Home / EnergyFriendHome / Mennyibe kerül egy 100 m2-es ház

Mennyibe kerül egy 100 m2-es ház

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

A cikk 2018. 06. 06-án frissült és az új 5% ÁFA összeggel kalkulál!
Tehát az ár a 300 m2 alatti házak esetében érvényes. A 300 m2 feletti családi házak esetén az 5% helyett továbbra is 27% ÁFA marad érvényben.
Fontos tény, hogy az 5%-os ÁFA 2019. december 31-ig használatbavételi engedélyt megszerző lakásokra és házakra érvényes. Részletek itt…

Ahhoz, hogy a címben feltett kérdésre választ tudjunk adni sok kérdést kell feltenni.

Milyen legyen az a 100 négyzetméteres ház? 

 • modern?
 • jó minőségű – tartós?
 • energiatakarékos, esetleg nulla energiával működő?
 • tűzbiztos, földrengésbiztos?
 • később bővíthető legyen?
 • allergén-mentes?
 • szabadon formálható legyen?
 • minimális karbantartás igényű legyen?

Ön melyiket választaná a fenti képekből? Pedig mindegyik kockaház – csak eltelt 25 év!

Ha a fentiek fontosak, akkor egy modern és prémium házról beszélünk, ha kevésbé fontosak, vagy csak részben, akkor viszont el kell gondolkodnunk, hogy valóban újat szeretnénk?

Egy háznak mindig két ára van. Az egyik az az amit a vállalkozónak kifizetünk érte, a másik ár pedig az, amibe az élettartama alatt kerül, tehát amit rezsire, karbantartásra költünk! Egy olcsó ház 40-50 év alatt akár kétszer annyiba is kerülhet, mint egy prémium minőségű – kiemelten energiatakarékos családiház.

Egy modern ház nem attól lesz olcsó vagy drága, hogy milyen burkolatot kap a végén, vagy milyen csaptelepet, mert ez 1-2 millió forintban módosítja a költségvetést egy 100 nm-es ház esetében.
Az eltakart, nem látszó részekben van a lényeg. Az alapozásban, a  gépészetben, a fal – tető – födémszerkezetben, illetve a beépített nyílászárók is sokat számítanak.

Ez olyan mint a plasztikai sebészet, lehet szép nagy melleket faragni és új arcot formálni egy 70 éves nőnek is, na de ettől maga az ember nem lesz 30 éves.
A házépítésnél is az igazán fontos dolgok nem látszanak. De pont ezeket a részeket nem lehet többet lecserélni.

Rengeteg olcsó családiház építési hirdetést lehet az interneten látni, de ha a műszaki tartalmat is elolvassuk, akkor rá kell jönni, hogy már az alapozás is olyan anyagból készül a legtöbbször, ami ma már nem felel meg a szabványoknak (pl: betonozás: C10-C12 betonnal) De folytathatjuk a falakkal, melyek szintén nem felelnek meg a szabványoknak, vagy a födémszigetelés, ami a legtöbb olcsó hirdetés műszaki tartalmának átnézése után kiderül, hogy 15 cm-es legolcsóbb üveggyapot, ami a 90-es években még menő volt, de ma már alkalmatlan egy födémszigetelésre. Az ablakok rendszerint 2 rétegűek, a külső hőszigetelés pedig a legminimálisabb mértékű.

Tehát el kell dönteni, hogy egy jó és energiatakarékos házat szeretnénk megvalósítani, vagy egy retro energiapazarló épületet.

Lehet, hogy a két ház minőségileg szép és jó első ránézésre, de az éves fűtésszámla egy modern és energiatakarékos AA+ házban 100-140  ezer forint között lesz, ezzel szemben egy energiapazarló átlagház esetében az éves fűtésszámla 420-500 ezer forint körül alakul majd.

Egy energiatakarékos házzal évente 250-300 ezer forintot takaríthatunk meg, ha kiemelten energiatakarékos házat kiviteleztetünk. Arról nem is beszélve, hogy nyáron is kellemes lesz a hőérzetünk.

Ha egy fiatal pár beköltözik egy új családiházba 30 évesen és 70 éves korukig nézzük a megtakarítást – akkor gyorsan kiszámolhatjuk, hogy 10 millió forint feletti lesz a nettó megtakarításuk, de ha ezt a pénzt midig beteszik a bankba, akkor 70 éves korukra 30 millió forintot is eléri a megtakarításuk azért mert energiatakarékos családiházat építettek fiatalkorukban.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Na de akkor álljanak itt a számok, hogy menyiből is lehet egy családiházat felépíteni (100 négyzetméteres ház esetén):

 • Egy gyenge minőségű, rossz hőszigetelési értékkel bíró téglaházat fel lehet építeni 100 négyzetméter esetében áfásan: 22-23 millió forintból. 
 • Egy közepes műszaki színvonalú A energiaosztályba tartozó családiház felépítését meg lehet valósítani áfásan kulcsrakészen: 26-27 millió forintból.

Egy emelt műszaki színvonalú,  energiatakarékos A+ energiaosztályba tartozó ThermoBurok, IsoShell, ProKoncept, vagy HS Profi téglaház 30-35 millió forint között kivitelezhető.

EnergyFriendHome OPTIMUM – kiemelten energiatakarékos A+ energiaosztályba tartozó családiház: 29,5-30,5 millió forintba kerül. 

EnergyFriendHome MAXIMUM – kiemelten energiatakarékos A++ energiaosztályba tartozó (hővisszanyerős szellőztetéssel ellátott okosház) családiház: 31,5-33 millió forintba kerül. 

EnergyFriendHome PRÉMIUM – kiemelten energiatakarékos A++ energiaosztályba tartozó (hővisszanyerős szellőztetéssel ellátott okosház) családiház: 33-36 millió forintba kerül. 

EnergyFriendHome Nulla energiás PRÉMIUM – napelemes- energiatermelő családiház  (hővisszanyerős szellőztetéssel ellátott napelemes okosház): 36-38 millió forintba kerül.

A megadott árakban minden költség benne van az alapozástól a beköltözésig – a leendő új tulajdonosnak csak a bútorokat kell hoznia és költözhet is.

Ha megnézzük, egy rossz szigetelésű ház és egy MAXIMUM minőségű és szigetelési értékkel rendelkező családiház ára között mindössze 8-9 millió forint a differencia – ez az összeg az, ami pár éven belül megfordul és folyamatosan egyre drágábbá fogja tenni az olcsó házat, hiszen a rezsiben és a karbantartásban ennél sokkal többet fogunk pár év alatt elkölteni.

Sok esetben ha a pénzügyi keretünk nem engedi a minőségi házat, akkor érdemes a tervezővel leülni, mert elképzelhető, hogy van olyan javaslata, ahol kisebb területen is meglehet valósítani a családiházas elképzelésünket és egy gyengébb ház árából egy minőségi és jó szigeteléssel megáldott épületbe költözhetünk néhány négyzetméterért cserében.

Az alábbi cikket ajánljuk figyelmébe. Minden felmerülő kérdésre korrekt választ kaphat. Kattintson ide…

Ha bármiben tudunk segíteni, kérjük írjon, vagy hívja kollégáinkat, akik ingyenes tanácsadással segítenek Önnek a legjobb döntések meghozatalában.

 

kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

Családi ház építés négyzetméter ár 2017-2018

A 2016-2017-es év előre nem látott áremelkedést hozott az építőiparban, de a 2018-as évre további …

3 hozzászólás

 1. santa.sandor@dh.hu

  Értem.
  Biztosan igaz is amit olvastam, de már a 16-19 milliót is nehezen (nagyobb részét banki kölcsönből…ha sikerül) szedik össze az építkezni- vagy “csak önálló életet élni- vágyók, amiből szerintem logikusan következik, hogy a PLUSZ 6-10 milliót szinte lehetetlen hozzátenni.
  Marad tehát az olcsóbb, energiapazarló ingatlan, aminek viszont kimondhatatlanul örülnek amikor végre beköltözhetnek. Szerintem.

 2. ideje frissíteni, a régi adatokat törölni

  • Kedves Réka!
   Folyamatosan frissítjük a cikkeinket.
   Értelemszerűen egy régi cikket már nem módosítunk.
   Tisztelettel:
   Kp.hu ügyfélszolgálata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..