napi hírmorzsák

A Zaha Hadid Architects bemutatja az új szingapúri tudományos központ tervét

A Zaha Hadid Architects és az Architects 61 bemutatta a szingapúri Jurong Lake kerületben található új tudományos központ tervét. Az 52 460 négyzetméteres komplexum célja, hogy a tudományt, a technológiát, a mérnöki tudományokat és a matematikát elérhetőbbé tegye speciális létesítmények, oktatási programok és interaktív élmények révén. Az épület várhatóan 2027-ben nyitja meg kapuit, ami egyben a Science Center 50. évfordulóját is jelenti, és összhangban van Szingapúr Zöld Terv 2030 programjával.

A környező parkterület felett lebegő építészeti konfiguráció öt egymásba illeszkedő, téglalap alakú térfogatból áll, amelyek a szingapúri Jurong Lake Gardens természeti tájba illeszkednek. A terv egy sor udvart és kertet határoz meg, amelyek stratégiai kilátást nyújtanak a tóra, és a szomszédos metróállomásról a Kínai Kertben található pagoda felé vezetnek. Az új Tudományos Központ változatos beltéri, kültéri és tetőterekkel a tanuláshoz, a tudomány és a természet találkozásának izgalmas célpontja lesz, és számos közösségi eseményt kínál majd.

Az új Tudományos Központban egy új csillagvizsgáló áll majd a kezdő csillagászok rendelkezésére, hogy megismerjék a világegyetemet, valamint egy digitális gyártólaboratórium, amely inkubátorprogramokkal segíti a vállalkozói törekvéseket, és egy Makerspace, ahol a fiatal feltalálók felfedezhetnek és kipróbálhatnak. A komplexum emellett számos kiállítási galériának, interaktív laboratóriumnak és rendezvényhelyiségnek ad majd otthont a látogatók, az adminisztratív irodák, az archívumok és a kiszolgáló területek mellett.

Folytatva az intézmény azon küldetését, hogy minden generációban kíváncsiságot ébresszen, a Gyermekgaléria területe megduplázódik, és saját interaktív szabadtéri vízi játékteret is magában foglal. Az idősebb diákok a tudományos fogalmak gyakorlati tanulását ösztönző, külön erre a célra kialakított laboratóriumokban és műhelyekben vehetnek részt. A programokat a tárgyak internetének berendezései támogatják majd, lehetővé téve, hogy a diákok az iskolában vagy otthon is használhassák a tanulási eszközeiket, így a látogatáson túl is kiterjeszthetik a tanulási élményeiket.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az Atelier Ten, a ZHA és az Architects 61 építészekkel együttműködve cél a BCA Green Mark Platinum Super Low Energy minősítés elérése a tervezési elvek és energiateljesítmény-stratégiák hozzáadásával. Az intelligens épületirányítási rendszerrel ellátott, nagy hatékonyságú helyiségkondicionálás célja az energiafogyasztás több mint 40%-os csökkentése, amit a fotovoltaika és a szigetelő tetőkertek is segítenek. A kültéri zónák árnyékolva lesznek a naptól, de a természetes szellőzés és a szabályozott napfény mégis érvényesülni fog. Végül pedig holisztikus vízgazdálkodást és kertépítést terveznek az őshonos növényközösségek megőrzése és helyreállítása érdekében.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb