„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Lucas y Hernández-Gil a Naked and Famous bárban extrém színblokkolást használt

A madridi székhelyű Lucas y Hernández-Gil stúdió fényvisszaverő anyagokat, neonvilágítást és naplemente színeit használta egy sevillai bár intenzív belső terének kialakításához.

A Naked and Famous nevű bár egy sor olyan helyiséget tartalmaz, amelyek rendkívül különböző hangulatokat fedeznek fel, köszönhetően a különböző színeknek, anyagoknak és fényviszonyoknak. Cristina Domínguez Lucas építész, a Lucas y Hernández-Gil társalapítója szerint a cél az volt, hogy olyan vizuális élményt teremtsenek, amely visszhangozza a kínált különböző koktélok ízérzetét.

“Azt reméljük, hogy a koktélivás élményét a telített tónusú atmoszféra elérésével fokozzuk, ahol a vizuális érzékelés kapcsolatot teremt az ízérzékeléssel” – mondta.

A Naked and Famous a legújabb vállalkozás a népszerű sevillai Casaplata étterem mögött álló csapattól, amely 2018-ban nyílt meg a spanyol városban. Bár a koktélbár hasonlóan kortárs hangulatú, ipari stílusú anyagokkal és merész formákkal, a design sokkal magával ragadóbb.

A vendégek egy tükörrel szegélyezett előcsarnokon keresztül érkeznek be, amelynek célja, hogy játsszon a térérzékeléssel. Innen egy magas, boltíves ajtó vezet át egy olyan helyiségbe, ahol minden a rózsaszín élénk árnyalatában pompázik. Két további teret is felfedezhetünk. Az egyik egy lágyan megvilágított, éjkék színű szoba, amelyet Lucas a “csend és az árnyékok” tereként ír le. A másik egy laboratórium ihlette helyiség, amelyben egy fémes felületekkel keretezett koktélbár található. Az argonkék világítás türkizkék fényt kölcsönöz a helyiségnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A design Dan Flavin és James Turrell fényművészeti alkotásaiból, valamint Milton Avery festményeiből merít ihletet. A színpaletta az égbolt színein alapul a naplemente idején. A fényhatásokat felerősíti a többtexturális és áttetsző anyagok kombinációja, különösen a belső falakat alkotó hullámosított és perforált fém, valamint a mennyezeten lévő akusztikus hab.

A helyiségeket a Lucas y Hernández-Gil bútorstúdiója, a Kresta Design által tervezett, egyedi tervezésű asztalokkal és székekkel rendezték be. A konyhai eszközök formáin alapuló formatervek kúp alakúak, szétterpesztett lábakkal, magasfényű felületekkel és bársony kárpitozással rendelkeznek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb