„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Madeiguincho legújabb mobil háza egy fenntartható fából készült, funkcionális és állandó otthont kínál

A ‘downsizing’ megközelítés, a fenntarthatóbb életmód, vagy az ingatlanon való spórolás, akár mindhárom kombinációja miatt, az emberek világszerte rajonganak az apró házakért az elmúlt években. És nem csak a lakástulajdonosok ugrottak fel a kis házak szekerére – számos előremutató tervezőstúdió is csatlakozott hozzájuk a fedélzeten, a saját mini-ház projektjeikkel.

A Madeiguincho által tervezett Adraga House külső nézete.

Nemrég a Madeiguincho építészeti és faipari stúdió is felvette saját nevét erre a listára az “Adraga House” bemutatásával. A csoport legújabb alkotása, amely a Portugáliában található “kerekeken guruló apró házak” kollekciójának része, csak egy újabb példája a fafeldolgozásban való jártasságuknak. A stúdiótól nem idegenek a fenntarthatóság szem előtt tartásával épített apró házak, de ezzel a projekttel egy olyan idilli változatot hoztak létre, amely tökéletes otthonosságot kínál akár az erdő szívében, vagy bárhol, ahol elhelyezik.

Közelebbről szemügyre véve nagyméretű üvegajtókat és bőséges belső teret fedezhetünk fel.

A kifejezetten egy nyugdíjas házaspár számára tervezett Adraga House, amelynek célja, hogy elszakadjon a rohanó külvilágtól, első pillantásra esztétikailag nagyon egyszerűnek tűnhet. De közelebbről szemügyre véve az aprócska faház egy teljesen önfenntartó egység, amely az otthon minden kényelmét szem előtt tartva épült – a hálózaton kívüli, környezetbarát módon.

Az Adraga-House tágas, fából készült földszintje.
Tágas, fából készült belső tere végtelen rejtett tároló helyet rejt.
Kilátás az Adraga-House egyszerű, fából készült belső tereiből.

A napenergiával, a konyhában és a zuhanyzóban is újrahasznosítható vizet biztosító esővízgyűjtő módszerrel és a száraz WC-vel, amely lehetővé teszi a komposzt későbbi felhasználását a kerti ágyásokban, a projekt egy mobil modern csoda, amely – hűen az apró házak trendjéhez – sokkal nagyobbnak tűnik, mint amekkorának kívülről látszik. Bár az aprócska otthon nyitott az utazásra, a Madeiguincho csapata mégis erős kapcsolatot képzelt el a természeti környezettel, konkrétan a kerttel. Magának a háznak szerves részét képezik a kertek, amelyek meglepően mobilak. A házzal együtt érkeznek, és csak egyszerű összeszerelést igényelnek, hogy olyan kültéri területet hozzanak létre, amelyre egyszerre szép látványt nyújtanak, és helyet biztosítanak az élelmiszerek komposztálására és további termesztésére.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Belül az Adraga House meginyílik, és egy tágas életteret tár elénk, amely meghazudtolja egyébként aprócska mivoltát. Okos módon úgy tervezték, hogy a bútorok és a lépcsők célzott elhelyezésével maximalizálja a teret, rengeteg tároló hellyel – ez az egyik legfontosabb jellemző, amit egy aprócska otthon kínálhat. Ennek köszönhetően az otthon – bár bőségesen berendezett – nem tűnik zsúfoltnak. Ehelyett a magas lakóterében egy franciaágy és egy kanapéágy, egy teljes konyha, valamint négy ember számára elegendő lakóhely áll rendelkezésre, hogy viszonylag kényelmesen élhessenek.

Az Adraga House a legújabb a Portugáliát átszelő, kerekeken guruló aprócska házak sorozatában, a Madeiguincho kreatív tervezőstúdió által épített, fából készült csodadarab. A bárhol otthonos, mobil, önfenntartó egységet a kényelem, a stílus és a környezettudatos életmód szem előtt tartásával tervezték, és határozottan kicsinyes mérete ellenére bőséges teret biztosít tulajdonosainak, és ismét bebizonyítja, hogy az apró házak trendje nem fog egyhamar sehová sem elmenni.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb