„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Lakókapszula a Holdon, kertes ház Kolumbiában: 10 meg nem épült koncepció

A héten a Best Unbuilt Architecture (Legjobb meg nem épített építészet) kurátori válogatásában az ArchDaily weboldal közössége által készített, képzeletgazdag építészeti projekteket mutatjuk be.

Egy ukrajnai háborús áldozatokat támogató előregyártott háztól, a holland tervezési héten kiemelt moduláris többszintes házon át a dubaji partvidék széláramlása által “megformált” villáig ez a meg nem épített projektekből álló körkép bemutatja, hogy az építészek hogyan lépnek el a hagyományos lakóhely koncepciójától, hogy alternatív lakhatási szabványokat tervezzenek a zord környezetre, a természetre és a technológiára reagálva.

A következő listában szereplő projektek alkotóiként olyan cégek szerepelnek, mint az architecten van Mourik, Archigardener, DKTV, Exint, Kalbod Design Studio, Lana Alk habbaz studio, Mitchell Designs Architecture, Mossawi Studios LLC, Void és Team Group. Mindegyik projekt különböző léptékű és különböző fejlődési stádiumban lévő otthonokat tár fel. Akár versenygyőztes projektekről, akár folyamatban lévő tervezett kivitelezésről van szó, mindegyik projekt az egyedi helyszíni adottságok és technikai lehetőségek által generált életképet fejleszti.

Olvass tovább, és fedezd fel az Ausztráliából, Kolumbiából, Iránból, Dél-Afrikából, Dél-Afrikából, Szíriából, Hollandiából és Ukrajnából beküldött tíz meg nem épített, víziós házakat, az építészek projektleírásaival:

Blompod | The Moon – Void

A Blompod egy bővíthető és felfújható holdi lakóhely, amely olyan bevált technológiákat használ, mint az űrruha dokkoló, robotkarok, felfújható rendszer és regolit szerkezetek. A szerkezete két fő elemből áll, a kapszulamagból és a felfújható szerkezetből, amely nagyobb tereket hoz létre. Az újonnan érkezett, kibontatlan kapszula körülbelül 92 köbméteres, így könnyen szállítható rakományként a Holdra. Az élőhely akár két űrhajós kényelmes életterét is befogadhatja.

Lakómodul | Ukrajna – DKTV

A projekt válasz az ukrajnai válság miatt a középső és nyugati régiókba áttelepített nagyszámú emberre. A közösség, különösen a közterület kialakításának elengedhetetlen feltétele a minőségi, a háztartási igényeket teljes mértékben kielégítő magánterület. A tervezés kezdetén lemondtunk a főzéshez és a napi higiéniához szükséges közös helyiségek koncepciójáról. Az olyan szolgáltatások, mint a mosoda, az ideiglenes hulladéktárolás és a takarítás tárolása külön modulokban található.

GreenHouse | Ausztrália – Archigardener

Az egész éves természetben való mérsékelt élet prototípusa egy magánlakás közösségi területeit egy üvegházban való életként képzeli el. Ez a koncepció az épített természettel való fenntartható életet vizsgálja a mérsékelt égövi éghajlat kontextusában. A hagyományos nyeregtető formát egy összefüggő tetőfelületet alkotva extrudálják, amely az üvegház lakóterei fölött üvegezetté válik. A meglévő vagy meghosszabbított, szépen burkolt téglafalak és egy új üvegtető fogja körülölelni a teret. A bejáratot áthelyezik a ház oldalára, közvetlenül a közösségi terekbe lépve.

House Garden | Kolumbia – Exint – Arquitectura y Diseño

A House Garden projekt egy egycsaládos ikerházakból álló projekt, amely Bogotá Ciudad Bolívar negyedében, a város egyik legveszélyeztetettebb negyedében található. A projekt célja a szektor alacsony gazdasági fejlettségének megoldása zöldtetők és beltéri termesztőterületek létrehozásával. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy elültessék elsődleges élelmiszereiket, például hüvelyeseket, gumósokat, például burgonyát, borsót, valamint fogyasztásra szánt növényeket, például mentát és koriandert.

Homes of the Future – azaz A jövő otthonai – Mossawi Studios LLC

Művészként, tervezőként és kreatívként mindannyiunknak vannak olyan álomotthonaink és tereink, amelyek segítenek boldogulni és felturbózni a kreativitásunkat. Ebben a sorozatban a Homes of the Future olyan modern, minimalista és futurisztikus otthonokat tár fel, amelyek különböző környezetekben létezhetnek a CGI és az építészeti vizualizáció erejével. Hussain Almossawi CGI-művész és koncepciótervező az otthonról történő munkavégzés jövőjét vizionálja, olykor teljes elszigeteltségben, elmosva a fizikai térben a természet és a modern építészet közötti határokat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

House in the woods | Szíria – Lana Alk habbaz Studio

A projekt helyszíne a legjelentősebb inspirációs forrás. A folyót, tavat, lagúnát vagy tengerpartot körülvevő terület átmeneti zónaként működik a víz és a szárazföld között. Ezért a vízpartok dinamikus és vonzó közterekké alakítása segít egyensúlyt teremteni az épített környezet merevsége és a víz folyékonysága között. A ház tervezése benne inspiráló lenne, ezért a javaslat egy egyedi tervezésű, átlátható, a festői tóra néző, egyedi kialakítású ház.

House on the River | Dél-Afrika – Mitchell Designs Architecture

A House on the river célja az ember és a természet szerény együttélése a funkcionalitás és a kényelem fenntartása mellett. A klímaszabályozás és a lehető legkevesebb nedvességprobléma biztosítása érdekében üreges falakat használnak, a falak alján és tetején 1 méterenként elhelyezett szivárgási lyukakkal. A szivárgási lyukakat általában csak az alján helyezik el, hogy a kondenzáció után a víz el tudjon folyni. Mégis, ha felül és alul is elhelyezzük őket, a falon keresztül a légáramlás lehetővé teszi a nedvesség távozását felülről, még mielőtt a páralecsapódás egyáltalán bekövetkezne.

Trinary Life Villa | Irán – Kalbod Design Studio

A Kalbod Studio által tervezett villa egy ház a tengerhez, egy olyan épület, amely magába vonta a tengeri szellőt, és a falait elforgatták és kinyitották, hogy ne korlátozzák a kilátást, hanem keretbe foglalják a tengerre nyíló különböző kilátásokat. A Sea House tervezése a belső tér és a természet, valamint a mesterséges környezet közötti állandó mozgáshoz hasonló élményt nyújt, miközben megőrzi a lakók magánéletét. A Sea House organikus és nem euklideszi geometriája a tenger mélyén növekvő növényekre emlékeztet, amelyek a víz áramlásával egyik oldalról a másikra mozognak.

WoW-House | Dutch Design Week – architecten van Mourik

A WoW-House “a 21. századi életmódról szóló nyilatkozat”, amely a lakók számára teljes szabadságot biztosít a szervezés és az elrendezés tekintetében. A terv változhat az egy családi háztól a földszinti lakáson át a diákok vagy menedékkérők otthonáig. A különböző lépcsőházak választása más tipológiát és más térhasználatot eredményez. Ráadásul a modell teljesen előregyártott, és közúton szállítható.

Zico Villa | Irán – Team Group

A villa az iráni kertek tipológiáját idézi. A Zico Villában használt központi udvar szabályozza a létesítmény légáramlását és páratartalmát. A külső falak kettős héjazata a lehető legnagyobb mértékben növeli a falak hőkapacitását. A földszint mennyezetén három fő ponton lévő nyílások a hagyományos kupolákhoz hasonlóan a meleg levegő áramlását a felsőbb szintekre küldik, végül pedig a felsőbb szintek légáramlásának kilépésével a központi udvar nyílásai hűvös és párás levegőt irányítanak befelé.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb