„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmánynapi hírmorzsák

Elsöprő homlokzat animálja a mangaművész tokiói házát a Tan Yamanouchi & AWGL tervei alapján

A Tan Yamanouchi & AWGL építészstúdió egy feltörekvő mangaművésznek készített egy házat és egy stúdiót íves homlokzattal Tokióban, Japánban.

A Japanese Manga Artist’s House, azaz “A japán mangaművész háza” elnevezésű otthon egy szűk, gazdag művészeti múlttal rendelkező telken található, és a manga – egyfajta japán képregény – történetmesélő aspektusából merít. A megrendelő kreativitása által inspirált ház homlokzatát úgy tervezték, hogy a földből kiemelkedő föld benyomását keltse. Az alján egy íves alagút vezet a bejárathoz.

A japán mangaművész házát úgy tervezték, hogy a lehető legrugalmasabb legyen, és egyszerre szolgáljon műteremként és otthonként az ügyfél számára. Ennek érdekében a stúdió a nyilvános és a privát helyiségek hálózatát tervezte, zárt terekkel a művészi munkához és nyitottabb terekkel a megbeszélésekhez.

Belül a helyiségek úgy vannak elrendezve, hogy a szűk telken rendelkezésre álló teret maximálisan kihasználják, a két szintes alaprajz két emeletet tartalmaz az elülső részen és három emeletet a hátsó részen. A bejárati alagúton áthaladva a vendégek a Yamanouchi által tervezett, egyedi tervezésű ívelt asztallal ellátott konyha és étkezőbe lépnek.

A konyha és az étkező felett egy fényárban úszó üres tér húzódik, amely kontrasztot képez a ház többi részének sötétségével. A földszint hátsó része felé egy félig földalatti fürdőszoba található, amelyet egy kis kör alakú ablak drámaian megvilágít. Itt a falakat fekete vízálló vakolattal burkolták, amely a stúdió reményei szerint meditatív hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az ürességet körbeölelő lépcső vezet a ház felső szintjeire, ahol a folyosókon nagyméretű, tárolásra szolgáló fa polcok sorakoznak. A ház eleje felé egy dupla magasságú tér található, amely a művész műtermeként funkcionál. Az épület másik végét egy különálló dolgozószoba és gardrób foglalja el, a harmadik szinten pedig egy ágyfülke és egy vendégszoba található, amely könyvtárként is funkcionál.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb