„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

LOG-OUT: az alpesi faházak meleg menedéket kínálnak az osztrák hegyekben

Az ausztriai Magas-Tauern-hegység közepette, egy festői tájon fekvő tanyán, ahol a mai napig vannak tehenek, kecskék és csirkék, harminc éve az Unterberger család várja vendégeit. Katharina Unterberger és nővére, Elizabeth üzemeltetik a népszerű szálláshelyet, és 2010-ben megbízták Andreas Meck müncheni építészt, hogy hozzon létre egy új kunyhót az ingatlan rusztikus varázsával szinkronban. Bár nem élvonalbeli, az kabin kialakítása sok olyan vendéget vonz, akik számára az építészet kiemelt jelentőséggel bír el a nyaralás foglalásakor.

„Vendégeink szeretik az építészetet és a dizájnt – meséli Katharina –, és igyekeznek menekülni a stressztől, megnyugodni egy melegséggel töltött, családias hangulatú helyen.”

Az egykori 100 éves szénapajta helyén épült szerkezet fa-anyagának felhasználásával, az új szállás a domboldalról néz lefelé, nehéz, durva rönkburkolatos külsejével. A dísztelen lucfenyő deszkákkal burkolt falak, padló és mennyezet szaunaszerű megjelenést kölcsönöz a belső térnek.

„Ausztriában az a tendencia, hogy „hegyi falvakat” építenek, kis területen sok faházzal sok vendég számára” – mondja Katharina. „Ezek gyakran túl vannak gondolva a rusztikus díszítés terén. Számunkra fontos volt, hogy visszahozzuk a régi parasztházak tiszta és egyszerű értékeit.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Bár nem óriási, a hatékony beépítések és a magas, ferde mennyezetek felerősítik a térérzetet. A bukolikus módon minimalista kabin szinte művészi hangot üt meg a beton lábazaton ülő, karcsú, fatüzelésű kandallóval. A szerkezet mindkét végén lévő ablakok napfényt biztosítanak az épület teljes hosszában. A helyi ács által készített egyedi darabokkal egyszerűen berendezett, vászon- és gyapjútextíliák színfoltjaival megvilágított kunyhó tiszta, egészséges és nyugodt atmoszférát alkot. Ez az a fajta hely, amely (jó értelemben) lassításra kényszeríti az embert – beszélgetni, lassan enni, esetleg kártyázni vagy egy jó könyvet olvasni… Lélegezni!

Andreas Meck több építészeti díjat is elnyert a Heustadlsuite projekttel, annak 2011-es megépítése óta.

Forrás: www.aspiremetro.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb