Lakberendezés és stílus

A lenyűgöző Sartfell Retreat modernizmust visz Skócia vidékére

A modernitás “pásztori” környezetben való megjelenése finom, kiegyensúlyozott megjelenést eredményezhet. A jó formatervezésnek nem kizárólag csak a városokban van helye. Ha egy vidéki lakos modern stílusú és kényelmi eszközökkel akarja korszerűsíteni otthonát, meg kell fontolniuk, hogy az új építmények miként teremtenek majd kontrasztot a korábbi építészettel és a földdel magával. A vidéki környezet általában építészetileg ritka, így automatikusan minden egyes épületnek nagyobb hangsúlyt ad.

A Skócia Man-szigetén, található Foster Lomas által tervezett új vidéki otthon egyedülálló szakértelemmel kevernek korszakokat és anyagokat olyan hatás elérésére, amely teljesen modern, mégis teljesen beleolvad a környezetébe. A Sartfell Retreat egy domboldalon, a Cloud 9 néven ismert meglévő szerkezettel szemben épült, a tájra és a népi építészetre való legnagyobb tekintettel.

„Az ügyfél, egy olyan pár, akik hátterében ötvöződik a biológiai tudomány, az orvostudomány és az oktatás, és szintén szenvedélyesei a madármegfigyelésnek. A pár készített egy hosszú távú stratégiai tervet készített a hét és fél hektár helyreállítására, megőrzésére és kezelésére, a természetvédelmi területen a Sartfell-hegységben ”– magyarázza az építész.

Az új otthon egy öntött betonból áll, vastag, természetesen szigetelő, kézzel épített szárazkő falakkal. A helyszínen betakarított kő a földszint ásása és a földön lévő összeomlott falak az időjárással és az idő múlásával növények, zuzmók otthonává válik majd, lehetővé téve, hogy zökkenőmentesen beleolvadjon a tájba. Üveg “szalag” húzódik az épület homlokzatán, a lenyűgöző kilátás megnyitására az Ír-tengerre és a helyi madarakra.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Míg a helyi kő felhasználása miatt a Sartfell Retreat a táj természetes kiterjesztéseként érezteti magát, az egyedi szögletes sziluettje és a karcsú, betonozott belső terek egy új szintre helyezik azt. A nyitott terv vizuális kapcsolatot teremt a belső különféle területei között, beleértve egy lenyűgöző könyvtárat, amely három emeletre terjed ki egy átrium-lépcsőházban. Az új blokk egy üvegezett folyosón keresztül kapcsolódik a meglévő struktúrához a kohézió érdekében.

A terület biológiai biodiverzitásának és fenntarthatóságának fontossága túlmutat az építéshez használt anyagokon. A ház zöld tetővel is rendelkezik, amelynek célja a közvetlen környezet növényzetének gondos utánozása és a szárazkő falának kiegészítése, talajfűtés, természetes szennyvízkezelő rendszer és szélturbina.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close