„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

6 kínai építészeti projekt a Nyúl évében

Mivel Kína holnap készül a kínai újév megünneplésére, összegyűjtöttük a 6 legjobban várt építészeti projektet, amelyek idén fejeződnek be az országban.

Miután a kormány tavaly év végén eltörölte a nulla covid politikáját, a három évig tartó zárlatok miatt hosszú késedelmeket elszenvedett, nagy horderejű építészeti projektek várhatóan hamarosan megnyílnak Kínában.

Íme 12 olyan projekt, amelyekre érdemes odafigyelni a nyúl évében:

Tianfu Museum of Chinese Medicine, Csengtu, Muda Architects, Chengdu

Ez a 13 000 négyzetméteres épület a vizet egy kör alakú földszerkezettel kombinálja, hogy egy óriási Taiji-diagramot, más néven jin-jang szimbólumot alkosson, amely a holisztikus hagyományos kínai orvoslás filozófiáját képviseli. A Chengduban található, a helyi Muda Architects stúdió által tervezett épületben a kínai orvoslás történetének szentelt múzeum kap helyet.

Sub-Centre könyvtár, Peking, Snøhetta tervei alapján

A norvég Snøhetta stúdió által tervezett, 16 méter magas, üveggel körülvett pekingi könyvtárban a tetőt tartó tucatnyi karcsú pillér a gingkofák – egy 290 millió éves, Kínában őshonos faj – lombkoronájára utal. A stúdió szerint a projekt Kína első önhordó üveghomlokzatú projektje lesz, amikor elkészül.

Wangchao Centre, Hangzhou, a Skidmore, Owings & Merrill tervezésében

A Wangchao Centre szintén a 2022-es Ázsiai Játékok részeként fejlesztett, 290 méter magas, vegyes felhasználású felhőkarcoló, amelyet az amerikai Skidmore, Owings & Merrill stúdió tervezett. Az 54 emeletes torony hullámzó üveghomlokzattal rendelkezik, míg a nyolc ívelt oszlopot úgy tervezték, hogy nagy és sokoldalú alaprajzú irodákat, kiskereskedelmi helyiségeket és egy szállodát hozzon létre.

Ark Activity Centre, Ulanqab, Buro Ziyu Zhuang tervezésében


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Buro Ziyu Zhuang úgy írja le új, Ulanqabban található mérföldkövét, hogy az úgy néz ki, mintha “egy idegen űrhajó zuhant volna le az űrből”. Az Ark Activity Centre lejtős formája ellentétben áll a terület hatalmas sík területével. Az épület felületén található nyílások sorozata, valamint a tetőn található nyitott kilátóplatform panorámaképet nyújt a látogatóknak a környező tájra.

Baseball és Softball Sport Kulturális Központ, Hangzhou, a Zhejiang Egyetem Építészeti Tervezési és Kutatási Intézetének (UAD) munkája

A Baseball és Softball Sports Cultural Centre lesz a legnagyobb új stadion, amely a 2022-es Ázsiai Játékokra épül Hanghzou-ban, amelyet idén szeptemberre halasztottak. A helyi UAD Studio által tervezett, a “város felett lebegő felhőszárnyakra” emlékeztető terv középpontjában a kultúra és a közösség áll.

Jinwan Civic Art Centre, Zhuhai, a Zaha Hadid Architects tervei alapján

A Zaha Hadid Architects Zhuhai Jinwan Civic Art Centre dél-kínai épülete a vándormadarak repülési mintáit mintázó, jellegzetes, hajtogatott tetővel rendelkezik majd. Négy szárnyában egy színházterem, egy multifunkcionális csarnok, egy tudományos központ és egy művészeti múzeum kap helyet, amelyek szimmetrikusan helyezkednek el egy központi tér körül, amelyhez a környező tó fölött átívelő hidakon keresztül lehet hozzáférni.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb