„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

1HírekModern és luxus házak

Merjen vagány házat építeni. Nézzen be ebbe a gondolkodásmódba. (Sok képpel illusztrálva)

Ha házépítésre kerül a sor, mi jut eszünkbe? 

Egy négyzet alakú alaprajz, melyben elhelyezünk 2-3 szobát és egy nappalit, plusz egy fürdőt wc-vel, majd erre rádobunk egy tetőt és kész. Igaz ez bevált, na de…. kérem az 50-es években még lovaskocsival jártunk, ma már az új kisautókban is van parkolóautomatika, mely beáll helyettünk a kis helyekre is. Az autóinkba van klíma, elektromos ablak, meg minden kütyü.

Mennyit tartózkodunk az autónkban? Napi 1-2 órát??? De elvárjuk, hogy trendi, biztonságos, kényelmes és megbízható legyen, keveset fogyasszon, legyenek benne extrák, stb…

Mennyit tartózkodunk az otthonunkban? Napi 12-14 órát. Miért ne lehetne a családunk háza, az otthonunk is modern, – extravagáns kinézetű, takarékos fogyasztású, karbantartásmentes, kényelmes és extrákkal felszerelt???

  • Kell egy családiház építéséhez gázbekötés??? Nem kell, hiszen minek szennyeznénk a környezetünket foszilis energiahordozók elégetésével, valamint minek kötnénk be a gázt, ha 20 év múlva már nem lesz gáz a földön.
  • Kell egy családiház tetejére cserép??? Nem kell, van olcsóbb és jobb megoldás.
  • Kell egy családiház felépítéshez tégla??? Nem kell, mert van modernebb anyag, mely 4x jobban szigetel és 3 x gyorsabban felépíthető.
  • Kell egy családiház építéséhez kőműves??? Nem kell! Precíz milliméterben dolgozó szakemberek kellenek. 
Egy modern családiház akár több energiát is képes termelni, mint amit elhasznál. Ezt hívjuk aktív háznak. 
Ha pedig egy négyzetméterre vetítve 15KW-nál kisebb a hőenergia igénye az épületnek, akkor passzív házról beszélünk.
Csak érdekességképpen leírjuk, hogy egy régi ház, melyben az ország 85%-a él, még ennél 10x többet emészt fel energiából.
 

Jó-jó, de mibe kerül egy modern, energiatakarékos családiház??? 

Először is egy szemléletváltásra, nyitást az új és modern dolgok felé.

Pénzben kifejezve pedig: egy modern 100 nm-es kiemelten energiatakarékos családiház: 14,3 millió forint + ÁFÁ-ból kivitelezhető. Ebben az alapozási költség és a kulcsrakész kivitelezés minden eleme benne van, Önnek egy telket és a bútort kell biztosítania és 2-3 hónap múlva már költözhet is. 

Aki pedig egy olyan házat szeretne, amely aktív házként funkcionál, azaz több energiát termel, mint amit felhasznál az 200, 000 Ft + ÁFA összegben gondolkodjon négyzetméterenként. (természetesen az épület alakjából és extra műszaki tartalmak esetén az ár változik, de egy lényegesen nagyobb ház esetében is kisebb költséggel számolhatunk fajlagosan)

A következő képek egy modern családiházat mutatnak be, melyben sok érdekességet lehet felfedezni. 

Pl: Nincs tetőcserép, az épület lapos tetős, sőt még a hagyományos vakolat is elmaradt. A luxusház alsó szintje a földben van, azon földtakaró és füvesítés adja a burkolatokat, a felső szint pedig színterezett acél lemez burkolást kapott.

A belsőt pedig az íves és szögletes formák jellemzik, ahol a fa meleg burkolata ad még otthonosabb és barátságosabb hangulatot. A 200 m2-es családiház fűtésköltsége havi szinten: 22 ezer forintot emészt fel. Ön mennyit is fizet???


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb