„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Mégsem lehet jelzálogot bejegyezni a devizahitelekre

A devizában nyújtott hitelekre ezután sem jegyezhető be zálogjog, annak ellenére, hogy több cikk is erről adott hírt a napokban. Olvastuk több helyen ma a médiákban. A hírek szerint a  Lombard Lízing szakértői állítják ezt.

A téves értelmezésre – írja a cégcsoport közleménye – a január elsejétől hatályos, módosított ingatlan-nyilvántartásról szóló törvénynek a korábbitól eltérő szövegezése adott okot: e szerint nem jegyezhető be zálogjog olyan ingatlanra, amelyre a természetes személy devizában nyilvántartott vagy devizában nyújtott és forintban törlesztett kölcsönszerződése alapján kapott hitelt.

A két szöveg eltéréséből vonták le többen azt a hibás következtetést, hogy devizában nyújtott és devizában törlesztett hiteleknél be lehet jegyeztetni az ingatlan-nyilvántartásba a zálogjogot. Ez azonban azért nem igaz, mivel nem módosították a Ptk. augusztus 14-től hatályos vonatkozó rendelkezéseit, amelyek szerint természetes személy devizában nyilvántartott vagy nyújtott (devizaalapú) kölcsönszerződéséből keletkező hitelezői követelés biztosítására, természetes személy tulajdonában álló ingatlanra nem állapítható meg jelzálogjog.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Elég érdekes ez a helyzet, mert az egyik jogszabály azt mondja, hogy nem lehet jelzálogjogot bejegyeztetni a devizahiteles ingatlanokra, a másik törvény pedig azt taglalja, hogy csak akkor nem lehet bejegyeztetni, ha forintban törlesztik.

A lényeg tehát az, hogy továbbra sem lesz devizahitel a magyar lakáspiacon, mert olyan bank nem létezik a világon, aki fedezet nélkül adna hitelt, márpedig ha nincs jelzálogjog, akkor nincs fedezet.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb