„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Manu Bañó szoborszerű tükröket formál egyetlen rézlemezből

Manu Bañó építész és formatervező a réz fényvisszaverő tulajdonságait vizsgálja OBJ-08 tükreivel, amelyeket a mexikóvárosi művészeti héten megrendezett Unique Design X vásár részeként mutattak be. A Bañó által egy vékony rézlemez kalapálásával, formázásával és polírozásával előállított kollekciót teljes egészében egyetlen anyagból alakítják ki, nincs szükség lakkokra, bevonatokra vagy ragasztókra.

Az OBJ-08 kollekció két darabból áll – a fali tükörből és a padlótükörből -, amelyek mindegyike két szimmetrikus darabból áll, és úgy tervezték, hogy duóként állítsák ki őket. A fali tükör koptatott rézfelülettel rendelkezik, és két kör alakú rézlapból áll, amelyek közül az egyik homorú, a másik domború alakú.

A textúrájában megegyező padlótükör szabadon álló, téglalap alakú kerettel rendelkezik, amelynek két oldalán azonos, magas fényűre polírozott bemélyedések találhatók. A mexikói kézművesek által gyártott darabokat úgy állítják elő, hogy felhevített rézlemezeket kalapácsolnak egy formára, hogy a kívánt formára manipulálják őket.

A formázás után a megmaradt sík felületet addig csiszolják, amíg fényvisszaverő felületet nem kapnak. A kalapálás részletei textúrát kölcsönöznek a daraboknak, és kontrasztot alkotnak a csiszolt és tükrös középponttal. Az OBJ-08-at a Gallery Collectional együttműködésében mutatták be az Unique Design X-en – a gyűjtői design nomád vásárán, amelyet idén Mexikóvárosban rendeztek meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb