„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

A Velux és az EFFEKT útnak indítja az “Iránytű Modellt” a fenntartható épületek tervezésére

Az ablakgyártó Velux és a dán építészeti stúdió, az EFFEKT olyan tervezőeszközt hozott létre, amely segíti az építészeket és a fejlesztőket, hogy „kevés költséggel és erőfeszítéssel” fenntartható módon építsenek.

A Compass Model egy hétpontos keretrendszer, amelynek célja a fenntarthatóság különböző formáinak racionalizálása a tervezési folyamatban már az építési projekt kezdetétől fogva.

A lakhatás olyan megközelítését támogatja, amely egyformán előnyös mind az emberek, mind a bolygó számára. Az első, a modell felhasználásával épített projekt a Living Places Copenhagen, egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású lakásfejlesztés prototípusa, amelyet a dán fővárosban mutattak be az UIA Építészek Világkongresszusával egy időben.

A projekt során a Velux és az EFFEKT az iránytű modellt használva új változatokat hoz létre egy átlagos dán otthonból, amelyek lényegesen alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással járnak, további költségek nélkül. A cél a Velux szerint az, hogy az építőipar könnyebben átálljon az alacsony szén-dioxid-kibocsátású építőiparra.

“Ez az ingyenes eszköz egyszerű, holisztikus keretet kínál a fenntartható épületek tervezéséhez, ötleteléséhez és tervezéséhez” – mondta Velux.

A modell növekményes megközelítést alkalmaz, hogy különböző szintű útmutatást kínáljon a projekt különböző szakaszaiban. A koncepció kezdeti szakaszában hét „stratégiai mozgatórugó” körül működik, ezek: Rugalmas, Minőség, Környezet, Egészséges, Közösség, Helyi és Megfizethető.

A tervezési szakaszban a stratégiai hajtóerők egy 28 “tervezési tényezőt” tartalmazó listára bővülnek, amelyek olyan területeket fednek le, mint a tartósság, az életciklus, az anyagbeszerzés, az akusztika és a sokszínűség. Ezután minden tervezési illesztőprogramot összemérnek a könnyen érthető „teljesítmény-illesztőprogramokkal”, amelyek a tervezési folyamat legfejlettebb szakaszaiban lépnek életbe.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“A Compass fokozatos megközelítést biztosít az építési és fejlesztési folyamat irányításához” – mondta Velux. “Kevés költséggel és erőfeszítéssel kezdettől fogva megalapozottabb, fenntarthatóbb tervezési döntéseket hozhat. Minél korábban beépülnek ezek a megfontolások a folyamatba, annál nagyobb a hatás.”

A Compass modell kulcsszerepet játszott a Living Places Copenhagen tervezési és tervezési folyamatában.

“Az Iránytű modell felbecsülhetetlen értékű eszköznek bizonyult a tervezési folyamat során, vezérelvként szolgál a szükséges kutatási területek meghatározásában, a döntéshozatalban, és elősegíti a kritikai megközelítést, amely lehetővé tette számunkra, hogy innovatív megoldásokat fedezzünk fel a kihívásokra hagyományos módszerekkel nem lehet kezelni” – tette hozzá Velux.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb