napi hírmorzsák

Luxus otthon, szállító konténerekből

Az Ausztráliában épült Colo Crossings House a táj és az épület 3 dimenziós szövevénye, az otthon minden oldalról bozótos hegyekbe burkolózik, a Colo folyó kanyarulatában. A Benn + Penna Architecture által tervezett otthon hurkolt belső keringése a külső topográfiára utal, lehetővé téve a lakók számára, hogy ciklikusan mozogjanak a házban a kelet-nyugati nap és a kitett elemek mellett. Az u-alakú alaprajz, amely 3 hálószobát, 2 fürdőszobát, valamint egy nyitott konyhát és nappalit tartalmaz, szinte átöleli a lakót. A vízszintes forma háromtónusú színsémát használ, amely az épületet még jobban beolvasztja a tájba: egy fekete platform, lehorgonyozva a sötét sziklapadlóra, amelyet a ‘bokorzöld’ konténerek követnek, tetején ezüstözött tetőfelülettel a felhők tükröződő kinetikája alatt.

A megrendelők elvonulóhelyre vonatkozó megbízása a felfedezés irányába bővült; a Colo folyón fizikailag vagy a tájban hurkolt ösvények üvegezett keretei mögül lehet átkelni. A Wheelbarrow Ridge túlsó ívének vízszintes látóvonalait a központi térfogat gyanútlan vertikalitása állítja szembe. A tetőformát egy ismerős csücskös forma jellemzi, amely a merülőmedence fölött csúcsosodik. A bejárati sétányról a ház perifériája a kilátás, az üvegezett központi sétány távcsőként szolgál, amely a táj közvetlenségét helyezi előtérbe.

A költségvetési megfontolásokat és a tanácsadókkal való együttműködést lehetőségként használták fel az építészek, a találékonyság és a visszavonulás filozófiájának támogatására. A kész konténerek és tartályok, valamint a szabadon hagyott szerkezeti elemek megkönnyítették az építés hatékonyságát. A meglévő homokkő alapkőzet természetes alapot képezett, amellyel a geotechnikusok és a statikusok együtt dolgoztak az épület alátámasztása érdekében, mivel az egy földcsuszamlásra hajlamos területen fekszik. Az acélszerkezet a sziklába horgonyozódik, a szabadon hagyott tagok a szerkezet kifejeződései; úgy tervezték, hogy évekig ellenálljon a környezetének. A belső térben a betonpadló és a rétegelt lemezből készült konyha a nyers, érintetlen környezetre utal. A konténerek falai és a tető kétszeresen szigeteltek a terület magas napszakos tartománya ellen, és minden konténerbe új betonlapot öntöttek, hogy a több északi fekvésű ablakon keresztül megkönnyítsék a termikus tömeg kialakulását, a fotovoltaikus energiával működő födémfűtés mellett.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A Colo River vidéki környezete és a bozóttűzvédelmi előírások olyan tervezést tettek szükségessé, amely a hely sajátosságait tükrözi, beleértve az öngyűjtést és a vízért való felelősségvállalást. A csúcsos tető és a víztartályok összegyűjtik a fogyasztásra szánt vizet, míg a központi medence védelmet nyújt tűz esetén. A némán a tájba fészkelődő forma állandó egyensúlyban és ellentétben áll a zord környezettel; arra utalva, hogy bármelyik ponton lehetőség van egy csendes megmártózásra vagy a tűz elleni védelemre.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb