a fal egy részét kivágták, és egy részben fa ráccsal fedett nyílást alakított ki. Közvetlenül a nyílás mögött egy “elülső tornác” található étkezőasztalokkal. A fej fölött egy egyedi installáció függ, amelyet az austini Fibrous stúdió készített.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A boltozatos mennyezet és a gerendázat mellett a térben újonnan hozzáadott ablakok és tetőablakok találhatók, amelyek napfényt hoznak be, és feldobják a korábban sötét teret. A belső falakat sötét cédrusfa borítja, amely az elszenesedett fa megjelenését utánozza. A fali fogasok okos helyet kínálnak a kabátok és cserepes növények felakasztására.

Az ülőhelyek között vannak fülkék és hosszú, közös asztalok, valamint a bár területén pultos asztalok. A fehér tölgyfából készült étkezőbútorokat, más dekorációval együtt, egyedi tervezésűek és gyártásúak voltak a tér számára. A szőtt csillárokat az építészek a mexikóvárosi León León Designnal együttműködve készítették.

A fő étkezőtermen túl található egy konyha, egy szabadtéri sörkert és egy füstölő udvar a húsok elkészítéséhez. Az épület egy része egy második szinttel rendelkezik, ahol a gépészeti berendezések találhatók. Összességében az adaptív újrahasznosítási projekt egy barátságos helyet biztosított az étkezők számára, miközben megőrizte a templomépület közösségi szellemét – mondta a csapat. A Loro étterem ma a szomszédsági összejövetelek és a közösségi kapcsolatok tereként szolgál, hasonlóan korábbi rendeltetéséhez.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb