„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Brown & Brown egy tanyáról megmentett, újrahasznosított kőből építette meg az Arbor House-t

A Brown & Brown építészstúdió egy leromlott tanyáról megmentett köveket házasított össze fával és deszkából készült betonnal a skóciai The Arbor House megalkotásához.

Az Aberdeenben, egy természetvédelmi területen található otthon a telek északi részén található, lejtős területre épült, és fából készült lécekkel burkolt, konzolos térfogatból áll.

A Brown & Brown tervezése során a telket korábban elfoglaló kőből épült tanya nagy részét le kellett bontani, csupán egy fal maradt a helyén. A megmaradt falazatból aztán olyan határoló falakat alakítottak ki, amelyek a szomszédos út felől védik az Arbor House-t.

A stúdió a meglévő kőfallal párosította a deszkamintás betonfalakat, hogy kialakítsa az otthon földszintjét. A fölötte lévő, vörösfenyő lécekkel burkolt és nagy üvegezett nyílásokkal átszőtt, konzolos első emelet fölött helyezkedik el.

A lendületes határolófalak elválasztják az otthont az úttesttől, és egy udvarba kanyarodnak. Itt egy kőfal egy sor fekete ajtóval rendelkezik, amelyek a garázsba vezetnek.

A garázs oldalán lévő faajtó az egyik oldalon egy kerengőhöz vezet, amelynek egyik oldalán betonoszlopok keretezik a kertre nyíló kilátást. A sétány másik szélén egy megmaradt kőfal eredeti nyílásokkal rendelkezik, amelyek az első udvarra néznek.

A The Arbor House belsejében egy széles folyosó köti össze a földszinti szobákat, és nagy ablakokon keresztül kilátás nyílik a kertre. A földszinten található egy háztartási helyiség, egy fürdőszoba és egy iroda, valamint egy kétszintes közlekedő tér, amely egyben étkező is.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az étkező és a közlekedő tér egyik oldalán nagy üvegfal húzódik, és egy szoborszerű, nyírfa rétegelt lemezből készült csigalépcsővel rendelkezik, amelyet a cég a helyi Angus & Mack tervezővel közösen készített.

A földszint további helyiségei a padlótól a mennyezetig érő ablakokkal szegélyezett társalgó és a konyha, amelynek szekrényfalát sötét pala lapokkal bélelt szekrények szegélyezik. Az étkezővel összekötött konyhát sötét elemekkel tervezték, amelyek kontrasztot alkotnak a környező helyiségek világosságával.

Az emeleten a hálószobák padlótól a mennyezetig érő ablakokkal rendelkeznek, amelyek a füvesített tetőre és az alatta lévő kertre néznek. A fő hálószobából egy üveggel burkolt fürdőszoba nyílik, míg a másik két hálószobához egy közös fürdőszoba kapcsolódik.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb