„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Hub of Huts: szürreális szállodai kiegészítés egy “fejjel lefelé álló falu” képében

Egy alpesi szikla szélén lógva ez az építmény kezdetben optikai csalódásnak tűnik. A konzolos platformon álló modern nyeregtetős kunyhók fejjel lefelé, kissé megnyúlva, mintha víz felszínén tükröződnének. A szerkezet azonban nagyon is valóságos, és ez csak a legújabb lenyűgöző elem, amellyel az olasz Network of Architecture (noa*) stúdió a dél-tiroli Hotel Hubertust gazdagította.

A Hotel Hubertus a Valdaora Puster-völgyben található Kronplatz nevű népszerű sí- és túrázóterület lábánál található. A “Hub of Huts” egy magas kilátópontról nézi ezt a nyugodt tájat, üvegfalú épületeinek sora együttesen egy “zen-szerű menedéket” alkot a wellness-orientált szálloda számára. A komplexum délkeleti oldalán található, egy üvegfenekű és konzolos medence szélén, amelyet noa* hat évvel ezelőtt épített a szállodához. A gyönyörű, 82 láb hosszú vízjáték azóta a szálloda sztárattrakciójává vált, így az építészek a Hub of Huts megtervezésekor ezt használták inspirációként.

Lukas Rungger építész és noa* alapítója elmondta, hogy a cég végiggondolta az összes olyan tevékenységet, amit az úszók hajlamosak a medencében végezni, mint az állás, az ülés, a vízszintes lebegés és a fejjel lefelé ugrás. “Mindegyik pozíciónak más-más horizontja van, és a perspektíváknak ebből a kölcsönhatásából született meg a projekt ötlete”. – mondta Rungger a projekt kapcsán.

A kis falut imitáló kunyhókban zuhanyzók, öltözők és további medencék találhatók a platform felső oldalán. Alul, a fordítottnak tűnő térfogatokban további medencék találhatók, szaunákkal, zuhanyzókkal és egy előcsarnokkal együtt. Az építészek egy víztisztító rendszert is elrejtettek a medencékhez és a szaunákhoz tartozó, többszintes ülőhelyeket a fejjel lefelé fordított nyeregtetőkben. A szaunák melegsége és a fölöttük lévő emelvény védelme miatt ezek a terek magas fekvésük ellenére védettnek és szinte földalattiaknak érzik magukat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kunyhók esztétikája a Hubertus-medence és a Hotel Hubertus többi részének esztétikáját utánozza, amelyet 2016-ban a noa* átfogóan felújított. Amellett, hogy 16 új lakosztályt, egy új konyhát éttermekkel, egy borospincét, valamint fitnesz- és pihenőszobákat építettek hozzá, a cég új homlokzatot készített őshonos vörösfenyő törzsekből. Ez a ritmikus, hullámzó külső összeköti a szálloda régi és új térfogatát, és vizuális kohéziót kölcsönöz nekik. Ugyanezek a kérgezett vörösfenyő törzsek szolgálnak pillérekként a konzolos úszómedencénél és a Hub of Hutsnál is.

Az építészek hozzáteszik, hogy “az új medence, amely impozánsan a két szállásszárny között nyugszik, olyan, mint egy lebegő szikla, amely a helyszínen, a völgyre nézve megpihen. A medence rejtett szélei, amelyeket antracit színű kőben tartanak, megszüntetik a medence és a táj közötti szakadékot, azt a benyomást keltve, mintha a víz a semmibe folyna, eltűnve a medence és a táj között. A medence metaforikusan egy hegyi tóra emlékeztet, amely az UNESCO világörökség részét képező Dolomitok lenyűgöző hegyvidéki tájába ágyazódik…”.

Forrás: www.dornob.com // www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb