napi hírmorzsák

Madeiguincho legújabb mobil háza egy fenntartható fából készült, funkcionális és állandó otthont kínál

A ‘downsizing’ megközelítés, a fenntarthatóbb életmód, vagy az ingatlanon való spórolás, akár mindhárom kombinációja miatt, az emberek világszerte rajonganak az apró házakért az elmúlt években. És nem csak a lakástulajdonosok ugrottak fel a kis házak szekerére – számos előremutató tervezőstúdió is csatlakozott hozzájuk a fedélzeten, a saját mini-ház projektjeikkel.

A Madeiguincho által tervezett Adraga House külső nézete.

Nemrég a Madeiguincho építészeti és faipari stúdió is felvette saját nevét erre a listára az “Adraga House” bemutatásával. A csoport legújabb alkotása, amely a Portugáliában található “kerekeken guruló apró házak” kollekciójának része, csak egy újabb példája a fafeldolgozásban való jártasságuknak. A stúdiótól nem idegenek a fenntarthatóság szem előtt tartásával épített apró házak, de ezzel a projekttel egy olyan idilli változatot hoztak létre, amely tökéletes otthonosságot kínál akár az erdő szívében, vagy bárhol, ahol elhelyezik.

Közelebbről szemügyre véve nagyméretű üvegajtókat és bőséges belső teret fedezhetünk fel.

A kifejezetten egy nyugdíjas házaspár számára tervezett Adraga House, amelynek célja, hogy elszakadjon a rohanó külvilágtól, első pillantásra esztétikailag nagyon egyszerűnek tűnhet. De közelebbről szemügyre véve az aprócska faház egy teljesen önfenntartó egység, amely az otthon minden kényelmét szem előtt tartva épült – a hálózaton kívüli, környezetbarát módon.

Az Adraga-House tágas, fából készült földszintje.
Tágas, fából készült belső tere végtelen rejtett tároló helyet rejt.
Kilátás az Adraga-House egyszerű, fából készült belső tereiből.

A napenergiával, a konyhában és a zuhanyzóban is újrahasznosítható vizet biztosító esővízgyűjtő módszerrel és a száraz WC-vel, amely lehetővé teszi a komposzt későbbi felhasználását a kerti ágyásokban, a projekt egy mobil modern csoda, amely – hűen az apró házak trendjéhez – sokkal nagyobbnak tűnik, mint amekkorának kívülről látszik. Bár az aprócska otthon nyitott az utazásra, a Madeiguincho csapata mégis erős kapcsolatot képzelt el a természeti környezettel, konkrétan a kerttel. Magának a háznak szerves részét képezik a kertek, amelyek meglepően mobilak. A házzal együtt érkeznek, és csak egyszerű összeszerelést igényelnek, hogy olyan kültéri területet hozzanak létre, amelyre egyszerre szép látványt nyújtanak, és helyet biztosítanak az élelmiszerek komposztálására és további termesztésére.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Belül az Adraga House meginyílik, és egy tágas életteret tár elénk, amely meghazudtolja egyébként aprócska mivoltát. Okos módon úgy tervezték, hogy a bútorok és a lépcsők célzott elhelyezésével maximalizálja a teret, rengeteg tároló hellyel – ez az egyik legfontosabb jellemző, amit egy aprócska otthon kínálhat. Ennek köszönhetően az otthon – bár bőségesen berendezett – nem tűnik zsúfoltnak. Ehelyett a magas lakóterében egy franciaágy és egy kanapéágy, egy teljes konyha, valamint négy ember számára elegendő lakóhely áll rendelkezésre, hogy viszonylag kényelmesen élhessenek.

Az Adraga House a legújabb a Portugáliát átszelő, kerekeken guruló aprócska házak sorozatában, a Madeiguincho kreatív tervezőstúdió által épített, fából készült csodadarab. A bárhol otthonos, mobil, önfenntartó egységet a kényelem, a stílus és a környezettudatos életmód szem előtt tartásával tervezték, és határozottan kicsinyes mérete ellenére bőséges teret biztosít tulajdonosainak, és ismét bebizonyítja, hogy az apró házak trendje nem fog egyhamar sehová sem elmenni.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb