„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Március 1-től szigorodtak a lakáshitelezések

Az egyre csökkenő kamatok miatt tovább terjedhetnek a forinthitelek az idei évben, a hitelfelvételek drasztikus központi szigorítása következtében azonban a lakosság egy része kiszorul a hitelezhetők köréből.

Az Otthon Centrum szerint a történelmi mélypontra került jegybanki alapkamat tovább fogja segíteni a forinthitelek terjedését, és várhatóan egyre több pénzintézet kínálatában fog szerepelni kedvező forinthitel, ami a hitelfelvevők számára előnyös versenyhelyzetet teremthet majd.

A március elsején hatályba lépő kormányrendelet jelentősen szigorítja a lakossági hitelezés feltételeit és a hitelképesség vizsgálatát is.

A jogszabály forinthitel esetében 75 százalékban maximalizálja a hitelfedezeti arányt, azaz az ingatlan fedezeti értékéhez képest a hitel ezt az arányt érheti el, míg euró alapú hitelfelvétel esetén ugyanez az érték 60 százalék, bármely más devizahitelnél pedig 45 százalék.

Lízingnél minden esetben 5 százalékponttal magasabb a limit.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Emellett nyártól a pénzintézetek gyakorlatilag csak a hitelképességi vizsgálat után adhatnak hitelt.

A szigorítással lényegében kiesnek a hitelezhetőségi körből a jövedelemmel nem rendelkezők, a bejelentett jövedelem nélkül foglalkoztatottak, vagy akiknek nagyon alacsony a hivatalos jövedelmük.

Aki részmunkaidőre van bejelentve, esetleg a  munkaadójuk nem jelenti be őket teljes összegre nem fognak lakáshitelt kapni.

Nehezebben juthatnak majd hitelhez az amúgy is szigorodó banki kockázati listán előkelő helyen szereplő kistelepüléseken élők.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb