napi hírmorzsák

Sumayya Vally nyerte a Belgium új Asiat-Darse hídjának tervezésére kiírt versenyt

Sumayya Vally, a neves építész, a johannesburgi/londoni Counterspace stúdió vezetője lett a győztese annak a versenypályázatnak, amely a belgiumi Vilvoorde új Asiat-Darse gyalogoshídjának megtervezésére irányult.

A Counterspace tervezési koncepciója Paul Panda Farnana, a város jelentős, de alulértékelt alakjának történelmét és hatását vizsgálta, aki a migráns egyének és közösségek múltbeli és jövőbeli generációi közötti bonyolult kapcsolatokat tanulmányozta. Az Asiat-Darse gyalogos híd építése 2024 áprilisában kezdődik, és várhatóan 2025 decemberében fejeződik be.

Vally a Kongó folyó menti vízi szerkezetekből merített ihletet, hogy tisztelegjen Farnana öröksége előtt. A híd formája a gyakran szorosan egymás mellé zsúfolt, ásott kenukból álló flottákra emlékeztet, hogy közös platformot teremtsenek a kereskedelem és a gyülekezések számára.

Az Asiat-Darse híd az ingázók és a turisták találkozási pontjaként szolgál. Minden csónak alakú építmény önálló magágyként szolgál, és olyan különleges növényeket nevel, amelyek magjait a szél terjesztheti, és a hídon átkelő egyének magukkal vihetik. A magágyak feltöltéséhez Vally számos növényt kutatott. Ezáltal a híd Farnana kertészeti erőfeszítései előtt tiszteleg azzal, hogy faiskolaként vagy csemeteágyként működik, amelyen keresztül a növények elvándorolhatnak és elterjedhetnek a helyszínen.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


Sumayya Vally volt az első Iszlám Művészeti Biennálé művészeti vezetője is, amely nemrég ért véget 2023 májusában. A szaúd-arábiai Dzsiddában megrendezett nyitóesemény a Skidmore, Owings & Merrill által tervezett, 1983-ban Aga Khan-díjjal kitüntetett Abdulaziz király repülőterének nyugati Hajj-terminálját az iszlám művészetek újradefiniálását szolgáló kulturális térként alakította át.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb