„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Lakberendezési inspiráció: 10 inspiráló szabadtéri lakótér

Ahogy közeledik a tavasz az északi féltekén, ideje elkezdeni a felkészülést a melegebb napokra és estékre. Most tíz hívogató szabadtéri lakóteret gyűjtöttünk össze, amelyek csodás helyet nyújtanak a nyugodt szabadtéri étkezésekhez és társasági élethez.

A koronavírus-járvány miatt az elkövetkező hónapokban a világ nagy részén továbbra is korlátozott lehet a nyilvános terekben való összejövetel, így a kertek, hátsó udvarok és teraszok most még jobb megoldást kínálnak a minőségi idő megosztására a barátokkal és a családtagokkal idén tavasszal és nyáron. Íme egy kis inspiráció:

Ez a mexikói ház a lehető legtöbbet hozza ki a kellemes éghajlatból, egy L alakú, nyitott oldalú terasszal, ami árnyékos helyet nyújt a kültéri étkezésre és a pihenésre. A csiszolt kővel burkolt terasz két zónát tartalmaz; egy étkezőrészt, egy tizenkét ülőhelyes fából készült asztallal, és egy szabadtéri kandallóval, és egy társalgórészt, egy párnákkal tarkított, favázas kanapéval, bőr pillangószékekkel és egy nagy, szögletes dohányzóasztallal.

Ez a rusztikus stílusú szabadtéri étkezési zóna egy kaliforniai pincészetben található, ahol a látogatók kiélvezhetnek egy pohár minőségi bort. A beépített fapadok masszív asztalokkal és durván faragott fa kisszékekkel párosulnak.

Ez a tengerre néző apartman egy történelmi épületben található, egy keskeny udvarral, amelyet a nyári hónapokban szabadtéri étkezőként használnak. A fényes étkezőasztalt könnyű letörölni, és praktikus, könnyen mozgatható műanyag székek egészítik ki.

A 2LG Studio brit belsőépítészei saját maguknak építették ezt a modern rácsos pavilont a hátsó kertjükben, amelyet kültéri fedett étkezőhelyként használnak, ha az időjárás engedi. A faszerkezetes pavilont fadeszka- burkolatú padló egészíti ki, melyek a kék részletekkel együttesen egyfajta tengerparti érzést keltenek.

Ez a mexikói többgenerációs hétvégi nyaraló négy különálló lakóhellyel rendelkezik, amelyek egy gránittal burkolt, sekély mesterséges folyó által kettészelt udvar körül helyezkednek el. Az egyik épületrészből egy acél pergola nyílik, lécfából készült tetővel. Ez egy árnyékos helyet teremt a családi vacsorák számára, amelyet egy tíkfából készült asztal, étkező székek és padok rendeznej be. A szabadtéri konyha jelenléte lehetővé teszi nem csak az étkezést, de az előkészítést és a főzést a szabadban.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ez a hagyományos náddal borított diófából készült pergola ad árnyékot a mikonosi nyaraló szabadtéri lakótere számára, mely egy társalgóból és egy tízüléses étkezőasztalból áll. A grandiózus kőterasz egy végtelenített medencén át az óceán felé néz.

Az olasz vidéki ház egy idilli szabadtéri étkezővel rendelkezik, melynek a fa homlokzathoz közeli elhelyezése és a környező növényzet nyújt védelmet a heves szellők ellen.

Ez a részben fedett étkező egy hollandiában épült villához tartozik. Az időjárási viszonyok szezonális változását szem előtt tartva, a terület teljesen bezárható a hidegebb téli hónapokra, az összecsukható üvegajtók segítségével. A kőburkolat és a terrakotta cserepekbe ültetett növények egy naposabb, mediterrán éghajlat érzését keltik.

Az osztrák ház előtti osztott szintű betonteraszon alakítottak ki egy szabadtéri étkezt, egy meglévő épület bővítési és felújítási projektje keretein belül. A halvány betonnal kontrasztos sötét fából készült étkezőasztalt a ház homlokzatához közel helyezték el, hogy megvédje azt a természeti elemektől.

Az olaszországi villa egyszerű, elegáns kialakítású szabadtéri étkezője egyfajta kempingszerű hangulatot közvetít annak fakeretes vászon székeivel és fa asztalával. Az étkezőnek egy vékony acéloszlopokból készült pergola ad árnyékot.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb