„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Jan Tyrpekl üvegből készült mikro-otthont emel cölöpökre az Osztrák vidéken

A faltól falig terjedő üveg és a helyi népi építészet által inspirált anyagpaletta határozza meg a Zen House-t, egy 33 négyzetméteres, cölöpökön álló mikrootthont Ausztriában, amelyet a cseh Jan Tyrpekl stúdió készített el.

A Hainburg an der Donau egy távoli farmján található otthont olyan ügyfelek számára tervezték, akik kompakt teret szerettek volna, amely nyitott a környező tájra, amely egy érett fákból álló ligetet és egy újonnan telepített gyümölcsöskertet foglal magában.

Az eredmény egy üveggel burkolt, boltíves, egyszobás, terasz által szegélyezett, négy méterrel a föld fölé emelt, betonoszlopokra támaszkodó építmény. Az üveg mikrootthon egy ragasztott fából készült fa platformon ül, amelyet a tetőszerkezethez is felhasználtak. Rusztikus fa zsindelyek szegélyezik a platform széleit, és ez a részlet a tetőn és a nyeregtető szélén is visszaköszön.

Ezek az anyagok az osztrák vidéken hagyományosan használt, de “modern módon” újragondolt anyagokat tükrözik Jan Tyrpekl, a névadó stúdió alapítója szerint. Az otthonba egy falépcsőn keresztül lehet feljutni, amely a teraszra vezet. A megemelt fedélzeten rozsdamentes acélból készült hálós korlát található, amelyet a cseh DÍLO.work cég tervezett.

Két tolóüveg ajtócsoport foglalja el az üvegmikroházat, az egyik a teraszról a belső térbe vezet, a másik pedig egy Júlia-erkélyre nyílik, amely az alatta lévő gyümölcsösre néz. Belül a fakeret szabadon maradt, hogy keretbe foglalja a lakóteret, míg a boltíves mennyezet csúcsát fából készült lécek borítják, amelyeket LED-es szalagvilágítás szüntet meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hangulatos belső tér csiszolt fapadlóval van burkolva, és két zónára van osztva. A tér egyik végén található az ülőhelyiség és egy magasított fatüzelésű kandalló, amelyet egy nagy, szoborszerű, a mennyezetről felfüggesztett csuklya koronáz meg. A szemközti végében a szlovák Ajnfach bútorkészítő által tervezett ágy áll, amelynek helytakarékos másodlagos funkciója is van – a fejtámlában ugyanis egy bárpult és egy mosogatóállomás van beépítve a hátuljába.

Az üveg mikroház kerületén függönysínek rendszere fut körbe, és szükség esetén a vendégeknek magánéletet biztosít. Bár a szerkezet nem rendelkezik fürdőszobával, a stúdió készített terveket egy zuhanyzó, WC és szauna földszinti elhelyezésére az otthon tartóoszlopai között.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb